Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Beatles’ gamle scene dannede perfekt ramme for en gedigen dansk aften

Publiceret
The Rumour Said Fires ny-folk var første indslag på den danske aften.

The Rumour Said Fires ny-folk var første indslag på den danske aften.

“It’s Been A Hard Days Night”. Men hvilken aften. Og hvilket bedre set-up for en succesfuld musikalsk aften end scenen, hvor Beatles startede deres Hamburg-eventyr i 1960.

Stedet er Indra, en gammel spilleklub som ligger mellem stripbarer, bordeller og sexbutikker i en sidegade til den berømte og berygtede Reeperbahn i Hamburg. Den evigt aktive og neonoplyste boulevard med et inferno af letpåklædte gadepiger, turister og sultne mænd, som cruiser frem og tilbage for at kigge på aftenens ”menukort”. Begrebet sex, drugs and rock ’n’ roll kan opleves her i sin reneste form. Og selvom scenen på Klub Indra er lille med begrænsede udfoldelsesmuligheder, emmer den af nostalgi og historie. Den intime atmosfære i lokalet sætter prikken over i’et for en vaskeægte autentisk musikoplevelse – for både musikere og publikum.

De fire udvalgte bands til Reeperbahn Festivalens SPOT On Denmark-fremstød er en god blanding af forskellige musikgenrer spændende fra klassisk 60’er rock over electro-pop til folk-rock og dyster metal. En musikalsk sammensætning af stilarter som burde kunne tilfredsstille selv et kræsent publikum. Og det lykkes til fulde.

Igennem hele aftenen er der stor cirkulation af gæster og branchefolk, som har udvalgt et eller flere af de danske bands som deres favoritter denne lørdag aften, og der er fuldt hus til samtlige danske showcases. Med en kapacitet på 350-400 mennesker, må det anslås, at der har været 8-900 gæster inde i løbet af hele aftenen.

Godt instrumentalt samspil og godt kor-arbejde er dele af The Rumour Said Fires forcer.

Godt instrumentalt samspil og godt kor-arbejde er dele af The Rumour Said Fires forcer.

The Rumour Said Fire – klar med et helt album
Første band på scenen er The Rumour Said Fire, som har to ekstra mand med på scenen på keyboard og guitar. Og det fungerer upåklageligt på trods af scenens størrelse. Det er kun anden gang, at bandet spiller en koncert i udlandet, men de formår i den grad at få det tyske publikum med. Der bliver lyttet intenst, mens stemningen stiger, og det er yderst velvalgt at sætte det mindst tempofyldte band på først. En fin start på aftenens show.

The Rumour Said Fires første fuldlængde album “The Arrogant” udkommer 18. oktober, og publikum fik selvfølgelig nogle smagsprøver – bl.a. deres første single “Sentimentally Falling”, som netop i samme uge som Reeperbahn Festivalen har været P3’s uundgåelige. Efter en times optræden slutter bandet en stemningsfuld koncert af med ”The Balcony”.

– Det var et fantastisk publikum.  Super lækkert at folk bare lyttede til vores musik. Det er første gang vi er med til SPOT On Denmark, og i første omgang ville vi bare spille en god koncert, men det vil jo være fantastisk, hvis der kommer noget konkret ud af det, udtalte Kasper Nissen efter koncerten.

Selv om det er første gang The Rumour Said Fire er med til et SPOT On Denmark-fremstød, så har de spillet til andre branchefestivaler før, bl.a. by:Larm. Efter deres store gennembrud i Danmark med ”The Balcony”, har mange syntes, det var oplagt at satse på udlandet med det samme. Men det har været vigtigt for bandet, at de havde et helt album til at bakke den danske succes op med.

– SPOT On Denmark er den første branchefestival, hvor vi har kunnet sende et fuldlængde album ud i forvejen (promoudgaver, red.), og som kan repræsentere en enhed og ikke kun en enkelt sang. I aften kommer der en del branchefolk fra Tyskland, som nok er det land, der har vist mest interesse. Vi regner med, at der kommer en del repræsentanter fra major labels, forklarer Nikolaj Thorenfeldt fra gruppens pladeselskab Smash!Bang!Pow!:.

– Men det er super fedt at være en del af en dansk showcase.  Det er måske en lidt spøjs konstellation med de tre andre bands, da de er meget forskellige, men det viser en stor alsidighed. Og så er det nogle rigtig gode live-bands.

Nikolaj Thorenfeldt fortæller videre, at The Rumour Said Fire netop har indgået en publishing-aftale med EMI worldwide via deres svenske hovedkontor:

– Og EMI er super tændte. Vi har haft et bud fra dem længe, men vi ville ikke lave nogen aftale, før de havde det nye materiale at forholde sig til. Man bliver nødt til at håndtere den ”ulempe” det er at have haft et hit som ”The Balcony”. Og så får vi lavet en strategi, som fungerer for begge parter. Ja, det tegner rigtigt lovende, og forhåbentligt kommer der også snart andre konkrete tilbud på bordet. Lige nu har vi rigtigt travlt med at få den nye plade ud i Danmark, og så i udlandet kort efter. Og så følger vi op i forbindelse med Eurosonic i Holland og South By Southwest i USA.

Jimmy Attack - altid god for et lille hoftevrid...

Jimmy Attack – altid god for et lille hoftevrid…

Thee Attacks – next stop Germany
Næste band på scenen er Thee Attacks, som efter en lidt afdæmpet start snart får sat tempoet i klubben gevaldigt op. Det nye hold gæster fanger straks energien, og Jimmy Attack har fuld kontakt med publikum resten af koncerten med sin flirtende og charmerende superstjerne-attitude. Bandet leverer en super god stage-performance, og man bliver aldrig træt af at kigge på drengenes energifyldte sammenspil. Flere af de fremmødte gæster er dresset op i klassisk Beatles-outfits, hvilket gør stemningen mere autentisk.

– Det var bedre end vi havde forventet. Jeg undrer mig over, hvordan folk finder frem til det her spillested ud af alle de mange fede klubber og steder, der er på festivalen. Men det er fedt, at de har valgt at komme til vores koncert, siger Ritchie Attack og fortsætter:

– Publikum er meget forskellige fra land til land, og vi har spillet på både små og store steder. Det går rigtigt godt i Tyskland og Benelux lige nu, og vi har en rigtig god booker, som har arrangeret vores kommende Tysklandsturné. Efter SPOT Festival i år var der faktisk to tyske bookingbureauer som bejlede til os. Vi valgte at gå med det mindre, Headquarter, fordi de var så engagerede og professionelle. Før har vi stået for alt selv via MySpace og Facebook.

Thee Attacks - blev interviewet af kulturkanalen Arte TV inden koncerten. (Foto: René Wiborg).

Thee Attacks – blev interviewet af kulturkanalen Arte TV inden koncerten. (Foto: René Wiborg).

Mananager Mads Mulvad fortæller: – Der er en del udenlandsk opmærksomhed omkring bandet lige nu – både i Europa og USA – men vi må vente og se, om der kommer noget reelt ud af det. I aften håber jeg, at vi får lavet kontakter til nogle af de europæiske branchefolk. Crunchy Frog har et godt netværk her i Tyskland, så det håber jeg giver afkast. I forbindelse med udgivelsen af deres album ”It’s Mister Attack to You”, som udkom i Tyskland, Schweiz og Østrig i august, tager bandet på tour i de pågældende lande i oktober og november.

– Ydermere skal vi også arbejde videre med det japanske marked efter deres album blev udgivet i august. Det er en stor mulighed, de har fået efter, at et af Japans største rockbands, The Bawdies, opdagede dem på nettet og fik deres eget pladeselskab, Fabtone Records, til at lytte til dem, slutter Mads.

Henrik Hamilton - altid en sikker frontfigur hos Ginger Ninja.

Henrik Hamilton – altid en sikker frontfigur hos Ginger Ninja.

Ginger Ninja – en succes i Holland
Endnu et sceneskift og drengene fra Ginger Ninja indtager rummet og scenen. Tempoet er stadigt højt, og det nye publikum har svært ved ikke at komme i godt humør. De fleste af sangene fra albummet ”Wicked Map” bliver spillet, og bandets egen energi afspejles i publikums reaktion – og den er god. Et af højdepunkterne er nummeret ”Sunshine”, som de fleste kan relatere positivt til, uanset om de kender sangen eller ej.

Rasmus Søby Andersen fortæller efter koncerten: – Til denne her slags festivaler kommer folk jo for at høre noget nyt og ikke det musik de i forvejen kender, og det skal man jo lige huske på. Vi skal lige omstille os fra vores 4-dages tour i Holland, hvor vi næsten har spillet for fulde huse, og alle folk kendte vores musik. Det er en super privilegeret oplevelse, men det tyske publikum var også rigtig fede. Det går rigtigt godt i Holland og også i Finland, hvor vi lige har spillet til en stor festival. Vi er rigtig glade for endnu engang at være en del af SPOT On Denmark, da det har givet os flere konkrete jobs i udlandet.

Det var tredje gang Ginger NInja var valgt til et SPOT On Denmark-arrangement.

Det var tredje gang Ginger NInja var valgt til et SPOT On Denmark-arrangement.

– Det er jo tredje gang Ginger Ninja er med på SPOT On Denmark. Jeg synes, at SPOT-arrangementet i Wien var en øjenåbner, og idéen om at samle et netværk af mennesker omkring dansk musik er genial. Til festivalen fik vi konkret et bookingbureau som hedder Ink Music, og vi fik et territorium, som blev interesseret i bandet. Det var rigtigt godt, og det har medført en networking, som vi bliver stadig bedre til at følge op på, fortæller Thomas Nordquist fra PDH.

– Siden da er netværket blevet større, og Ginger Ninja har haft stor succes i Holland bl.a. pga. nummeret ”Sunshine” som er blevet brugt i forbindelse med det hollandske fodboldlandshold, og så har de spillet til Lowlands Festival, som er en af Hollands største festivaler. Det har givet interesse for bandet i andre europæiske lande. Sony musik er dem vi satser på i Tyskland – det som er vigtigt nu, er at se om Sony Tyskland gør noget.

– Lige nu har vi bookingbureauer i Østrig, Schweiz og Holland, men ingen i Tyskland, og der er ingen grund til at forhaste det. Der kommer to repræsentanter i aften, og for Ginger Ninja er det et perfekt tidspunkt. Der kommer også et tysk tv-hold og filmer i aften, afslutter Thomas.

Sebastian Wolff - en mesterlig iscenesætter af Kellermensch' musik.

Sebastian Wolff – en mesterlig iscenesætter af Kellermensch’ musik.

Kellermensch – klar til udlandet
Aftenens sidste band er velvalgt til at slutte en succesfuld aften med dansk musik. Fra Ginger Ninjas glade solskinsange går vi direkte over i Kellermenschs dystre univers. Og når Kellermenschs frontfigur, Sebastian Wolff, indtræder scenen, skifter han, som en kamæleon: Fra en stille mand til en dyster og fandenivoldsk poet. Han evner at indleve sig i alle de sange han fortolker, og formidler dem til publikum på en måde, så ingen er i tvivl om, at han mener, hvad hans synger. Sammen med resten af bandet fik han i den grad formidlet budskabet til den proppede klub.

– Vi har arbejdet længe med at få bandet frem i Danmark og skabt en profil. Samtidig har vi jo startet vores pladeselskab, Persona Non Grata, og det har været lidt af en kamp med at få det hele til at køre rent praktisk, men det er heldigvis lykkes, fortæller Michael Iversen, manager for Kellermensch.

– Nu er tiden så kommet til, at vi vil forsøge at komme videre i udlandet. Vi har altid haft en ambition om, at komme ud over landets grænser, og det tror jeg mange er enige i. Efter SPOT Festival 2009, hvor vi mødte vores engelske manager, Tim Hole, kom der hurtigt showcases i London. De medførte, at der var folk fra engelske radiostationer, der hørte om bandet. Og vi fik så en invitation til at kommer over og spille en session på BBC One og siden XFM i London, og dér fik vi troen på, at vi rent faktisk kan lave noget, som er brugbart internationalt.

Kellermensch - har nu også fokus på det tyske marked. Og det tyske marked har fokus på Kellermensch...

Kellermensch – har nu også fokus på det tyske marked. Og det tyske marked har fokus på Kellermensch…

– Lige nu prøver vi at gøre det samme her i Tyskland. Vi startede på Popkomm i Berlin og nu Reeperbahn. Og det har vist sig at gå over al forventning. Super respons. Der er en masse folk, som gerne vil snakke med os, og en masse vi gerne vil snakke med, så jeg er bare rigtig glad. Lige nu har vi en bookingaftale med X-Ray Touring i UK og en aftale med Creative Talent i Tyskland. Mht. i aften har jeg en idé om, at der kommer repræsentanter fra Universel, Sony og Warner Brothers, fortsætter Michael.

– Vores album er ude nu i Danmark, Sverige samt UK, hvor vi også skal på turné fra 22. oktober i Manchester. Vi slutter ugen efter i London, siger Michael Iversen.

– Kellermensch får som regel rigtigt flotte anmeldelser. De har en fantastisk statistik, når man ser tilbage på de seneste tre festivaler, SPOT, Roskilde og Sonisphere, hvor der er givet max antal stjerner hver gang.

– I aften var der stort fremmøde, og der var en del danskere. Vi kunne se, at folk kendte nogle af vores sange – især ”Army Ants” fra vores ep ”Narcissus, sagde den anden af gruppens sangere, Christian Sindermann efter koncerten.

– I det hele taget synes vi, at SPOT On Denmark er et fedt initiativ, som giver mulighed for at spille for branche-folk. Og det er jo en stor cadeau, at være blandt de fire udvalgte bands her på Reeperbahn, siger Christian, som godt ved der er lang vej endnu før gruppen for alvor er slået igennem, men som dels glæder sig over den kommende mini-tur til England – dels har noteret sig at der er interesse i det tyske for at udgive gruppens cd efter koncerterne i Berlin og nu Hamburg.