Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Boiler Room blåstempler dansk musik og Strøm

Publiceret
International fokus på dansk elektronisk musik inder Boiler Room.  (Collage: Sara Lindbæk)

International fokus på dansk elektronisk musik inder Boiler Room.
(Collage: Sara Lindbæk)

Boiler Rooms streaming af fire danske navne kan give længerevarende effekt for dansk musik, mener initiativtager Kasper Bjørke.

”Super Session Guys”, skrev David Baker fra London. Alessandro Toso fra Rom udbrød ”Fucking Cool”, ”What was that opening?? Hard Core!!!, skrev Henrique Mattos fra Rio de Janairo i Brasilien, ”Fuck Me This Is Huge” lød reaktionen fra Louie Fontana i Hackney, England.

Og i den korte afdeling var der ”Super” fra Denis Matskevitch i Moskva, ”coool” fra Davide Salemme i italienske Santa Maria Capua Vetere, ”Amazing” mente János Heródek fra Ungarn, ”The Best” skrev Marta Rosillo fra Madrid – inden Vasilis Paraliass Potsios fra Grækenland gav udtryk for det flere af de øvrige Facebook-kommentarer spurgte ind til: ”Could we have this event on youtube plzzz…thanks guys…greetings from greece..”

Jo, det verdensberømte klubkoncept Boiler Room besøgte fredag Strøm Festivalen og Skandinavien for første gang, hvor der var dj-optrædener med Trentemøller, Kenton Slash Demon samt Kasper Bjørke og Sexy Lazer (aka Mansisters) mens Unkwon gav et live-sæt.

Musikken blev streamet direkte og worldwide fra båden Illutron i Sydhavnen, hvor en indbudt skare var inviteret til at feste med de optrædende dj’s, og som det ses af ovenstående Facebook-kommentarer, blev Boiler Room-streamingen også opfanget uden for grænserne.


Dansk musik kan drage nytte af Boiler Room
Tovholderen på projektet Kasper Bjørke mener da også, at dansk musik kan drage mere nytte af den verdensomspændende streaming og Boiler Room-optagelsen i det hele taget. For mens der i skrivende stund stadig mangler faktuelle tal for den egentlige udbredelse af fredagens koncerter, har Bjørke selv modtaget en væld af positive reaktioner – bl.a. på mail, Facebook etc.

– Jeg mødte bl.a. fans i Berlin den anden dag, som havde set det og roste det. Så det bliver spændende hvad der sker, når Boiler Room lægger optagelsen (hidtil er den kun blevet streamet live, red.). Det regner jeg med sker i løbet af den næste uge eller to – der plejer lige at gå et stykke tid efter selve eventen, fordi optagelsen lige skal efterredigeres, forklarer Bjørke.

I det hele taget mener Bjørke, at Boiler Rooms streaming er en ”blåstempling af dansk musik”, lige som han mener musik sagtens kan få mere ud af Boiler Room, nu kontakten er blevet etableret:

– Den danske elektroniske scene er rimelig god for tiden, og jeg tror sagtens vi kan få Boiler Room til at komme til Danmark igen og streame live-events– ikke bare til Strøm, men eksempelvis også Roskilde. Lad os nu bare se hvor mangle ”likes”, der kommer når de lægger koncerterne op – det vil være et godt værktøj for os, siger Kasper Bjørke, som bare er glad for at Strøm og MXD kunne bakke projektet op:

– Jeg sad med et godt line-up, men uden praktisk og økonomisk hjælp. Uden den støtte havde det ikke kunne lade sig realisere.

Trentemøller
Kenton Slash Demon
Unkwon
Kasper Bjørke og Sexy Lazer (aka Mansisters).