Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Onsdag i Bruxelles: SPOT Festival i mini-udgave

Publiceret
Iceage på SPOT 2011 under koncerten, der gav dem job på onsdagens SPOT On Denmark i Bruxelles. Gruppen er iøvrigt genstand for stor hype i belgiske medier og hos belgisk branche.

Iceage på SPOT 2011 under koncerten, der gav dem job på onsdagens SPOT On Denmark i Bruxelles. Gruppen er iøvrigt genstand for stor hype i belgiske medier og hos belgisk branche. (Foto: Thorsten Overgaard)

Iceage, Vinnie Who, Giana Factory og F.U.K.T til SPOT On Denmark i Bruxelles – et heldags-arrangement  med seminarer såvel som musik, som trækker internationale branche- og mediefolk til langt ud over Belgien og Danmark.

På onsdag 30. november er der SPOT On Denmark-fremstød i Bruxelles. Det er femte år i træk, EU-hovedstaden lægger ramme til dette musikalske eksport-initiativ, og heldigvis er interessen for og omfanget af arrangementet vokset år for år, så 2011-udgaven bliver den hidtil største,  både når det gælder business-to-business-delen mellem belgiske, danske og internationale deltagere samt medieinteressen.

Iceage, Vinnie Who, Giana Factory og F.U.K.T  er de fire danske grupper, som drager til Bruxelles for at udgøre showcase-delen af SPOT On Denmark på Bruxelles-spillestedet AB – udpeget af en stor belgisk jury fra pladeselskaber, bookingbureauer, medier m.v. under SPOT Festivalen i maj. Men de fire danske navne er ikke det eneste, der får både dansk og belgisk men også international musikbranche til at drage til arrangementet.

Årets program byder nemlig også på seminarprogrammet SPOT On Trading, en konference med fokus på musikalsk samhandel, effekten af showcase-arrangementer, internationale band-samarbejder og så unplugged-koncerter med de belgiske grupper School Is Cool og Dan San.

Konferencepladser revet væk
Kombineret har det betydet, at alle 65 pladser til konference-delen er revet væk, og at folk nu står på venteliste. Ligesom det ikke kun er vægtige danske og belgiske branchefolk, der har meldt deres ankomst, men også repræsentanter fra engelske Club NME (showcase/events), lederen af Haldern Pop Festivalen og andre tyske branchedeltagere, franske bookere såvel som festivaler, hollandske ditto, det islandske selskab Kimi, Luxemburgs Sonic Visions festival og svenske EMI Publishing. Lagt sammen med koncerterne ender det hele som en miniudgave af SPOT Festivalen midt i hjertet af EU.

Med den efterfølgende speed-meeting-middag lige før koncerterne er det samlede program med til at understrege SPOT On Denmarks udvikling i Bruxelles gennem de fem år:

F.U.K.T på SPOT Festivalen i maj - nu er de valgt til den danske holdopstilling i Bruxelles. (FOTO: Peter Gaardsøe)

F.U.K.T på SPOT Festivalen i maj – nu er de valgt til den danske holdopstilling i Bruxelles. (FOTO: Peter Gaardsøe)

Fra brohovede til etableret samhandel
Hvor det hele startede som et første brohoved for dansk musik over for belgisk musikbranche, har mange danske grupper i dag fodfæste i Belgien. Af årets musikalske program har både Iceage og Vinnie Who aftaler med pladeselskaber, bookingbureauer m.v. på plads. De bruger først og fremmest arrangementet til – forhåbentlig – at understøtte den allerede eksisterende opmærksomhed, og for sikre sig aftaler med spillesteder og festivaler. Også internationalt qua den internationale tilslutning. Mens Giana Factory og F.U.K.T især benytter arrangementet som en introduktion til det belgiske/europæiske marked.

Desuden er indlemmelsen af belgiske bands i konference-programmet også med til at understrege SPOT On Denmarks filosofi om, at musikalsk samarbejde er to-sidet. Eksport er også ensbetydende med import – for ellers køler samhandelsforbindelserne hurtigt af. Det har f.eks. fået de belgiske musikkontorer Flanders Music Centre og WBM til at støtte op om arrangementet økonomisk.

Imponerende belgisk medieinteresse
Som en sidste glædelig nyhed kan man også konstatere at ”SPOT On Denmark i Bruxelles år 5” langt fra har mistet de belgiske mediers opmærksomhed. Toneangivende medier som Moustique, Humo, P Magazine og RifRaf er bare få eksempler på de mange omtaler, der er lavet på forhånd, store dagblade som Het Laaste Nieuws (Belgiens største), De Standaard (a la Berlingske Tidende) og Metro (den belgiske udgave af MetroXpress) bringer alle foromtaler i weekenden/op til onsdagens arrangement. Alt i alt tegner det til en meget omfattende ”resultatliste”, som SPOT On Denmark kan offentliggøre på den anden side af arrangementet.