Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Dansker i praktik hos engelske CODA

Publiceret
Martin Rintza - ser frem til et halvt år på CODA.

Martin Rintza – ser frem til et halvt år på CODA.

MØD MUSIKBRANCHEN: 19. august og et halvt år frem får danske Martin Rintza chancen for at prøve kræfter med et af de helt store agenturer, når den Music Management-studerende skal på praktik-ophold hos CODA Music Agency i London.

Egentlig er det den norske gruppe Highasakite, der er grunden til den ekstraordinære praktikmulighed.

Martin Rintza, der gennem 2 år har arbejdet for Merger Management så de højtflyvende nordmænd på Øya Festivalen sidste år og blev efterfølgende booker for dem i Danmark.

Men da gruppen et par måneder senere spillede på Iceland Airwaves blev Rob Challice ­ medskaber af /partner hos CODA Music Agency – så glad for nordmændene, at han ville lave bookingaftale med dem for hele Europa. Det kunne normalt betyde exit Merger/Rintza, men da gruppen gerne ville fortsætte samarbejdet for det danske marked, accepterede Challice samarbejdet med Rintza.

Highasakite - norsk band der banede Martin Rintzas vej til CODA og London.  (FOTO: Hilde Mesics Kleven)

Highasakite – norsk band der banede Martin Rintzas
vej til CODA og London. (FOTO: Hilde Mesics Kleven)

Som samarbejdet udviklede sig, opstod ideen om et praktikophold ­ og efter et møde i London blev begge parter enige om at det var en god idé.

– Deres volumen er enorm, og de har rigtig mange navne, jeg i forvejen godt kan lide. Trods størrelsen er 80-90 procent signet på indielabels. Samtidig har CODA en mere flad organisationsstruktur, som tiltaler mig, fortæller Martin Rintza, der pt. er manager for Bottled In England og booker for samme samt HighasaKite og Kura.

– I London skal jeg følge Challice og assistere ham ­ og booke under hans “guidance”. Men jeg får også selvstændige projekter og skal arbejde videre med HighasaKite. I det hele taget er mit mål at blive bedre til at booke uden for landets grænser, og så bliver det spændende på nærmeste hånd at opleve, hvad det er der gør CODA så konkurrencedygtige.