Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

Et stort trin op ad stigen – branchemæssigt som musikalsk

admin
Josephine Philip og Darkness Falls - mørkepop med elektroniske beats. (Foto: Niko)

Josephine Philip og Darkness Falls – mørkepop med elektroniske beats. (Foto: Niko)

400 så på og festede med da SPOT On Denmark fik Mozarts landsmænd til feste til nye danske toner

Zugabe, zugabe, zugabe” lød det fra menneskemængden, da den tredje udgave af SPOT On Denmark i Wien var spillet til ende en halv time inde i lørdagen.

Og med de reaktioner oven på Reptile Youths afsluttende koncert i den klassiske musiks hovedstad, kunne det slås fast, at 2012-udgaven af SPOT On Denmark var blevet en ny succes, og også at man havde set rigtigt ved at flytte til en større adresse for at imødekomme den efterspørgsel de foregående år havde vist.

400 tilskuere var nemlig inde på spillestedet WUK – næsten 200 mere end de to foregående år på en mindre klub – og blev for hovedpartens vedkommende til sidste strofe var spillet. Samtidig har SPOT On Denmark-konceptet fået så mange roser fra den medvirkende branche, at det næsten er til at få røde ører over (se øvrige artikler her og her) For slet ikke at tale om den helt forrygende medie-omtale, som vi i nær fremtid vil dokumentere grundigt.

Først var der selve netværksdelen fredag, hvor den danske branche først var på seightseeing hos den wienske musikbranche i dagtimerne og om aftenen minglede med deres østrigske kolleger i halvtimes-skift over en typisk østrigsk 3-retters menu. Og senere altså selve musikken, som altså ikke blot fik den inviterede branche til at blive, men som også fik masser af menige østrigere indendørs.

Men flugelhornet kunne han godt traktere, Il Tempo Gigante. (Foto: Niko).

Men flugelhornet kunne han godt traktere, Il Tempo Gigante. (Foto: Niko).

Alternativt alternativ
Det hele startede egentlig lidt ”alternativt” med Il Tempo Gigante. For på grund af en langvarig drilsk håndskade måtte danskeren melde pas til en normal-koncert og i stedet være tysksproget vedhæng og flugelhorn-spiller til sine østrigske kolleger i den harmonika/harmonium-spillende folkinspirerede gruppe Garish. Guitaren kunne han nemlig ikke håndtere.

Rolf Hansen – som Il Tempo Gigantes hedder i civil – var alligevel også tilfreds med koncerten. Omstændighederne taget i betragtning: – Det er godt at komme herned og gøre mig synlig – jeg er f.eks. blevet interviewet til radiostationen FM4 –  og jeg har også allerede fået lovning på at komme herned igen, når hånden er frisk, siger Rolf Hansen, der allerede lige efter SPOT fik agenturet Bresthing Hole Booking til at stå for koncerter i GAS-landene, mens selskabet Boogie Drug Store tager sig af aftalerne i Frankrig.

Mørkt stilskifte
Næste act, Darkness Falls, trak med det samme tilhørerne over i en mere dunkel, splittet, twanget  stemning med deres mørke pop til slæbende, knasende elektroniske triphoppede beats.

Og det var ikke ”bare” koncerten, der var forløbet tilfredsstillende for gruppen – første gang med et live-set-up i en mere skrabet besætning og med elektroniske beats – der var også god medie-interesse under besøget.

Stor tilskuertilstrømning og tilfredshed - her med Reptile Youth i baggrunden. (Foto: Henrik Friis).

Stor tilskuertilstrømning og tilfredshed – her med Reptile Youth i baggrunden. (Foto: Henrik Friis).

–  Vi lavede interview og akustisk session på FM4 (Østrigs førende musikkanal på radioen, red.). Vi har to numre i rotation på samme kanal – og så har vi også lavet to andre interviews med magasiner under besøget, fortalte sanger Josephine Philip bagefter, og kan i øvrigt glæde sig over at der allerede er pladeaftale i hus med tyske Hfn-Records – worldwide.

Og så var det Reptile Youth overtog scene-lyset og spillede den endelige gevinst hjem. Hvor det tidligere var duo-electrorock, der væltede danske som internationale tilhørere, fremstår gruppen nu som et lige så effektivt fem mand stort rock-ensemble, hvor stemningen gradvist bygges op fra dystert mørke til livgivende og publikumsinddragende glædesfest. Fuld skrue. Ingen hæmninger. Sikkert og overskudsagtigt.

Ikke noget at sige til at udlandet lytter og ser med (se artikel).

Der var fuldt fremmøde og stor networkinglyst under aftenens branchemiddag. (Foto: Henrik Friis)

Der var fuldt fremmøde og stor networkinglyst under aftenens branchemiddag. (Foto: Henrik Friis)

Næsten overvældende
MXDs leder Thomas Rohde kunne også kun finde positivt at sige om aftenen:

– Flytningen til en større adresse var rigtig – og der var publikum til det. Networking-delen har været upåklagelig. Reaktionerne  fra vores østrigske kolleger og den øvrige branche hernede har været  næsten overvældende. Alle roser os for vores fremgangsmåde. Og så kan man næsten ikke fatte al den presseomtale vi har fået op til dagens arrangement. Det er enestående, og vi skylder bl.a. en stor tak til vores østrigske samarbejdspartnere INK Music for det resultat.  Der er virkelig hul igennem hernede nu – det SKAL vi og den øvrige danske branche udnytte og følge op på.