Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Tre danske navne klar til springbrættet ved Montreux Jazz Festival

Publiceret
Asbjørn - klar til at gå på scenen i udlandet for første gang. (Foto: Martin Dam Kristensen).

Asbjørn – klar til at gå på scenen i udlandet
for første gang. (Foto: Martin Dam Kristensen).

Asbjørn, Giana Factory og Bon Homme spiller for fuldt hus – 1000 tilskuere – lørdag 14. juli ved SPOT On Denmark-fremstød.

1000 tilskuere inde – stuvende fuldt hus og tropisk dampende temperaturer.

Sådan er det gået de tre foregående år, hvor SPOT On Denmark har præsenteret dansk musik på den verdensberømte Montreux Jazz Festival, og sådan kommer det efter al sandsynlighed også til at foregå lørdag 14. juli, når Asbjørn, Giana Factory og Bon Homme spiller i Montreux Jazz Café, som del af det månedlange festival-program ved Geneve-søen.

Det er festivalen selv, der har plukket de tre navne efter at have oplevet dem på SPOT Festival. Asbjørn i år, mens Bon Homme og Giana Factory har stået på ønskesedlen hos Alexandre Edelmann (Brand and Development Manager for Montreux Jazz Festival) siden SPOT i 2011. Og den kombination har tidligere givet pote for danske navne – senest sidste år da Reptile Youth først brugte SPOT og dernæst SPOT On Denmark-koncerten i Montreux som effektivt internationalt springbræt. (læs her).

Aftale efter SPOT
For årets tre danske indslag gælder det, at alle har fokus stift rettet mod de udenlandske muligheder.

Selv om Montreux-koncerten i Asbjørns tilfælde er første internationale job – overhovedet – er der allerede nu konkret tysk brancheinteresse for den håndspillede elektro-pop: Kölner-firmaet A.S.S. Concerts så Asbjørn på SPOT i maj, og var efter den koncert endegyldigt overbevist. Det er en aftale som bl.a. medfører en Tyskland-turné i slutningen af oktober. SPOT medførte også et par konkrete pladeselskabs-tilbud fra tysk side, som manager Jesper Bay håber falder på plads for GAS-landene (Tyskland, Østrig, Schweiz) hen på eftersommeren. Og så skal koncerten ellers bruges til international networking og international præsentation af Asbjørn:

Bon Homme - håber på flere europæiske aftaler.

Bon Homme – håber på flere europæiske aftaler.

– Jeg glæder mig meget til at prøve kræfter med min første internationale festival. Det er en fantastisk chance at få som ung debutant.  Jeg har, som så mange andre musikere altid forestillet mig, at jeg en dag ville få min musik ud over grænserne. Men jeg havde ikke drømt om, at det ville ske blot tre måneder efter udgivelsen af mit debut-album, siger Asbjørn forud for rejsen til Schweiz.

Vinterturné i støbeskeen
For Bon Hommes vedkommende er der allerede pladeselskabaftale på plads i GAS-landene, og det tyske og schweiziske publikum har også oplevet Bon Homme live ved flere lejligheder. Pt. er der bookingaftale med Wilde og pladeselskabsaftale med Motor.de, men med hensyn til Bon Hommes kommende album, som han pt. er ved at færdiggøre, er aftalerne ikke på plads endnu. Så det – og et afsæt til en international vinter-turné – er målsætningen med Montreux-besøget.

Giana Factory - lang turné i det europæiske.

Giana Factory – lang turné i det europæiske.

Konklusion på langt internationalt forår
Giana Factory har i foråret/forsommeren spillet over 20 koncerter i Frankrig, Benelux-landene, Tyskland, Schweiz, Norge og England, og her bliver Montreux-koncerten konklusionen på en travl periode. Lige bagefter går det til studiet for at indspille sange til gruppens andet album.

Når det gælder Schweiz er der allerede distributions- og pr-aftale på plads med Namskeio og en booking-aftale med Action, men flere står på spring i forbindelse med koncerten i Montreux Jazz Café.

 

 

– – –

SPOT On Denmark arrangeres i samarbejde mellem ROSA – Danske Rock Samråd og MXD.