Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Reptile Youth om succes: – Det er ud fra SPOT og SPOT On Denmark at alt har udviklet sig

Publiceret
Også wiener-publikummet blev genstand for Mads Damsgaard berømte crowd-surf. Og med store smil, som det ses. (Foto: Niko).

Også wiener-publikummet blev genstand for Mads Damsgaard berømte crowd-surf. Og med store smil,
som det ses. (Foto: Niko).

– Hele vores start har været SPOT Festivalen – og SPOT On Denmark i Montreux. Det er ud fra det, alt har udviklet sig – som ringe i vandet.

Udtalelsen fra Andreas Halsteen Lemche – der sammen med Kasper Bjørke har manager-rollen for Reptile Youth – falder mens gruppen er ved at gøre klar til fredagens showcase ved SPOT On Denmark-fremstødet i Wien. I rollen som aftenens topnavn og showstopper.

For otte måneder siden var det kun en snæver inderkreds, der kendte til Reptile and Retard (som bandet kaldte sig dengang). Nu har gruppen fået oparbejdet et imponerende international buzz, som tilsyneladende fortsat forstærkes, selv om Reptile Youth endnu ikke har udsendt noget musik officielt. Hvilket igen er med til at forstærke nysgerrigheden.

Lad os lige ridse op:

Efter SPOT Festivalen i maj sidste år blev gruppen udvalgt til at spille SPOT On Denmark-showcase ved Montreux Jazz Festival – og de to ting kan direkte kædes sammen med følgende resultater:

  • Bookingaftale med Ink Music i Østrig.
  • Job på Waves Vienna Festivalen i Wien (som igen førte til job på Eurosonic Festivalen).
  • 3 jobs i Østrig (ud over SPOT On Denmark i Wien gælder det koncerter i Linz og Salzburg).
  • To jobs i Schweiz.
  • Job på Sonic Vision Festivalen i Luxemburg.
  • Job i Tokyo som dansk repræsentant ved fællesnordisk NOMEX-fremstød i november.
  • Aftale med TAKK-booking i Schweiz.
  • Aftale med den tyske agent Karsten Janke Konzertdirektion.
  • Aftale med den belgiske bookingagent Peter Verstraelen.

Derudover er det blevet til worldwide-aftale med det tyske pladeselskab Hfn-Music om debut-album (og option på efterfølger) som resultat af ovennævnte Eurosonic Festival, job om et par uger på by:Larm i Oslo, lige som der forhandles både med franske og engelske booking-agenturer om aftaler. Og så har gruppen søgt – og er kommet med på – South By SouthWest Festivalen i Texas til marts.

Gode oplevelser
– De showcase-jobs vi har spillet både på SPOT og i forbindelse med SPOT On Denmark har været gode oplevelser. Vi kan virkelig mærke, at der er blevet gjort et kæmpearbejde for at trække en masse folk til, siger Reptile Youths frontfigur Mads Damsgaard.

Han mener også, at SPOT On Denmark-arrangementerne udmærker sig ved at have mange ”normale” tilskuere i modsætning f.eks. til jobbet på Eurosonic Festivalen i Groningen for tre uger siden, hvor der var ”en del med korslagte arme”.

SPOT On Denmark-koncerten i Wien få timer efter denne lille snak – og lørdagens og søndages job i henholdsvis Linz og Salzburg –  endte også som en super-succeser for gruppen, der altså fortsætter med at øge den internationale opmærksomhed, selv om der først spilles ud med et album til sommer. Til marts kommer der dog en single: ”Speeddance” og til maj endnu en, inden det altså – endelig – bliver tid til et album.