Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

ESNS Dag 2: Stor interesse i dansk musik fra internationale delegates

Eva Laksø

Danmark er fokusland på dette års Eurosonic Noorderslag, som foregår netop nu i Groningen, Holland, hvor 22 danske bands deltager under overskriften “Denmark Blooms”.

Til MXDs velbesøgte networkingevent torsdag eftermiddag på baren Harbour Cafe, var international branche i stor stil mødt op for at møde de delegerede fra den danske musikbranche.

Vi interviewede fem af de internationale delegerede om deres interesse i dansk musik her:

Jarl Hector

Music supervisor hos AMP Amsterdam

Hvad er AMP Amsterdam?
AMP Amsterdam er et music supervision agentur, der arbejder med at placere musik i film og reklamer fra vores kontorer i Amsterdam og New York.

Hvilke danske bands ser du frem til at opleve på Eurosonic?
I går så jeg Scarlett Pleasure og blev væltet fuldstændigt bagover af dem – jeg havde ingen forventninger, men havde fået det anbefalet. De er mine nye guilty pleasure! For mig er de et mix af Justien Bieber, Genesis og Peter Andre, og så ligner de den perfekte og bizare kombination af zombier og Backstreet Boys.

Hvad er den bedste måde, du kan få anbefalet et band på?
Den personlige anbefaling alt for mig, det er kernen i musikbranchen. Hvis nogen, jeg stoler på anbefaler mig et band, så vil jeg tjekke det ud. Jeg har fået Maximillian anbefalet af hans management, som jeg tidligere har arbejdet med, og glæder mig til at høre ham på Eurosonic.

Hvor kan man typisk finde dig på Eurosonic?
Jeg plejer at ende på VERA, som jeg kun har gode minder fra, men generelt synes jeg, at bands på Eurosonic har et utroligt højt niveau, hvor de allesammen kan underholde et publikum på mere end 400 mennesker.

Joris Belgers

Kulturjournalist hos Trouw, hollandsk avis.

Kan du fortælle lidt om Trouw?
Trouw er en avis med base i Amsterdam, som jeg er kulturjournalist hos.

Hvilke danske bands ser du frem til at høre på Eurosonic?
Jeg glæder mig til School of X! Det jeg har hørt fra dem lyder virkelig godt. Derudover havde jeg set frem til at se Iceage i går, men efter at jeg havde stået i kø i mere end 20 minutter måtte jeg give op.

Er der nogle bands, du drømmer om at se i Holland?
Efterklang! Og Iceage, hvis de kommer tilbage.

Ad Pontier

Nordic Delight Festival, Utrecht (NL).

Kan du fortælle en smule om Nordic Delight Festival?
Nordic Delight Festival er en festival i Utrecht som kun præsenterer bands fra de fem store nordiske lande. Vi rejser meget i Skandinavien for at finde ny musik at præsentere på festivalen og prøver derfor på at være to år foran resten af bookerne, når det kommer til at finde de næste store navne.

Hvilke danske acts ser du frem til at høre på Eurosonic i år?
De fleste af de danske acts har vi allerede set. Så når programmet bliver offentliggjort, tænker vi meget “uh, hvor er Death Machine, hvor er …” – vi tænker hele tiden på, hvad der bliver det næste.

Hvilke to danske bands på Eurosonics program vil du anbefale?
Jeg vil anbefale vores egen danske favorit siden 2014, Lydmor. Live er hun helt utroligt god. Jeg synes, at hun er en af de bedste danske liveartister. Derudover vil jeg anbefale D/Troit til alle, der elsker soulmusik, de er en stor fest live, og de spiller på et helt perfekt tidspunkt sent om aftenen. Derudover er August Rosenbaum også et must at tjekke ud.

Hvis du nu skulle booke de danske artister til Eurosonic 2019, hvem ville du så vælge?
Deathmachine, Khan, Athletic Progression, Fastpoholmen. Og så Kaka, som jeg synes er en af verdens bedste rappere.

Géraldine Zanaska & Sylvain Thollon

Le Bureau Export London (Fransk Musik Export i London)

Kan I fortælle om Le Bureau Export?
Vi er den franske organisation for musikeksport og kommer fra kontoret i London, hvor vi arbejdet med eksport af fransk musik til både UK og Skandinavien.

Hvilke danske bands ser I frem til at opleve på Eurosonic?
Vi ser især frem til to af de danske bands: Phlake of School of X! Vi mødte deres manager til Meet The Danes (MXD’s speed dating arrangement, red.) og blev virkelig interesserede i bandsene – Phlake har vi hørt meget godt om før, men School of X er et helt nyt navn for os, som vi glæder os til at lære at kende.

Hvilken rolle spiller Eurosonic for jer som musiklyttere?
Géraldine: Jeg kan rigtigt godt lide at følge med i bands udvikling og se dem vokse, så jeg bruger Eurosonic til at tjekke så mange bands ud som muligt. Jeg ser omkring 50 koncerter i løbet af festivalen, og så opsøger jeg efterfølgende de bedste af bandsene til deres større koncerter rundt omkring i Europa.

 

Eva Maria Vochazer (uden billede)

Journalist hos Nordische Musik i Tyskland

Kan du fortælle lidt om Nordische Musik?
Nordische Musik er Tysklands største magasin om nordisk musik.

Hvilke danske acts ser du frem til at høre på Eurosonic i år?
Ellis May! Jeg har skrevet om hende før, og jeg kan virkelig godt lide hendes musik.

Hvilke danske bands er dine favoritter fra dine tidligere besøg på Eurosonic?
Det her er min tiende Eurosonic Festival, så jeg har virkelig set mange! Alt, alt, alt for mange til at nævne her! Det er altid en god oplevelse at se danske bands live.

Denmark Blooms at Eurosonic er arrangeret af MXD – Music Export Denmark i partnerskab med SPOT Festival.
Denmark Blooms at Eurosonic er supportet af Udenrigsministeriet, Kulturministeriet og Dansk Kunstfond.