Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Next Stop Köln for SPOT On Denmark

Publiceret
Rangleklods -  klædt på til internationale aftaler. (Foto:Jeppe Svendsen - Editing:Zille Bostinius (Die Goldkinder))

Foto:Jeppe Svendsen – Editing:Zille Bostinius (Die Goldkinder)

Rangleklods, Vinnie Who og Treefight For Sunlight til det store, vigtige midttyske område onsdag, som er centrum for medier, telekommunikation, musikindustri etc.

SPOT On Denmark sætter en ny nål i Europa-kortet onsdag, når Rangleklods, Vinnie Who og Treefight For Sunlight træder op på scenen på Köln-spillestedet Stadtgarten foran musikbranche, presse og tilskuere fra det store midttyske område.

Fremstødet skal ses som et yderligere forsøg på at udnytte den interesse og opmærksomhed som dansk musik pt. mødes med syd for grænsen. Hidtil har SPOT On Denmark-kræfterne været koncentreret omkring henholdsvis Berlin og senest Hamburg, men Köln og Ruhr-området er ikke bare Europas tættest befolkede område (12 mio.) – Köln og de nærliggende byer er også centrum for både medier og teleindustri og har væsentlige repræsentanter inden for sync-området –  og så har man en musikscene, som stolt har overlevet den udvanding mod Berlin, som man oplevede for ti år siden.

Hovedsamarbejdspartneren i Köln er den internationale c/o Pop Festival, som også sad med i den store jury af bl.a. nationale medier – radiostationen 1Live og Tysklands største musikmagasin Intro – Tysklands største collegeradio-station Köln Campus, lokalmagasinet Stadtrevue samt spillestedet Stadtgarten; en jury som med entusiasme plukkede de tre danske indslag ud under SPOT Festivalen i maj.

Noget på spil for de tre danske acts

Her har både Vinnie Who og Treefight for Sunlight allerede aftaler hjemme på booking- og distributionsside i det tyske. I deres tilfælde skal samarbejdspartnerne – som alle møder op på onsdag – nu overbevises om, at de aftaler er værd at investere ekstra kræfter i, i stedet for at ende som endnu et stykke papir i aftale-dyngen. Lige som diverse festival-arrangører også skal gøres interesseret. Til gengæld er Rangleklods helt fri for tyske aftaler pt, men da Köln er den elektroniske musiks centrum i Tyskland, er forventningerne og forhåbningerne selvfølgelig til at få øje på.

Ken Ilsø-support

Der er allerede genereret flot presseinteresse forud for besøget fra alle de store medier i Köln men også nærliggende Düsseldorf og Bonn, lige som radiostationen 1Live laver speciel foromtale i denne weekend. Desuden kommer der også fokus på begivenheden via den musikinteresserede danske fodboldprof Ken Ilsø, som for nylig brugte sin popularitet via karrieren i Fortuna Düsseldorf til at slå på tromme for dansk musik og har fortalt om arrangementet til sine tyske tilhængere – se her – ud over på sin facebook fan site. Og op til arrangementet publiceres endnu et interview med fodboldspilleren og hans forhold til dansk musik – denne gang i det store dagblad Rheinische Post.

Topfolk kigger og lytter med
45 medie og branchefolk fra Köln og omegn, Danmark og Luxemburg mødes til networking-arrangement i timerne op til showcasen, inden de tre bands for alvor sætter gang i dette nye danske fremstød i det midttyske. Og her er det værd at notere sig at topfolk som chefredaktøren for Intro, chefen for  pladeselskabet EMIs digitale afdeling, samt ledende repræsentanter fra det internationale elektroniske selskab Kompakt, chefbookeren for  bookingselskabet SCC, m.v. møder op.

Dette første SPOT On Denmark-arrangement i Köln arrangeres igen i fællesskab af MXD og ROSA med partnerorganisationen The Rocking Factory, samt tyske c/o Pop. Og ikke mindst er det væsentligt at nævne  at støtte fra Statens Kunstråds musikudvalgs ”fællespulje for international musikformidling for alle genrer 2011-12” gør, at man allerede har kunnet påbegynde Köln-fremstødet i 2011.

Næste år kommer der yderligere fremstød i Tyskland via ekstra støtte til MXD fra Kulturministeriet. Det første initiativ på basis af den støtte løftede vi sløret for forleden. Læs mere her.