Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Montreux Jazz Festival: Schweiz retter antennen mod Danmark

Publiceret
Vinnie Who på SPOT Festival 2011 - den optræden gjorde indtryk på schweizerne... (Foto: Thorsten Overgaard).

Vinnie Who på SPOT Festival 2011 – den optræden gjorde indtryk på schweizerne… (Foto: Thorsten Overgaard).

Vinnie Who, Figurines og Reptile & Retard med i SPOT On Denmark-fremstød 9. juli – stor forhåndinteresse resulterer bl.a i speciel tv-udsendelse om dansk musik. Oh Land, Agnes Obel og Kasper Bjørke også på festivalplakaten.

9. juli er der for tredje gang SPOT On Denmark-fremstød i forbindelse med den internationalt berømte Montreux Jazz Festival. En schweizisk jury under ledelse af festivalens marketingschef, Alexandre Edelmann var til stede under sidste måneds SPOT Festival og plukkede her Figurines, Vinnie Who og Reptile & Retard til den danske aften på Montreux Jazz Café, som har plads til 1000 tilskuere (og som har været proppet til randen de to foregående år).

I det hele taget må man sige, at SPOT On Denmark-aftenen medfører øget aktivitet i Schweiz omkring dansk musik:

  • Figurines’ nye album udkommer 26. juni, og radiostationen Couleur 3 har fra mandag gruppen i højeste rotation. Som Figurines’ manager Jesper Brodersen siger: “SPOT on Denmark har virkelig været et hjælpsomt samarbejde når det gælder motivering af de schweiziske partnere og vores europæiske pladeselskab. Og mon ikke det at spille på så stor en festival også vil gøre indtryk i de omkringliggende lande”.
  • Vinnie Who får udgivet singlen ”Killerbee” i forbindelse med besøget – gruppens album er allerede ude.
  • Tv-stationen Joiz – som sender i den tysksprogede del af Schweiz – producerer et 30 minutters special-program om dansk musik op til SPOT On Denmark-aftenen, hvor Aqua, Safri Duo, Aqua, Alphabeat, Oh Land, Outlandish, Junior Senior og WhoMadeWho er repræsenteret – ud over de førnævnte tre SPOT On Denmark-navne.
  • Og så har Montreux Jazz Festival også signet Oh Land, Agnes Obel og Kasper Bjørke til årets program. Danmark er faktisk det 4. bedst repræsenterede land på festivalens poprock-scene, kaldet Montreux Jazz Café.

Og mere er under forhandling…

Forud for de tre koncerter 9. juli vil dansk og schweizisk musikbranche mødes i timerne op arrangementet til en networking-dinner arrangeret i fællesskab mellem SPOT On Denmark og Montreux Jazz Festival.

De danske indslag på  Montreux Jazz Festival (alle på Montreux Jazz Café)
9. juli: SPOT On Denmark

  • Figurines
  • Vinnie Who
  • Reptile & Retard

11. juli: Kasper Bjørke
12. juli: Agnes Obel
15. juli: Oh Land

* SPOT On Denmark-juryen bestod af avisen 20 Minuten, radioen Toxic FM, Rockstar Magazine, promotionfirmaet Lautstark, samt Montreux Jazz Festival.

** SPOT On Denmark-fremstødene  er et samarbejde mellem ROSA – Dansk Rock Samråd og MXD.