Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

– Vi har ventet på det her lige siden SPOT

Publiceret

No And The Maybes takkede ja til spontant
tv-interview med lokal station, som sender tre
livenumre og interviewuddrag i
Luxembourg-området.

GAFFA møder pop-trioen, No And The Maybes, i forplejningszonen backstage på Rockhal, det største spillested i ministaten i Europas hjerte, Luxembourg. Troels Tarp, Anders Wiedemann and Mikkel Bagge Lange spiser, men har også lige takket ja til et interview med en lokal tv-station.

Det er kun seks uger siden, at deres debutalbum udkom i Danmark. Bandet har eksisteret i to år, men de tre har spillet sammen siden gymnasietiden som noise-free-jazzerne Ude Nu. De spillede på SPOT Festivalen i juni, blev udvalgt til at spille på SPOT On Denmark af en lokal jury bestående af pressefolk og bookere, og 27. november varmede de op for I’m From Barcelona i Bruxelles – et stop på vejen mod SPOT On Denmark i Luxembourg.

Hvad betyder det for Jer at spille på branchefestivaler som denne?

Mikkel: – Vi er jo et nyt band, og vi har først lige udgivet vores plade i oktober. Vi har ikke prøvet det så meget, kan man sige. Men det er sindssygt vigtigt. Vi har altid gerne villet spille i udlandet, så det er jo en måde… Vi spillede på SPOT Festivalen, og det har jo kastet det her job af sig på SPOT On Denmark.

Hvordan synes I, det gik?

Troels: – Altså vi var lidt bekymrede, fordi der kun var ti mand til bandet, der spillede inden os. Men der kom heldigvis flere til vores koncert.

Mikkel: – Vi spillede for to dage siden med I’m From Barcelona foran 400 mennesker. Vi har ikke noget med dem at gøre som sådan, men vi er da glade for, at vi fik det med, så vi trods alt har spillet foran et publikum.

Mikkel: – Det er jo altid svært at vide, om der kommer noget ud af det. Om der kommer nogle af de rigtige folk ud og ser det. Var der nogle branchefolk i salen? (No And The Maybes spørger sig lidt frem, lettere nervøst, og får svaret ”ja, der var branchefolk, der talte om Jer og kom for at se Jer” af GAFFAs udsendte). Man køber jo ikke en plade på stedet. Den måde vi ønsker det, er at få en separat aftale med labels i hvert eneste land. Medmindre der selvfølgelig kommer én eller anden overraskende god samlet aftale.

Troels: – Så er det jo bare med at komme hjem og vente på telefonen ringer eller vente på mails, der tikker ind. Om ikke andet er det et hyggeligt sats med en masse øl og mad. God catering i øvrigt.

Hvordan blev det sat i stand med I’m From Barcelona, hvis I ikke kendte dem på forhånd?

Mikkel: – Vi ringede til spillestedet for at høre, om vi måtte spille der. Nu vi alligevel skulle herned. Og så sendt vi musikken ned til dem, og så fik vi et ja.

Troels: – Vi kan faktisk sige, at tingene fungerer utroligt professionelt i Benelux. Der er styr på det. Det er gode spillesteder,  er vores erfaring. Og det er hyggeligt.

Mikkel: – Vi er glade for, at vi er blevet udvalgt af folk hernedefra. Sammen med fire danske bands, som er noget mere etablerede end os.

Anders: – Siden vi fik at vide efter SPOT, at vi var blevet udvalgt, så har vi gået og ventet på det her. Det har været vores mål.

Mikkel: – Vi har fået at vide, at vi er blevet spillet på en lokal radio, Eldoradio, hedder den vist. Så der er da skabt lidt omtale.