Dansk dominans til den hollandske Nordic Delight-festival

Udgivet
28.02.2013
Schultz and Forever - til Holland.
Schultz and Forever – til Holland.

Første udgave af den hollandske festival Nordic Delight løber af stabelen lørdag, 2. marts. En hel dag dedikeres i den forbindelse til nordisk musik, mad, film, stand-up og anden kultur. Og ud af de 20 programsatte koncerter udgør de danske bidrag næste halvdelen.

Festivalen finder sted i Utrecht, hvor blandt andet Lydmor, The Good The Bad, Schultz and Forever, The Eclectic Moniker , Lars and the Hands of Light, Bottled in England og Ane Trolle skal optræde.

Festivallen er et nyt tiltag, som har til formål at sætte fokus på nordisk og særligt skandinavisk kultur. Hollænderne vil få lejlighed til at smage på nordiske retter, opleve design og mode og se skandinaviske film. Derudover skal der prøves kræfter med svensk humor i form af stand-upperen Johan Glans og frem for alt lyttes til en masse musik.

Popmusikken er nemlig hjørnestenen i tiltaget, og man sigter særligt efter at give nyere kunstnere en platform i det hollandske. Inspirationen til projektet har arrangørerne ud over musik fundet i blandt andet film og tv-serier som Melancholia, Borgen og Forbrydelsen samt den danske møbelfabrikant HAY og tøjmærkerne Wood Wood og Nümph.

Det er en voksende kærlighed til nordisk musik og kultur, der ligger bag Nordic Delight, og med festivalen håber man i endnu højere grad at kunne udbrede de nordiske tendenser.

Mere info her (på hollandsk).

Redigeret
28.02.2013