Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

“Et eksempel til forfølgelse…”

Publiceret
Lucy Love - favorit hos flere branche-folk.

Lucy Love – favorit hos flere branche-folk.

For tredje gang mødtes dansk og belgisk branche til SPOT On Denmark – for tredje gang er der ros fra begge sider til initiativet.

Det var tredje gang den belgiske og danske branche mødtes til SPOT On denmark i Bruxelles. Men efter kommentarerne at dømme er der ikke gået metal-træthed i forholdet. Snarere tværtimod. Dels er der forhandlinger på vej om aftaler i tiden, der kommer – dels er der beundring for den danske og nordiske måde at bakke op om sin musik i udlandet. “I er virkelig et eksempel, vi andre kunne følge”, som en af dem siger.

Filip de Groot.

Filip de Groot.

Filip de Groot, label manager, Play It Again Sam og Bang
– Jeg blev helt overbevidst over at se I Got You On Tape. Jeg kender deres sanger Jakob Bellens i forvejen fra Murder – og jeg kunne også spore Murder i denne koncert. Men jeg kunne virkelig godt lide, hvad jeg oplevede her. Lige som åbningsnummeret ”Cabaret” på gruppens nye cd er glimrende, så jeg vil gerne have dem i distribution på PIAS – havde det været i 1997, havde jeg lavet en licens-aftale med dem, men sådan er økonomien ikke længere. jeg tager kontakt til dem i næste uge.

– En aften som denne? Det er vigtigt ikke at forvente mirakler. Men det væsentlige er, at der er en voksende kontakt mellem den danske og belgiske branche. Folk begynder at kende hinanden nu, man hjælper hinanden, og det kan give resultater – om ikke nu, så om et halvt år. Og så synes jeg heller ikke, vi er dårlige til at tippe hinanden af hernede, hvis man hører et navn, som måske passer bedre på et andet selskab…

Henk Kanning.

Henk Kanning.

Henk Kanning, Kink.FM – Holland
– Min store overraskelse har været Lucy Love – der var en meget stor forskel på det, jeg oplevede ved Roskilde Festivalen, og det jeg oplevede i aften. Det var sjovt at følge publikum: i starten stod de stille, men til sidst bevægede alle sig. Og så var jeg også glad for I Got You On Tape – de spillede  meget højt i forhold til hvad jeg havde forestillet mig, men…

– Sammenblandingen af branche-møde og showcase er god – og ja, det ér køreturen på 3 ½ time værd (fra Amsterdam, red.). Jeg træffer både helt nye folk, og networker videre med gamle forbindelser. Og så har jeg også fået interview med både Prins Nitram og Lucy Love i forbindelse med besøget til mit radioshow med ”SPOT On Denmark”-indslag. Men efter at have set aftenens program, vil jeg også lave telefon-interviews med I Got You On Tape og Fagget Fairys. Først skal jeg dog have sendt mit indslag med The Raveonettes i næste uge…

Edwin Korver.

Edwin Korver.

Edwin Korver, labelmanager, News (arbejder også med Trentemøller og tidl. Figurines)
– Jeg var her først og fremmest for at høre Lucy Love. Jeg syntes, de var en smule flade i starten, men hold op hvor de fik det hele til at koge i de sidste fem numre. Dét var glimrende. Hun har stærk stemme, og stærke rim. Hvis jeg skal sige noget, er det jeg gerne ser hende fjerne sig endnu mere fra den rene hiphop og koncentrere sig endnu mere om det dance-orienterede. Men min interesse for at lave en aftale med hende er ikke blevet mindre. Vi har allerede forhandlet med dem, og jeg havde oprindeligt planlagt at kontakte hendes selskab i næste uge – og den plan holder jeg mig til.

– Branchemæssigt? Jeg fik bl.a. kontakt til Under Byens danske manager under middagen– dem vil jeg gerne udgive hernede. Ideen er glimrende. Når man er til MIDEM i Cannes og SONAR i Barcelona, er det de samme mennesker, man ser hele tiden. Men her møder man masser af nye mennesker.

Jesper Majdall.

Jesper Majdall.

Jesper Majdall, Volcano Management
– Helt ærligt. Jeg har det lidt ambivalent med den her slags tvungne møder, som middagen før selve koncerten, hvor man sættes sammen med forskellige branchepersoner. Det er lige som i gamle dage i skolen, hvor man SKULLE lære nye elever at kende ved at sidde ved siden af dem. På den anden side var man ikke kommet i kontakt med pigerne uden dengang – og havde fået kysset dem. Og sådan er det også her. Jeg får noget med hjem, jeg kan bruge – og har mødt folk, jeg ellers ikke ville ud over at pleje de kontakter, jeg allerede har. F.eks. ser det ud til, at vi kan få et helt nyt set-up hernede for Under Byen – både promotion, live-agentur og distribution.

Rutger.

Rutger.

Rutger, booker fra Nadabooking
– Det her har været perfekt for os. Efter at have haft succes i sommer med Fagget Fairys, har vi haft det svært med at afsætte gruppens anden single. Men via ”SPOT On Denmark” er opmærksomheden opblusset igen med masser af medieomtale, og jeg ved positivt, at flere belgiske festivaler er her for at se Fagget Fairys i aften. I forhold til hvad vi selv kan gøre for at få opmærkshed omkring et almindeligt klubjob, er resultatet af SPOT On Denmark helt anderledes effektfuldt. Det er virkelig et resultat, der kan mærkes.

 

Jim Q. Holm.

Jim Q. Holm.

Jim Q. Holm, Merger Management
– Der er ingen tvivl om, at det giver udbytte med dette branche-møde, og at det også er nyttigt for os. I det hele taget tror jeg ikke, man skal underkende den synergi-effekt, det giver at bringe de to landes brancher sammen.  Tværtimod giver det en udveksling til gavn for alle. Af de bands jeg arbejder med, spiller Murder f.eks. mere hernede end i Danmark – og sælger også bedre. Lige som Maria Timm lige nu klarer sig rigtigt godt. Og samtidig er der spændende belgiske bands, jeg gerne vil arbejde med på det danske marked. Et af dem har jeg fået kontakt med i aften.

I det hele taget er branche-ideen fortsat god – jeg møder stadig nye spændene mennesker. Publikum her er  også meget levende og nysgerrige. Faktisk er belgierne måske mere entusiastiske omkring musik, end vi er derhjemme.

Maarten Quaghebeur.

Maarten Quaghebeur.

Maarten Quaghebeur, booker, Rockoco
– Det er min tredje gang på SPOT On Denmark i Bruxelles – og dette var en virkelig stærk udgave, selv om sidste år også var god, ha-ha. Programmet har virkelig været godt, og efter at have arrangeret I Got You On Tapes koncert  i går i Gent og efter at have set dem i aften, tror jeg virkelig på muligheden for at få dem afsat både til klubber, men også festivaler som The Boomtown Festival og Feest In Het Park – det sidste sted tror jeg også, Lucy Love vil have en god chance. Selv om det er tredje gang, har jeg stadig mødt nye interessante branche-folk. Jeg tror den eneste måde at se dette på, er som en langtidsinvestering. Men se hvor mange de kommer. Det nytter.

Dirk Steenhaut.

Dirk Steenhaut.

Dirk Steenhaut, musikjournalist, freelance
– Jeg har været til alle SPOT On Denmark – og til seks SPOT Festivaler. Men når jeg bliver ved med at komme, er det fordi jeg er nysgerrig. Og selv om jeg måske ikke synes, dette års program var det bedste, er der stadig rigeligt at komme efter. Desuden skaber et arrangement som dette opmærksomhed og synlighed omkring dansk musik – alternativet er ingenting. Det slår mig igen og igen, hvor gode I er i Norden til at gøre noget for jeres musik internationalt. Ved at arrangere showcases som denne – ved at lave festivaler som SPOT, Iceland Airwaves og by:Larm. Jeg kan kun beundre den dynamik, de nordiske lande har på det område. Her i Belgien stopper langt det meste musik ved grænsen – selv om vores musik vitterligt også har store internationale kvaliteter.  I er virkelig et eksempel, som vi andre kunne følge. Det, vi oplever nu her i landet, er en masse spildte muligheder.  Så jeg er her også for at lære…