Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

SPOT On Denmark i Wien er vokset: Større spillested – større arrangement

Publiceret
565.000 unikke daglige brugere har orf.at - Østrig største site har SPOT On Denmark på selve forsiden....

565.000 unikke daglige brugere har orf.at – Østrig største site har SPOT On Denmark på selve forsiden….

De musikinteresserede i Wien ved besked om fredagens fremstød med Reptile Youth (billedet), Darkness Falls og Il Tempo Gigante: Der er foromtaler hos Østrigs største site, infoskærme i undergrundstogene og på universitetet i Wien samt hos alle væsentlige medier.

Når Reptile Youth, Darkness Falls og Il Tempo Gigante fredag spiller ved det tredje SPOT On Denmark-fremstød i Wien, er det i en markant øget udgave i forhold til de to første år.

Dels har tilskueropbakningen været så markant i 2010-11, at SPOT On Denmark-showcasen  flyttes fra spillestedet B72  til WUK, hvor der er plads til 500 tilskuere (300 mere end på B72).

Dels er netværks-  og branchedelen også vokset, så den nu fremstår som et to-dages program, inklusive en aften (torsdag) med fokus på østrigske bands, mens dagtimerne fredag går med en seightseing-tur i det wien’ske musikliv  (klubber, pladeselskaber, medier m.v.) der nærmest er et who-is-who-møde med wiener-branchen – inden aftenens netværksmiddag og så de afsluttede tre koncerter. Ud over danske og østrigske deltagere er der repræsentanter fra engelsk, polsk, slovakisk og tysk branche.

Stor forhåndsinteresse for den danske musik
Alle tre deltagende dansk grupper – i øvrigt udvalgt af østrigsk branche på SPOT Festival 2011 – oplever stor forhåndsinteresse i det østrigske:

  • Darkness Falls og Reptile Youth er begge i rotation på Østrigs svar på MTV, musikkanalen GoTV, lige som det sker på universitets såkaldte Uniscreens.
  • Darkness Falls og Il Tempo Gigante er i rotation på FM4 (svarer til P3), som desuden har interviewet Darkness Falls og Reptile Youth, og som laver akustisk session med Darkness Falls.
  • Il Tempo Gigante  portrætteres på radiokanalen FM 5, fordi de ved koncerten spiller sammen med det hippe østrigske navn Garish (et samarbejder der er kommet i stand via SPOT On Denmark-samarbejdspartneren Ink Music, og som givetvis vil øge tilskuerinteressen).
  • Østrigs største site Orf.at har skrevet om arrangementet – 565 unikke bruge om dagen, 2,5 mio. om måneden – lige som de fleste væsentlige trykte medier.
  • I Wiens undergrundstog gøres der via infoskærme opmærksom på SPOT On Denmark-aftenen gennem to dage.

Osv. osv.

En interesse de tre bands så kan bruge til at sikre sig booking-aftaler og (forhåbentlig) jobs på klubber og festivaler – for pladeselskabs-aftalerne er på plads i alle tre tilfælde.
MXD’s leder Thomas Rohde er da også godt tilfreds med de foreløbige resultater:

– Sidste år voksede vi ud af rammen (klubben B72, red.), og med støtte fra Statens Kunstråds Musikudvalg er vi også i stand til at udbygge selve netværksarrangementet i forbindelse med fremstødet.

– Og vi ved helt konkret, at fremstødene ér med til at gøre en forskel: Bl.a. fra sidste år, hvor SPOT On Denmark-arrangementet i Wien førte til, at EMIs tyske afdeling valgte at udgive Vinnie Who i Tyskland, Østrig og Schweiz….

– –
SPOT On Denmark-arrangementerne gennemføres i samarbejde mellem MXD og ROSA – Dansk Rock Samråd.

– –

Netværksarrangementet er støttet af Statens Kunstråds Musikudvalg