“Dansk musik er virkelig, virkelig cool”

Udgivet
30.09.2013

“Alle er her. Nogle af de bedste promotorer i Europa, de lokale distributører, pladeselskaber, pr-folk osv.” Lutter positive udsagn fra den internationale branche til dansk musik og MXDs Danish Night.

Yan Mangels
Yan Mangels

Yan Mangels, booker/koncertarrangør, FKP Scorpio i Tyskland:
– Jeg har været med siden første gang, men Danish Night er stadig både vigtig og værdifuld, fordi man møder nye mennesker. Normalt sender vi en masse e-mails og ringer frem og tilbage, men det her er anderledes. Festivalen vokser fra år til år, og der kommer nye mennesker hvert år. Jeg kender mange af danskerne, men der er altid noget nyt og nogle nye mennesker. Hvis de har noget, der kunne være interessant for mig, så fortæller de det til mig. Det gør det hele meget lettere.

 

Klaus Plewa
Klaus Plewa

Klaus Plewa, Ink Music i Østrig, agent og promotor:
– Man møder altid nye mennesker fra branchen til Danish Night, holder kontakten ved lige, får sat ansigter på e-mailene, opdager nye artister, får måske endda lavet aftaler med nye artister. Gennem de senere år er der sket meget med musikken i Danmark, der nærmest er blevet det nye Sverige. Mængden og kvaliteten fra så lille et land er utrolig.

 

 

Arne Dee
Arne Dee

Arne Dee, booker, manager festivalen Nordic Delight i Holland:
– Jeg elsker den danske reception, for vi har en festival med nordiske bands, så det her er en fantastisk mulighed for at tale med de relevante folk i branchen, managere, pladeselskaber, journalister og finde de rigtige kunstnere til næste udgave.

– Kvaliteten af den danske musik er grunden til, at vi overhovedet holder Nordic Delight. Mange af de bands har aldrig spillet i Holland, og det fortjener de. Kvaliteten er høj, og genremæssigt spænder det enormt bredt.  Singersongwriter, dance, rock. Den kvalitet savner jeg i Holland. Danskerne er simpelthen bedre musikere. Der er en sprudlende musikscene i Danmark, som jeg opfatter det. Vi siger altid i interviews med de hollandske medier, at det er som at gå i en slikbutik og vælge frit fra alle hylder.

– Baby In Vain er favoritten blandt de fire i aften. Det er meget ærlig rockmusik. Jeg er 34 år, og det minder om dengang, jeg selv opdagede grungerocken med Nirvana, Alice In Chains osv. Der kom en masse af samme slags derefter, men det her er første gang, jeg virkelig kan mærke den samme følelse igen.

Henning Dietz
Henning Dietz

Henning Dietz, Neu Management, manager for bl.a. Asteroids Galaxy Tour
:
– Alle er her. Nogle af de bedste promotorer i Europa, de lokale distributører, pladeselskaber, pr-folk osv. Turboweekend gør det fantastisk. Jeg ved, hvor svært det er at bryde igennem internationalt, så det er enormt vigtigt for dem at spille til begivenheder som Reeperbahn, så folk bliver opmærksom på dem. Derfor er aftener som disse vitale.

– Asteroids Galaxy Tour har haft stor succes og udviklet en verdensomspændende fanbase, og det hele startede ved at spille her på Reeperbahn. De har stadig et stort arbejde foran sig, men de arbejder også hårdt.

– Danske bands har en evne til at lyde spændende for tiden, og de har høj kvalitet. De tænker ikke nødvendigvis først og fremmest på kommerciel succes – de tænker på, hvordan de kan blive et godt band, og bl.a. takket være støttesystemet i Danmark har de muligheden for at udvikle deres kreativitet.

Justine Debicki
Justine Debicki

Justine Debicki, Boogie Drugstore, PR-agency i Paris:
– Vi har været interesserede i den danske musikscene, siden vi startede vores firma, og en af vores vigtigste kontakter er MXD, så det er vigtigt for os at møde dem og se alle de danske bands. Vi har mange partnere her i aften, så det er en aften, jeg ikke vil gå glip af. Jeg blev inspireret af scenen i Danmark for nogle år siden, og derfor startede jeg mit firma. Vi arbejder kun med bands, vi elsker, og musikken fra Danmark er fantastisk. Der er så mange talentfulde musikere og bands. I har noget helt særligt kørende, og det er I også selv ved at blive klar over. Af dem i aften kan jeg bedst lide Baby In Vain. De er så unge, ægte og friske og giver alt, og det er det, jeg kigger efter. De er meget imponerende på scenen.

Klaus Fiehe
Klaus Fiehe

Klaus Fiehe, radiovært 1Live, WDR, Köln, Tyskland:
– Jeg kendte de andre tre bedst, så jeg skulle lige tjekke Go Go Berlin. Og jeg blev positivt overrasket. Det var jo et fantastisk show. Jeg så dem første gang på SPOT Festival i et mere nøgent setup på en cafe, så der var en kæmpe forskel til det her. Der var proppet, og folk forlod ikke stedet – som de jo ellers ofte gør, hvis de ikke kan lide bandet.

– Deres musik er selvfølgelig fyldt med ’klicheer’, og måske har nogen engang fortalt dem, at det skulle de lægge fra sig, men nu står de her på Reeperbahn Festival, og de er villige til at kæmpe for deres lyst til at spille old school-rock’n’roll. De har en god sanger, de er gode performere, og det er ikke kun klicheer. Det er ægte.

– I forhold til Tyskland er det nok svært at få disse sange i radioen, for vi har ikke en radiostation, der spiller classic rock. Det er svært at blive spillet ind mellem Beyonce, Rihanna og den slags. Men jeg er sikker på, at på grund af publikums reaktion i aften, så har de en chance. De er helt sikkert nogle fightere. Der kommer SÅ mange bands fra Danmark for tiden, som alle en kunstnerisk kant, men de her er anderledes. Det ser simpelt ud, men det ER ikke simpelt. Det er gennemøvet og meget tight, så ’heads up’. Det er imponerende, hvad der kommer af musik fra et så lille land som Danmark i disse år. Dansk musik er virkelig, virkelig cool.

Daniel Treseler
Daniel Treseler

Daniel Treseler, booker a.s.s. Concerts & Promotion, Tyskland:
– Jeg elsker denne aften. Den er virkelig, virkelig vigtig. For os er Danmark et af de vigtigste lande. Vi arbejder med mere end 10 danske bands, så det er vigtigt for os at møde vores danske partnere og kontakter – MXD, managere, agenter. Og for at se både etablerede og nye bands. Baby In Vain er virkelig fantastiske. Jeg så dem til SPOT Festival. At det er de her tre små piger, er nærmest chokerende.

– Der sker en masse i Danmark. Det danske system med støtte er fantastisk. Hvis vi har et dansk og et tysk band, foretrækker vi altid det danske, for det er bare bedre.
I Tyskland er støtten ikke lige så stor. Der er ikke nogen tysk aften på SPOT Festival eller Great Escape (i England, red.), men der er en Danish Night overalt, og det betyder en masse. Danmark er et eksportmarked i forhold til Europa, hvor Tyskland er et importmarked.

Torsten Miwes
Torsten Miwes

Torsten Miwes, Believe Digital, head of marketing and label relations, Tyskland:
– Turboweekend var fantastisk. Jeg så dem på SPOT Festival, da de spillede et akustisk sæt med en kollega. Vi var fuldstændig lamslåede og imponerede. Vi sagde ikke et ord til hinanden. På forhånd vidste vi ikke, hvad vi skulle forvente, men vi blev helt tryllebundne. Det er noget af det mest fantastiske, jeg har set det seneste år. I aften var et helt anderledes sæt, men det var stadig fantastisk. Vi kigger efter et selskab til dem i Tyskland. Det er vi nødt til at gøre det, det er ren passion.

Redigeret
30.09.2013