Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Dansk vokseværk i Wien

Publiceret
Vinnie Who - aftenens klart største fest- indslag. Havde det stået til B72- publikummet havde de spillet endnu.

Vinnie Who – aftenens klart største fest-indslag. Havde det stået til B72-publikummet havde de spillet endnu.

Man siger gerne at 2. udgave er det sværeste: En gruppes andet album, en instruktørs anden film   – eller som i aftes 2. kapitel af SPOT On Denmark i den østrigske hovedstad.

Men her var ikke tale om at nyhedens interesse var forsvundet, eller at det var svært at følge debut-succesen op. Tværtimod var der fuldt hus af tilskuere og branchefolk i B72-klubben  – og mere til – ud over en forhåndsomtale, som nærmest har været en fordobling af år 1.

At dømme efter stemningen aftenen igennem bliver anmeldelserne heller ikke af den værste skuffe: En første indikator er FM5-sitet, der som de første i Østrig simpelthen har beskrevet aftenen som:  ”Denmark at its best: (læs her)

Og der var tilfredshed med alle tre indslag::

Der var helt pakket oppe foran de danske grupper hele aftenen - også Sleep Party Peoples mange kanin-ører skulle tjekkes id.

Der var helt pakket oppe foran de danske grupper hele aftenen – også Sleep Party Peoples mange kanin-ører skulle tjekkes id.

  • De kaninøreklædte Sleep Party People med den melankolske synthpop, som gravist og dejligt stædigt sugede tilhørerne ind i det eftertænksomme univers.
  • Cody, der måske havde odds’ene mod sig via en meget feststemt B72-klub samtidig med at gruppens nuværende Europa-tur er noget nær helakustisk – men som bevidst overhørte al snakken i periferien og fik skabt flot intim stemning oppe ved scenen til den personlige folk.
  • Og så Vinnie Who, der til gengæld gav publikum den festforløsning, det havde behov for med gruppens nutidsopskrevne 70’er-disco. Den kunne de have fortsat hele natten, hvis de ville. Publikum var klar…
Cody - intimiteten lykkedes i festlokalet.

Cody – intimiteten lykkedes i festlokalet.

Sleep Party People: Overvældende
– Det er helt overvældende at der er så proppet med mennesker – hele aftenen, sagde Sleep Perty Peoples ankermand Brian Batz bagefter, da den danske succes var i hus. – Dette er vores første jobs unden for Norden, og så er det fantastisk, at der er så mange og at stemingen er så god. Og ud over tilskuer-modtagelsen har vi også givet interviews til magasiner, og vi skal radiointerviewes i morgen i Salzburg – ud over at vi har fået gode kontakter til både booking-side, dirstribution og publishing. Ja, det her har i dén grad givet os blod på tanden. De er vildt bekræftende.

Cody: Trukket ud i stedet for skubbet
For Cody var dette tredje SPOT On Denmark-job siden festivalen i Aarhus sidste sommer, hvor både juryerne fra Schweiz, Belgien og altså Østrig pegede på den folk’ede gruppe: – Det vi godt kan lide ved SPOT On Denmark er, at vi bliver trukket ud i stedet for at blive skubbet ud. Det er dem selv dee vælger, og den fremgangsmåde er bare glimrende. Og jeg er sikker på at  vores musikalske bagmænd får en masse ud af det her – vi fik booking-aftale i Schweiz, her i Østrig bliver vores album udgivet nu, og for håbentlig kommer der mere til, sagde gruppens violinist Frederik Thybo efter veludført job.

Større venue næste år
MXDs leder Thomas Rohde er da også kun lutter tilfredshed oven på en stor dansk aften:

– Vi har nu bevis på, at vi har en model, der virker. Vi har lavet dette koncept i Belgien i fire år nu, og ved det sidste fremstød der i november kunne vi gå fra Lille Vega-størrelse til Store Vega. Med den eksplosive efterspørgsel og opbakning vi oplever i Østrig lige nu, ser det ud som om, at vi allerede nu er vokset ud over B72’s ramme og bør sætte vores SPOT On Denmark-fremstød op på et større venue allerede næste år.

– Interessen er i dén grad til det –  både over for konceptet nåpr det gælder branchen og når det gælder publikums-interessen. Østrig et meget købe-interesseret marked, og dansk musik har virkelig vakt interesse, siger Thomas Rohde, der arrangerer SPOT On denmark-koncerterne sammen med ROSA – Dansk Rock Samråd.

Og vi lader ROSA’s leder Gunnar Madsen få den sidste replik:

– SPOT On Denmark-fremstødene bygger på en helt bevidst strategi, vi har arbejdet på og har forfulgt og virereudviklet gennem mange år. Og derfor er det selvfølgelig en stor tilfredsstillelse, at vi nu ser resultaterne flere steder – ikke bare Wien, men også Bruxelles og på det tyske marked – og forhåbentlig på flere steder i fremtiden.