Danske Calby nomineret til prestigefyldt europæisk musikpris

Udgivet
18.09.2020

Fredag d. 18. september blev 16 europæiske musiknavne annonceret som de nominerede til Music Moves Europe Talent Awards 2021

Lige nu er den tyske branchefestival Reeperbahn Festival i fuld gang i Hamborg, og i den forbindelse er de nominerede til en årlig EU-musikpris blevet annonceret. Prisen Music Moves Europe Talent Awards hylder upcoming artister, som repræsenterer den nutidige og fremtidige europæiske musik. I en tid, hvor populærmusik er domineret af den amerikanske musikscene, er denne pris med til at fremme og demonstrere kvaliteten og diversiteten af europæiske artister.

Fredag d. 18. september blev 16 artister fra 16 forskellige europæiske lande derfor nomineret til denne prestigefyldte talentpris som en del af Reeperbahn Festivals brancheprogram. Nu er det op til fans at stemme på deres personlige favorit til en Public Choice Award, som indebærer et honorar på 5.000,- euro. 

Vinderen vil blive annonceret til en anden branchefestival, nemlig Eurosonic Noorderslag (ESNS) i Groningen, Holland, som finder sted i januar 2021. Derudover vil alle 16 nominerede modtage promotion support og få lov til at optræde på ESNS. Ud fra deres performance vil en jury udpege otte vindere, som hver modtager en pris på 10.000,- euro.

Der er således to priser på højkant for de 16 nominerede, hvoraf den ene er danske Calby. Den fremadstormende sanger, sangskriver og producer har for alvor markeret sig på den danske musikscene med sine moderne soul-arrangementer, sit blues-lignende vokaludtryk, der på én og samme tid er blødt og kantet, og ikke mindst med hittet “Burnout”.

Calby kommer til at dyste om både publikums- og jury-prisen med en række andre upcoming europæiske artister, herunder blandt andre norske Sassy 009 og britiske Squid. 

 

 

Se listen over de 16 nominerede til Music Moves Europe Talent Awards 2021 her:

Alyona Alyona (UA)
Bratři (CZ)
Calby (DK)
Crystal Murray (FR)
Inhaler (IE)
Julia Bardo (IT)
Lina_ Raül Refree (PT)
Lous and The Yakuza (BE) 
Melenas (ES)
Mero (DE)
My Ugly Clementine (AT)
Nea (SE)
Rimon (NL)
Sassy 009 (NO)
Squid (UK)
Vildá (FI) 

Redigeret
18.09.2020