Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Schweizerne opgiver deres neutralitet (…over for dansk musik)

Publiceret
Reptile & Retard var ikke bange for en omgang crowdsurfing.

Reptile & Retard var ikke bange for en omgang crowdsurfing.

Lørdagens tredje kapitel med SPOT On Denmark-fremstød på Montreux Jazz Festival var en kæmpesucces. Montreux Jazz Café nåede hurtigt maksimumkapaciteten på 1000 og blev pakket til randen med masser af schweiziske musikfans, som var spændte på at høre de seneste nyheder fra den danske musikscene.

Tilskuerne lod sig henføre af Figurines’ fine indie-toner, dansede til Vinnie Who’s flot opførte disco-pop og festede til Reptile & Retard’s overrumplende electro-punk.

Vinnie Whos frontfigur Niels Bagge mente:  – Tilskuerne var meget åbne og jeg er meget stolt af koncerten – især når man tænker på, at dette var vores første show i Schweiz. Der var en masse rigtige musikfans til stede som havde det fedt – det var ikke bare en showcase-koncert.

Figurines - havde det schweiziske publikums opmærksomhed.

Figurines – havde det schweiziske publikums opmærksomhed.

Overvældende medie-respons
Mediebevågenheden over for den schweiziske SPOT-aften har ind til videre været  overvældende. Joiz TV har produceret en 30-minutters “SPOT On Denmark”-special (se den her), mens Frankrigs største radio-netværk (FIP) transmitterede en akustisk session med Figurines. Selve arrangementet og de tre grupper blev også dækket af et stort antal af andre fransk-, tysk- og italiensk-sprogede medier inklusive Les Temps, 20 Minutes, DRS 3, La 1ère, Rete Tre, DRS Virus, 78s.ch (schweizernes Pitchforkmedia) og  Couleur 3. Og så har festivalen selv produceret dette 12 minutters indslag med Reptile & Retard – prøv lige at se galskaben ca. 4:20 min. inde i løjerne…

Networking-arrangementet lige inden SPOT On Denmark-koncerterne blev afviklet i en venlig og afslappet atmosfære og har allerede afstedkommet fine resultater. Som Figurines-manager Jesper Brodersen sagde det: – De udvalgte delegerede var rigtig gode og alle vidste, hvad det handlede om. Det er bare så nyttig en platform – den gav alle vores partnere i Schweiz incitament og redskaber til at arbejde med. SPOT On Denmark kan virkelig give vores bands en stærk intro til et nyt marked.

De schweiziske musikfans dansede til Vinnie Who's disco-pop.

De schweiziske musikfans dansede til Vinnie Who’s disco-pop.

Efterspørgsel på alle tre navne
Både Figurines og Vinnie Who har samarbejdet med success med SPOT On Denmark, når det gælder aktivering deres schweiziske distributører (Irascible & EMI) omkring arrangementet (Reptile & Retard har ikke udgivet albums endnu.) Desuden har alle tre bands fået tilbud om booking fra adskillige schweiziske bookingbureauer – og alle tre bands vil få repræsentation på den front i Schweiz.

Og mens Vinnie Who og Reptile & Retard stadig forhandler, kunne Vinnie Who-manager Malte Erbs fortælle: – Der var helt overvældende, for vi fik tilbud fra tre forskellige agenturer! Vi fornemmer at vi ny har fået en masse schweiziske venner. Det her havde ikke kunnet lade sig gøre uden SPOT On Denmark.

Figurines og deres tyske agentur Headquarter Entertainment, har allerede lavet aftale om en concert i Zürich til september med det schweiziske agentur Just Because.

De var fuldt hus i Montreux Jazz Café.

De var fuldt hus i Montreux Jazz Café.

MXD’s leder Thomas Rohde, sagde:
– Det faktum af publikum rent faktisk gik agurk, understreger den made vi har udviklet SPOT On Denmark på. Da vi startede var, vores focus først og fremmest rettet mod musikbranchen i de lande vi besøgte, hvor vi sikrede os at de rette importører ville dukke op på aftenens. Det er selvfølgelig stadig en vigtig prioritet for os, men vi har i høj grad også opskaleret vores marketings-indsats mod slutmodtageren, nemlig musikfans’ene. At vi har slået kludene sammen med lokale PR-partnere har vist sig at være en virkelig god investering.I dag skaber SPOT On Denmark bemærkelsesværdige medie-resultater og tiltrækker fulde huse de steder i Europa, hvor vi kommer. Dette hjælper til med at overbevise de lokale branche-aktører, som besøger vores fremstød, om at dansk musik har eksport-potentiale, og på den måde hjælper det vores medvirkende grupper i af få de aftaler, som de håber på og stræber efter. ”

Gunnar K. Madsen, leder af  SPOT Festivalen og ROSA tilføjede:
– SPOT On Denmark slår på tromme for såvel de deltagende bands som SPOT Festivalen. Vores hovedmål er helt klart at skabe aftaler for de deltagende grupper, men vi benytter også fremstødene til at aktivere relevante internationale musicbranche-netværk, så de besøger SPOT Festival i Denmark, for på den måde at gøre SPOT On Denmark nyttig for den danske musikbranche som helhed.

Det sagde gæsterne:

– Jeg blev helt blæst væk af Figurines’ akustiske optræden. Jeg ser frem til at spille gruppen i forbindelse med mit show på FIP.Alexandre Desurmont (FIP Radio France)
– Den danske scene er meget spændende, og de bands vi oplevede på SPOT On Denmark i Montreux forstærkede den fornemmelse. Vinnie Who er den nye disco-konge! Og hans stemme! WOW, elsker den, han bliver en stor stjerne!Anya Della Croce (For Noise / Pass Pass)
– Reptile & Retard var FANTASTISKE!! FANTASTISKE!! FANTASTISKE!!Tanya Gavrancic (Joiz TV)
– Vi vil høre mere dansk musik!Tina Nägeli (DRS Virus)
– Jeg var meget glad for Ginger Ninja, som spillede her sidste år, og nu arbejder vi sammen med Figurines og et par andre danske navne som Agnes Obell og n*grandjean.Samuel Galley (Just Because)
– Med SPOT On Denmark i Montreux er det lykkedes at få airplay for Figurines. Uden det arrangement ville det ikke være lykkedes for os at trænge igennem over for mainstream-medierne.Valentin Mottier (Irascible)
– Noget nær alle vigtige nøglepersoner inden for musikbranchen som vi inviterede kom rent faktisk til SPOT On Denmark-fremstødet.Frank Lenggenhager (Lautstark Music)