Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

SPOT On Denmark i Bruxelles – stærk medieinteresse

Publiceret
Stor omtale af SPOT On Denmark - bl.a. i ugeavisen Telemoustique. (klik for stor udgave)

Stor omtale af SPOT On Denmark – bl.a.
i ugeavisen Telemoustique.
(klik for stor udgave)

Landsdækkende tv, radio, aviser, musik- og ugemagasiner m.v. – forhåndsinteressen har nærmest været enorm forud for næste uges SPOT On Denmark-fremstød i Bruxelles onsdag 24. november.

Dér er Efterklang, Cody, The Kissaway Trail og Chimes & Bells på plakaten på spillestedet AB – Ancienne Belgique efter de fire grupper blev plukket ud af en belgisk medie- og branche-jury på SPOT Festivalen i maj. Og det har været et populært valg.

Især Efterklang er blevet genstand for enorm opmærksomhed, fordi gruppen undervejs i sin optræden får seks Bruxelles-musikskoleelever til at at lægge strygere til et af sine numre – et samarbejde gruppen smart kalder Efterkids. Men også Cody er kommet i rotation på den fransksprogede radiostation La Premiere, og så er hele det danske set-up med til at vække opmærksomhed.

I år er det nemlig fjerde år i træk, der er SPOT On Denmark-aften i Bruxelles, men arrangementet er vokset i omfang år for år, så i 2010 har man besluttet at opgradere fra ABs lille sal med plads til 300 tilskuere til AB Box, hvor der kan være knap 800. Og allerede nu er over halvdelen af billetterne væk.

Der har været foromtale på  tv-kanalen Ketnet, det største fransksprogede ugeblad Telemoustique, den førende fransk-sprogede avis Le Soir, de to største flamsk-sprogede radiostationer Radio 1 og Studio Brussel, samt de mindre kanaler Radio Klara og FM Brussel, de landsdækkende flamske aviser Metro og De Standaard –  og sikkert meget mere når vi får gjort boet op. Lige som der er løfte om flot fremmøde på selve aftenen – også fra Brussel TV.

Som Rasmus Stolberg fra Efterklang siger det: – Havde vi spillet et ”almindeligt” job i Bruxelles var det nok blevet betragtet som ”endnu en koncert” med den omtale det giver. Men Efterkids-projektet og SPOT On Denmark set-up’et med tre andre danske bands har virkelig givet en helt utrolig opmærksomhed.  Det er fedt – og noget man gerne vil være del af.

Julefrokost –  som mormor ville have lavet den
I timerne forud for den danske aften har i alt 52 branchefolk meldt sig til en networking-julefrokost – en ægte dansk julefrokost med snaps, sild, flæskesteg, rødkål, kartofler, rugbrød  og hele svineriet. 21 medie/branche-folk fra Belgien mødes med 21 danske – suppleret med 12 branchefolk fra det øvrige Europa. Et arrangement, der har haft fyldt liste længe.

SPOT On Denmark-fremstødene  er et samarbejde mellem MXD – Music Export Denmark og ROSA – Dansk Rock Samråd