Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Reeperbahn Festival: SPOT-bands på Beatles’ gamle scene i Hamburg

Publiceret
Kellermensch i Roskilde - nu går det løs på de tyske scener med Popkomm i Berlin og Reeperbahn i Hamburg. (Foto: Sara Lindbæk).

Kellermensch i Roskilde – nu går det løs på de tyske scener med Popkomm i Berlin og Reeperbahn i Hamburg. (Foto: Sara Lindbæk).

Med i alt ni bands er Danmark – igen – en af de bedst repræsenterede nationer på Reeperbahn Festivalen i Hamburg, som foregår fra 23.-25. september på og i området omkring den berømte/berygtede forlystelsesgade.

Men der er også smag for dansk musik hos vores nabo i syd. Den tyske jury, der på årets SPOT Festival blev sat til at udpege de bands, som nu udgør programmet på SPOT On Denmark-aftenen 25. september på Indra, havde faktisk rigtigt mange forslag på deres brutto-liste over egnede bands inden de besluttede sig for Kellermensch, Ginger Ninja, The Rumour Said Fire og Thee Attacks.

Danske diamanter
Som journalisten Henning Furbach fra livsstilmagasinet Piranha (oplag 122.000) skriver om SPOT Festivalen, så var der ”igen i år nogle diamanter at finde i det voldsomt store udbud”. Og her op til showcasen i Hamburg siger han om de deltagende navne:

– Jeg så Thee Attacks på SPOT. Deres sange og performance har punch, og drengene ser godt ud. Deres lyd er ret traditionel, men meget energisk og overbevisende.  The Rumour Said Fire har også meget stort potentiale. De har rigtig gode sange som hænger ved, og som bliver fremført præcist. Bandet ligger lunt i svinget.

Ud over Furbach og Piranha har  repræsentanter fra følgende agenturer  og medier været med til at udpege de fire bands:  Scorpio, Byte.FM, Sunday Service,  Eldoradio, Concertnews.de, Headquarter Entertainment samt magasinerne, Kinki, Intro samt Uncle Sally’s.

Gammel Beatles-klub
De fire SPOT On Denmark-navne spiller på klubben Indra – klubben hvor The Beatles startede deres Hamburg-eventyr for  50 år siden (17. august 1960).  Men ud over de fire SPOT On Denmark-navne har fem andre danske acts fundet vej til arrangørerne:  Marie Fisker, Murder, Lars And The Hands Of Light, Nabiha og The Broken Beats spiller i løbet af  de tre festivaldage.

Det fællesnordiske samarbejde NOMEX reklamerer for alle nordiske bands på festivalen. (Klik for større udgave).

Nordisk bar
I det hele taget er der mange nordiske bands på Reeperbahn Festivalen i år – i alt 35. Og med til at cementere indtrykket af markant nordisk deltagelse er den NOMEX Pub, som de fem landes musikeksportkontorer – fra dansk side MXD i samarbejde med Statens Kunstråds Musikudvalg  – sætter op. Stedet er til daglig kendt som Glanz&Gloria på Spielbudenplatz 28 og ligger i hjertet af Reeperbahn.  NOMEX Pub er åben under festivalen i tidsrummet 12.00-17.00. Og samtidig kan nordiske branchefolk bruge baren som mødested.

Netværksarrangement
Inden SPOT On Denmark-showcasen på Indra starter lørdag 25. september kl. 20.00, arrangerer MXD et netværksarrangement på klubben fra kl. 17.30 og to timer frem, hvor dansk og tysk branche samles. Netværks-arrangementet er IKKE kun for deltagere på den danske aften – alle danske branchefolk på Reeperbahn Festivalen er velkomne. For tilmelding: send mail til dan@mxd.dk.

Støttemulighed til Reeperbahn Festival
I forbindelse med årets Reeperbahn Festival kan der ansøges om tilskud til rejseudgifter for branchefolk i hht de gældende regler. Se mere her

*SPOT On Denmark er et samarbejde mellem MXD og ROSA/SPOT Festival
– –

For yderligere info om den danske deltagelse på Reeperbahn Festival kontakt venligst:

Lisa Marxen
MXD – Music Export Denmark
lisa@mxd.dk
24 62 93 39

og

Jens Fuglsang
Kunststyrelsen
jensfu@kunst.dk