Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Asbjørn med i 3D-dokumentarfilm fra Montreux Jazz Festival

Publiceret
Asbjørn på scenen i Montreux- foran snurende 3D-kamera og masser af tilskuere..

Asbjørn på scenen i Montreux- foran snurende
3D-kamera og masser af tilskuere..

Aarhus-sangeren er blevet håndplukket af schweizisk filminstruktør, som laver 3D-film om Montreux Jazz Festival – optagelserne skete i forbindelse med SPOT On Denmark-fremstødet. Quincy Jones, Katie Melua og Herbie Hancock er andre på “rollelisten”.

Danske Asbjørn er kommet i godt selskab – og får muliged for at blive ekstraordinært markedsført internationalt: Den schweiziske instruktør Philippe Nicolet fra Swiss Watch TV / NVP3D optog nemlig både store dele af lørdagens SPOT On Denmark-koncert med den aarhusianske sanger og hans band på Montreux Jazz Festival – efterfulgt af et længere interview. Alt sammen med henblik på en dokumentarfilm i 3D, som dels planlægges produceret til internationalt tv – dels til BluRay/dvd-salg.

Med på ”rollelisten” er desuden Quincy Jones, Katie Melua, Herbie Hancock, Nile Rodgers, Garland Jeffreys m.fl. – alle stjerner på musikhimlen. Men når valget også er faldet på et nyt navn som  Asbjørn fortæller Philippe Nicolet om grunden:

– Jeg har været gennem alle 120 navne på årets festival. Alle. Og har plukket 35 ud som jeg passede ind i projektet. Jeg så Asbjørn via YouTube, og siden var jeg aldrig i tvivl om at han skulle med. Hans musik rører mig dybt, er meget graciøs, melodisk og harmonisk og ikke mindst personlig, fortalte instruktøren om valget af Asbjørn, lige inden sangeren gik på scenen i lørdags.

Philippe Nicolet (t.v.) i samtale med Asbjørns manager Jesper Bay backstage på Montreux Jazz Café. Bay håber selvklart at 3D-filmen kommer til at skubbe yderligere til Asbjørns internationale karriere.

Philippe Nicolet (t.v.) i samtale med Asbjørns manager Jesper Bay backstage på Montreux Jazz Café. Bay håber selvklart at 3D-filmen kommer til at skubbe yderligere til Asbjørns internationale karriere.

Music Making History
– Titlen på filmen er ”Music Making History” og har som mål at vise diversiteten af musikken, som spilles her. Ikke kun det kendte, men også det nye. Faktisk har Montreux Jazz Festival også været springbræt for mange nye navne, ikke kun præsentator af kendte, siger Philippe Nicolet.

Philippe Nicolet har længe arbejdet med 3D-mediet – han afvikler årligt sin egen 3D-festival i Schweiz –  og har tidligere lavet 3D-optagelser med henholdsvis Deep Purple (fra Montreux Jazz Festival) og Yes. Det var de optagelser, der fik Montreux-festivalen mæcen Claude Nobs til at bede Philippe Nicolet lave en dokumentar fra 2012-festivalen, som udsendes i en fransk, engelsk og kinesisk version.

Ud over forventningerne
Levede Asbjørn så op til forventningerne?, spurgte vi Philippe Nicolet efter koncerten:

– Det var ud over forventningerne. Det er den feeling, som omgiver dig, når du oplever musikken, der er speciel ved ham – og det er den, jeg har som mål at få med i filmen. Asbjørn er et af de bedste nye navne jeg har set, sagde instruktøren – som efterfølgende havde travlt med at få interviewet med den danske sanger på plads.

Se mere om Phillipe Nicolets 3D-projekter her.