Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Double-up for dansk aften i Bruxelles

Publiceret
Chimes and Bells - indledte den danske aften.

Chimes and Bells – indledte den danske aften.

“Congratulations with this superbly organized networking event and thanks for the concerts, Cody was the surprise for me and Efterklang were great as usual”
Ralph Christoph, Head of strategy C/O Pop (festival, Köln, Tyskland)

“What a lovely and well organized evening”
Rense van Kessel, Co-founder / Agent, Friendly Fire (booking agentur, Utrecht, Holland)

“SPOT on Denmark was really fun and the music was superb”
Pieter Vermeiren, Manager, V2 Benelux (Distribution / label i Benelux for Cooperative label gruppen i UK inkl. Bella Union og bands som Fleet Foxes)

”That Efterklang show went right into number 1 on my “favorite shows of 2010” charts”
Hannes Tschürtz, Owner, Ink Music (360 firma m. 7 ansatte, Wien, Østrig)

“… Danish music is simply outstanding for the moment…”
Lisa Humann, Head of sync, Swimming Pool (Sync & publishing, Wien, Østrig)

“…I had a great time at SPOT on Denmark. I met interesting people and really discovered Chimes & Bells and Cody on stage.. “
Nicolas Alsteen, booker, Fête de la Musique (Festival, Belgien)

“…SPOT on Denmark was an extremely cool and helpful event … Cody and Efterklang stole my heart”
– Carolina Echeverri, Marketing Manager, Epitaph / Anti (Europa HQ i Amsterdam for disse US labels med bl.a. Tom Waits og Weezer i deres roster)

– – –

Cody - høstede stort bifald på scenen og fik mange roser bagefter.

Cody – høstede stort bifald på scenen og fik
mange roser bagefter.

Det vár et sats – men som citaterne ovenfor antyder lykkedes det til fulde. Vi taler om onsdagens SPOT On Denmark-aften i Bruxelles med Efterklang, Cody, The Kissaway Trail og Chimes & Bells, som populært sagt skiftede ham fra Lille til Store Vega-status. Og med succes.

Små 100 repræsentanter fra tv, radio, trykte medier, musiksites og masser af belgisk/international/dansk   musikbranche var vidner – sammen med over 500 tilskuere – da SPOT On Denmark efter tre år på spillestedet AB  Ancienne Belgiques lille scene med  plads til 280 tilskuere i aftes blev afviklet på den større AB Box scene

Når en langtidsinvestering giver resultat
MXDs leder Thomas Rohde ryster da heller ikke på hånden, når han kalder det ”en langtidsinvestering, der nu giver resultat”.

The Kissaway Trail -  har mange internationale jobs på bagen - det viste sig også i Bruxelles.

The Kissaway Trail – har mange internationale jobs på bagen – det viste sig også i Bruxelles.

– Det var en fremragende aften for dansk musik – både musikalsk og afviklingsmæssigt. Og der er tre ting jeg vil fremhæve:
1) Det vi ser resultatet af nu, er frugten af en langsigtet strategi. Det var vores fjerde SPOT On Denmark-showcase i Bruxelles, og det understreger at det tager tid at etablere sig på et marked. Men at vi nu kan gå fra Lille Vega til Store Vega og tiltrække så mange tilskuere og branchefolk er ren Mission Accomplished’.

2) Aftenen understreger også den klangbund dansk musik har fået i udlandet – hvad enten det er Volbeat, Medina, Rasmus Seebach, Oh No Ono, Efterklang eller…. Folk er jo ligeglade med hvilket land musikken kommer fra – bare den er god. Og det er der meget dansk musik, der er i øjeblikket og det kvitterer folk for ved at møde op

3) Og så er tredje punkt nok så vigtigt. For mens publikum er ligeglad med nationaliteten, så er både belgisk og øvrig international branche opmærksom på, at der kommer meget spændende musik fra Danmark lige nu. Musikkøbmændede ér opmærksomme – billetterne til networking-arrangementet i aftes blev jo revet væk og havde lang venteliste. Så må tiden vise om vi kan skabe en bølge a la den Island har været genstand for. Men interessen er i hvert fald vakt.

Efterklang havde seks helt unge Bruxelles-strygere med sig på scenen - kaldet Efterkids.

Efterklang havde seks helt unge Bruxelles-strygere med sig på scenen – kaldet Efterkids.

Udbytterigt for Efterklang
Efterklangs Rasmus Stolberg har også kun positive kommentarer:
– Vi har haft en virkelig god oplevelse ud af det, og har fået en medieeksponering i Belgien vi ikke havde drømt om. Alene tv-dækning af to kanaler! Og så er det jo en luksus at kunne pleje både belgiske og danske branche-kontakter sådan en aften – og også få nye fra bl.a. Østrig og Holland. Faktisk er det svært at finde forslag til forbedring – det hele klappede, siger Stolberg og tænker også på indslaget med de seks Efterkids –  unge Bruxelles-strygere i alderen 8-11 år, som spillede med gruppen i et par numre:
– Dét gav både dem og os en oplevelse, vi vil huske længe, siger bassisten og manageren, som nu rejser videre med gruppen til flere jobs i Belgien – inden Tyrkiet venter i weekenden. Og Rusland (St. Petersborg og Moskva) i næste.

(Se indslag fra TV Brussel her om Efterklang og Efterkids-strygerne – længere klip fra selve koncerten kommer ca efter 2:40 minutter).

Ægte dansk julefrokost og godt-humørs-networking.

Ægte dansk julefrokost og godt-humørs-networking.

Engelsk glæde
– Hatten af for et fantasisk networking-arbejde fra SPOT On Denmarks’ side – og for noget fantastisk musik, siger den engelske manager Danny Sperllng fra Minty Highway Limited, og lægger sig hermed til alle de positive internationale udsagn fra artiklens start:


“Very tasty” blev maden
beskrevet.
Danny Sperling var blandt de 52 internationale/belgiske/danske branche- og mediefolk, som inden koncerterne var inviteret til ægte dansk jule-networking-frokost – og det kunne han lide:
– Jeg har været til masser af networking-arrangementer og ved hvor svært det er at få skabt en rigtig sammenhæng, som ikke fuser ud – men det her var planlagt til mindste detalje og var virkelig udbytterigt for mig. Og maden var VERY TASTY, må jeg sige – en sjov måde at lære om et andet lands kultur på.- Men nok så vigtigt: musikken var stærk. På forhånd kendte jeg Efterklang og Kissaway Trail, men Cody og Chimes And Bells var også glimrende. Jeg synes det var en eksemplarisk aften, som har givet mig smag for mere. Det er en god måde at eksportere SPOT-brandet på til andre lande –  jeg kommer hellere end gerne til SPOT næste sommer, siger Sperling, der i forvejen kender en pæn del til Danmark fordi han er manager for Malmö-bandet Mono Stereo og betragter København son en meget væsentlig scene for gruppen.

SPOT On Denmark-arrangementet har virkelig fået omtale i den belgiske presse - her det store dagblad de Standard.

SPOT On Denmark-arrangementet har virkelig fået omtale i den belgiske presse – her det store dagblad de Standard.

Pavestolt
Vi  lader Gunnar Madsen  (leder af ROSA som i samarbejde med MXD står for SPOT On Denmark-koncerterne) få det sidste ord:

– Det var en sjældent god aften, som beviser at vedholdenhed og planlægning ned i detaljen betaler sig. Networking-delen fungerede glimrende – og det er fantastisk at opleve så mange gå til et arrangement med dansk musik. Lige som med vores SPOT On Denmark-fremtød i først Berlin og siden Hamburg på det tyske marked, så har vi ramt samme høje niveau i Belgien nu, siger Gunnar Madsen og afslutter:

– Også musikalsk var det et stærkt set-up.  Både udførelse og publikumsmodtagelse var fremragende. Det samme gælder vores eget forarbejde – og vores belgiske partneres indsats. Ja, jeg havde det lidt som en forælder, der oplever sine børn til et gymnastik-stævne – og står med eet stort smil på læben, fordi man bare er så pavestolt over det man ser…