Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

J. Arlin indleder CoolSPOT

Asbjørn Hæstrup

unnamed-8
I april vil danske J. Arlin påbegynde en to uger lang tour, hvor han vil spille koncerter i modebutikker rundt i Tysklands største byer. Touren er en del af CoolSPOT – et nyt koncept der præsenterer dansk og nordisk musik i et samarbejde mellem musikere og tyske butikker med fokus på dansk og nordisk mode.

Bag aliaset J. Arlin finder man den danske singer-songwriter Jeppe Arvad – et meget lovende nyt navn på den danske musikscene. Hans første single ”New To Someone Else” er skrevet i New York, indspillet i København og fuldendt i legendariske Abbey Road Studios i London af den prominente producer Sean Magee. Singlen blev taget godt imod af flere musikblogs, som var enige om, at sangen kun har skruet op for forventningerne til mere fra J. Arlin og hans evne til at kombinere den subtile ”indie-vibe and a poppy catchy melody”.

Eksport af dansk musik
Dansk musik og danske modebrands modtager stadig mere anerkendelse uden for Danmarks grænser. Danske kunstnere topper internationale hitlister og store modebrands såvel som nye DIY designere får opmærksomhed i udlandet. For at hylde dette samt udvide kendskabet til dansk musik og mode har ROSA – Dansk Rock Samråd sammen med MXD – Music Export Denmark iværksat et tour-koncept under navnet CoolSPOT.

Konceptets navn stammer fra den årlige SPOT Festival i Aarhus, også arrangeret af de to partnere. SPOT Festival præsenterer i sidste weekend af april over 175 navne fra den danske og nordiske musikscene – se spotfestival.dk for mere information.

Musikkens brugere befinder sig mange steder. Også indenfor livsstilbrancher som modeverdenen. Derfor bevæger vi os nu ud i en række fremstød i Tyskland, hvor vi indleder samarbejder med tøj-og modeforretninger om at brande dansk musik“. – Gunnar Madsen, leder af SPOT Festival.

Musik møder mode
Musik og mode har altid været uløseligt forbundne, og matchet mellem upcoming artister og modebutikker som har lyst til at skille sig ud er ideelt. Denne første tour er et pilotprojekt, men ROSA og MXD har store forventninger og tilstræber at opbygge en stærk og vedvarende platform, der giver danske artister mulighed for at nå ud over landets grænser.

Kontakt projektmanager Pernille Krog Mogensen; Pernille@spotfestival.dk for mere information