[HUSK: Ansøgningsfrist lige om lidt!] “Europæiske Eksportophold med MXD” for danske artister og musikselskaber

Udgivet
13.04.2023

>>> Ansøgningsfrist: 21. april, kl. 24:00  <<<

Europæiske Eksportophold med MXD

Hvad: En uges ophold i en hovedstad eller en musikalsk hotspot i Europa for en dansk artist og de relevante danske musikselskaber omkring artisten. MXD tager med som en ressource. 

Formål: En fokuseret markedsføringsindsats og direkte introduktion til den lokale musikindustri på markedet med henblik på at skabe nye samarbejder, der kan accelerere artistens internationale karriere.  

Hvordan: Opholdet kan fx finde sted med base i et øvelokale eller studio i den pågældende by, hvor den lokale musikindustri kan inviteres til intimkoncerter med artisten, og hvor der eventuelt også kan arrangeres en co-writing session med en lokal populær kunstner. Eller vi kan modsat være “på farten” under hele opholdet til radio-promo, besøg og mini-koncerter hos lokale musikselskaber etc. 

Det skal således pointeres, at ovenstående blot er ideer. Der er ikke en fast skabelon for “det gode projekt”. Det er artisten selv og dennes danske forretningsrepræsentater, der definerer målene og eksportopholdets indhold. MXD hilser alle løsningsmodeller velkommen. 

For hvem: Artister, der allerede har et solidt momentum i udlandet med et relativt aktuelt materiale (indspillet musik og live shows), og som vil kunne udnytte denne unikke mulighed til at tage det næste signifikante karriereskridt. 

Finansieringen: MXD dækker transport- og opholdsomkostningerne (for både artist og branchefolk), produktionsomkostningerne (fx leje af øvelokale), honorar til lokalt PR-agentur samt udgifterne ved møder og til networking med den lokale industri.

Daglig forplejning og eventuelle lønomkostninger til artist og branchefolk dækkes af ansøgerne selv. 

Pitch os din idé: Den første ansøgningsfrist er fredag d. 21. april kl. 24:00. Læs mere og ansøg her

Spørgsmål: Skriv til Thomas Rohde

Redigeret
13.04.2023