Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Tre store danske musikalske fremstød i Berlin

Publiceret

Veto – afslutter Tysklands-fremstød
ved MXD’s dansk Popkomm-aften.

Det er efterhånden ved at være en god vane: Når den internationale Popkomm messe og festival i Berlin løber af stabelen, er det med en markant dansk deltagelse. Og sådan er det også i år, når Popkomm fylder Berlin med musik i dagene 8.- 10. oktober.

For tredje år i træk er over 20 danske acts med, og i år fordeler hovedparten sig på tre forskelligt rettede præsentationer:

  • MXD’s  ”SPOT On Denmark”-aften torsdag 9. oktober med Veto, Spleen United, The Blue Van, Carpark North, WhoMadeWho, Beta Satan og DJ Mike Sheridan.
  • Live Nation Denmarks præsentation af Majors, The Wong Boys, Lily Electric, Small og  As In RebekkaMaria w. JoJo DJ Team onsdag 8. oktober.
  • ”Copenhagen Calling  III” som 8.-10. oktober inviterer branche og tysk publikum til koncerter med Vincent Van GoGo, Liveventura, Alcoholic Faith Mission, Halph, Valravn, Harpcore, Lis Er Stille og Lily Electric på tre berlinske undergrunds-klubber.
     

Og derudover er der så deltagelse af Nephew, Under Byen, Our Broken Garden, The Good The Bad og Vincent Van Go Go (igen) under ”blandede” Popkomm-showcases.

Beta Satan – benytter Tysklands-opholdet til
at smutte til München dagen efter SPOT on
Denmark-showcasen.

Stor forhåndsinteresse
Interessen ser også ud til at være stor på forhånd. Gæstelisten til MXD-aftenen på det store østberlinske spillested Postbahnhof er allerede stor, for rygtet om fuldt hus ved to ud af de seneste tre års danske MXD-aftener har spredt sig. Og det på trods af at programmet i år er en kende mere "ungt og uetableret" i udlandet – selv om eksempelvis Veto har varmet godt op med en lang Tysklandstur inden konklusionen på Popkomm.

På forhånd er der sikret mediedækning fra Radio Fritz (Brandenburg- og Berlin-området), Østrigs FM4, Laute Ear (Tysklands største musiksite) m.v. lige som magasinet Uncle Sally’s allerede på forhånd har lavet et 3-siders foromtale af de danske navne. Herhjemmefra kan der købes billetter via GaffaBillet.

Aftenen bliver i øvrigt den første med MXD’s nye leder Thomas Rohde ved roret – han kan træffes en time før koncertstart og undervejs i aftenens program.

Majors – slutter  Live Nation-aftenen af.

Live Nation
Et andet markant  fremstød er Live Nation Denmark (det tidl. DKBMotor), som er gået sammen med sit svenske søsterselskab om henholdsvis en dansk og en svensk aften med egne navne på spillestedet Roter Salon, og som alene med baggrund i sit tilhørsforhold til den verdensomspændende ”Live Nation-familie” oplever stor efterspørgsel, fortæller Anna Rose fra den danske afdeling. Hun beretter om sikkert fremmøde fra bl.a. Vegard Vaske (Bureau Storm), Target Booking og MySpace, Tyskland.

Lis Er Stille – skal nok også vække
opmærksomhed på scenen.

Undergrunds-ekspert
Og så arrangerer Kasper Find for tredje år i træk ”Copenhagen Calling”-koncerter i forbindelse med Popkomm. Efter starten for to år siden har Kasper Find slået sig ned i Berlin og lavet et decideret kontor i den tyske hovedstad. Det har betydet, at hovedparten af de bands han har præsenteret ved de to foregående års ”Copenhagen Calling”-arrangementer rent faktisk har opnået efterfølgende turneer i Tyskland (og til dels også Frankrig). Og så har det givet ham en stor indsigt i det berlinske miljø. Dels til at vælge tre vidt forskellige undergrunds-adresser til dette års Copenhagen Calling-program. Dels til at satse konsekvent på danske undergrunds-rockbands:

– Der er stor interesse for  de danske rockbands. Hvor tyskerne er stærke på den elektroniske scene, er de langt bagefter, når det gælder rocken. Og her er der stor respekt og nysgerrighed omkring de danske bands, siger Kasper Find, der ikke kun præsenterer bands fra sit eget PonyRec-label, men har sammensat årets vifte bredt – og bl.a. i samarbejde med DMF – Dansk Musiker Forbund.
 
Dansk stand
Ud over de danske koncerter er der som vanlig også stor branche-deltagelse ved selve messedelen af Popkomm, og den danske delegation er på samme høje niveau (cirka 100 delegerede) som sidste år.

Den store deltagelse har også medført, at Kunstrådets Musikudvalg har opprioriteret Popkomm og har valgt at gøre den danske stand arealmæssigt større med henblik på at give bedre forhold for den danske branches møder med den internationale, fortæller Bodil Høgh fra Kunststyrelsen.   
 –
Programmet for MXD’s danske aften torsdag 9. oktober  på Popkomm:
SPOT ON DENMARK-SHOWCASE – Postbahnhof, Straße der Pariser Kommune 8,  10243 Berlin
20.00 The Blue Van       
20.45 Spleen United
21.30 Beta Satan       
22.15 Veto   
23.00 Carpark North
23.45 WhoMadeWho       
00.30 Mike Sheridan dj set (afterparty)
(Billetter: GaffaBillet)


Øvrige danske indslag på Popkomm:
 
Onsdag 8. oktober
LIVE NATION DK SHOWCASE – Roter Salon,  Linienstrasse 227, 10178 Berlin-Mitte   
21.30 Lily Electric   
22.15 Small               
22.50 As In RebekkaMaria w/ JoJo DJ Team   
23.25 The Wong Boys           
00.00 Majors           
–                         
COPENHAGEN CALLING III – LoveLite, Simplonstrasse 38/40 – 10245 Berlin – Friedrichsshain
22.00 Vincent Van Go
00.00 Lily Electric
–                       
Desuden:
22.30 Nephew, Kulturbrauerei, Palais, Knaackstr. 97 10435  Berlin – Pankow 

Torsdag 9. oktober       
COPENHAGEN CALLING III – Antje Øklesund, Rigaer Str. 71, 10245, Friedrichshain
22.00 Alcoholic Faith Mission
23.00 Halph
00.00 Livaventura

Desuden:
20.00 Under Byen, Volksbuhne, Linienstr. 227, 10178 Berlin
21.00 Jacob Faurholt, Schokoladen, Ackerstr. 169, 10115 Berlin
22.30 Slaraffenland, Schokoladen, Ackerstr. 169, 10115 Berlin
23.00 The Good The Bad, Cassiopeia/The Terrain, Revaler Strasse 99, Tor II, 10245 Berlin
23.30 Nephew, Magnet Club, Greifswalder Str. 212-213, 10405 Berlin
00.00 Our Broken Garden, Volksbuhne, Linienstr. 227, 10178 Berlin    
          
Fredag 10. oktober
COPENHAGEN CALLING III – West Germany, Skalitzer Str. 133, 10999 Berlin
22.00 Harpcore
23.00 Lis Er Stille
00.00 Valravn            

Desuden:
19.30 Vincent Van Go Go, Popkomm Reggae Festival, RAW-tempel, Revaler Str, 99, 10245 Berlin
23.00 The Good The Bad, Bassy Cowboy Club,  Schönhauser Allee 176a, 10119 Berlin