Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Asbjørn danser sig ind på det internationale marked

Publiceret
Asbjørn har for alvor fået skub i karrieren udenfor landets grænser. Her ses han under Nordic By Nature's showcase ved Berlin Music Week 2013. Foto: Marta Capilla

Asbjørn har for alvor fået skub i karrieren udenfor landets grænser. Her ses han under Nordic By Nature’s showcase ved Berlin Music Week 2013. (Foto: Marta Capilla)

Der er god grund til et par ekstra dansemoves, når Asbjørn i øjeblikket lægger Europa ned med sine charmerende optrædener. Med festivaldebut på Berlin Festival og en kommende hovedrolle i en 3D-film om Montreux Jazz Festival, har den unge århusianer for alvor fået en fod indenfor i det internationale musikmiljø.

”Highlights on Friday: Blur, Pet Shop Boys, Bastille,(…), Asbjørn”.

Det var fint selskab, den kun 21-årige Asbjørn var kommet i, da man åbnede det officielle program for Berlin Music Week. Blandt de otte favoritter hos festivalarrangørerne fredag til den store international Berlin Festival, var den danske pop-kreatør blevet vejet, og langt fra fundet for let.

Det var også med en ballast fra tre tidligere shows under Berlin Music Week, at Asbjørn trådte op på scenen på den nedlagte Tempelhof lufthavn. Og at dømme ud fra hans reaktion efterfølgende på Facebook, var oplevelsen lige så stor, som han selv havde lagt op til, da MXD mødte ham dagen før i lidt mere anonyme omgivelser ved vodka-destilleriet Our/Berlin i Kreuzberg:

”Det bliver KÆMPE stort”, sagde en storsmilende Asbjørn, da jeg spurgte ind til forventningerne til at skulle optræde i hullet mellem giganterne Blurs og Pet Shop Boys optrædener på Berlin Festival.

Selvtillid i top på scenen
Dagen før interviewet havde han netop stået for en overbevisende og selvsikker optræden på spillestedet Comet til det danske show ”Danish Invasion” under ”First We Take Berlin”-festivalen:

Iført en sort undertrøje under en gennemsigtig hvid skjorte, svingede den unge knægt sig rundt på scenen i en optræden, som sendte tankerne over mod pop-ikoner som Michael Jackson. En optræden, som er blevet hans varemærke og oser af selvtillid, men også er blevet udviklet de seneste år, hvor flere og flere shows syd for den danske grænse har givet ham hår på brystet.

– Men for mig er det ikke en selvtillid, som er kommet af succesen, men fordi jeg føler mig hjemme på scenen, fortæller Asbjørn i sensommersolen i Berlin.

Nu i 3D
Det var under mere hjemlige himmelstrøg, udlandseventyret blev skudt i gang. Til SPOT Festival i 2011 og 2012 fik de tyske bookere øje på det unge danske talent, og det førte blandt andet til optrædener på Reeperbahn Festival og nu også Berlin Festival.

Og på SPOT Festival 2012 blev Asbjørn udvalgt af  Montreux Jazz Festival til SPOT On Denmark fremstødet senere samme sommer. Her imponerede Asbjørn instruktøren Philippe Nicolet, som var i gang med at lave en 3D-film som en hyldest til jazz festivalen og dens nu afdøde grundlægger Claude Nobs.

Ved siden af stærke internationale navne som Katie Melua, Quincy Jones og Herbie Hancock, spiller Asbjørns optræden ved Montreux-festivalen en fremtrædende rolle i filmen. Hvor fremtrædende, ved Asbjørn ikke, før filmen får premiere i netop Montreux senere i september, hvor han også skal optræde live.

– Men når man har mærket Philippes kærlighed til festivalen og arrangøren Claude Nobs, kan man kun forvente, at det bliver en smuk film , fortæller Asbjørn.

Se en teaser på Asbjørns optræden i filmen her. (indsæt link: http://www.nvp3d.com/en/asbjorn-1 )

”Danmark kan ikke holde mig travl”
Filmen kan blive endnu et udstillingsvindue for Asbjørn på det schweiziske marked. Senere på året venter en fokuseret Tysklands-turné. Derudover skal den unge aarhusianer på en sangskrivningstur til USA.

– Det meste af det musik, jeg er vokset op med gennem MTV er lavet i USA, så det har været en drøm længe at tage derover. Og så er jeg spændt på at se, hvordan jeg passer ind i den musikindustri og kultur de har, siger han om den to uger lange tur til det amerikanske.

Så alt i alt venter der en travl tid for Asbjørn. Men det rører ikke den unge pop-kunstner, som netop er søgt til udlandet for ikke at køre død i karrieren.

- Med det liv jeg har lyst til at leve, kan jeg ikke holde mig travl nok i Danmark. Får man ikke øjeblikkelig opbakning i Danmark, er der ikke nok jobs til at holde sig i gang, erfarer Asbjørn.

Men han har langt fra glemt det danske. Og det danske marked kan se frem til et massivt fremstød, når Asbjørn føler det er klar til det: – Al min musik bliver stadig til i Aarhus, så jeg har ikke mistet forbindelsen til Danmark, forsikrer Asbjørn.

– Når Danmark er klar til mig, vil jeg investere alt i det. Men det kan man gøre på mange måder, også ved at arbejde sig ind fra udlandet, slutter han af.