Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Hollandsk radiostation vil præsentere dansk musik ugentligt

Publiceret

Choir of Young Believers. – i hollandsk fokus.

Den hollandske radiostation Kink.fm vil fra i morgen præsentere en dansk gruppe for sine lyttere hver tirsdag. Det sker i programmet ”New Music”, hvor dj’en og radioproduceren Henk Kanning under titlen ”SPOT On Denmark” dels vil interviewe, dels spille musik med et nyt dansk navne hver uge  – og til tider også med specialfokus på den danske scene, f.eks. i forbindelse med større danske eksport-fremstød.

Første gruppe bliver Choir Of Young Believers, som hollænderen fangede på den netop overståede Island Airwaves Festival i Reykjavik. Faktisk blev Henk Kanning så tilfreds med interviewet, at det sendes i to dele – altså også næste tirsdag. Kommende planlagte indslag er Asteroids Galaxy Tour, The Raveonettes etc. Præsentationen bliver til i et samarbejde mellem Kink.fm samt SPOT Festivalen og SPOT On Denmark-samarbejdet (ROSA og MXD), og Henk Kanning er åbenbart ikke helt umulig til sit arbejde: han blev for få uger siden nomineret til prisen  ”Gouden RadioRing”  for  ”best redioshow” i Holland.

Henk Kanning.

– Jeg har lyttet mere og mere til dansk musik gennem det seneste år, og hvis jeg skal pege på kendetegn, er det alsidigheden og kvaliteten – uanset genre. Mew, The Raveonettes, Choir Of Young Believers, Asteroids Galaxy Tour, Volbeat, Trentemøller osv., osv. Om det er metal, electronica, indie, urban eller andet, har Danmark nogle væsentlige og interessante  bud. Også sammelignet med f.eks. Sverige og Norge. Pt. synes jeg Danmark står for de fleste kvaliteter – og det er derfor, jeg vil fokusere på den danske musik.

Programmet ”New Musik” sendes hver aften. De danske indslag vil altså komme på tirsdage ca. kl. 20.20, fortæller Henk Kanning. Hans radioshow kan opleves enten via kinkfm.com – eller iTunes (se under alternative radiostationer).