[Metal Networking] Mød Doomstar Booking, Nuclear Blast, Dragon Productions, That Music Agency og Reigning Phoenix Music til Wacken Metal Battle på Gimle

Udgivet
05.06.2024
Hvornår 08.06.2024
Sted Gimle, Roskilde

Verdens største metalfestival, Wacken Open Air i Tyskland, startede Wacken Metal Battle tilbage i 2004 med et klart ønske om at bringe større fokus på den verdensomspændende talentmasse, der findes i metalundergrunden, inklusive Danmark. Siden da er et stort antal lande kommet til, og i dag deltager over 60 lande, som hver sommer sender deres talenter til Wacken efter at have konkurreret i nationale finaler.

Danmark deltog første gang i 2010, hvor By The Patient vandt. Siden har vi deltaget med jævne mellemrum og præsenteret en masse spændende talenter og ny dansk metal. Danske bands som Lamentari, Katla, Huldre, Baest, Aphyxion, Iotunn og Xenoblight har alle været en del af Wacken Metal Battle.

Wacken Metal Battle er Wackens måde at præsentere nye talenter på deres festival. Hvert år deltager 30 lande (halvdelen holder pause) i Wacken Metal Battles store internationale finale på Wacken under festivalen. Her spiller talenterne side om side med legender som Iron Maiden og Judas Priest på to af Wackens tre største scener.

I år bliver det danske band fundet til den nationale finale på Gimle i Roskilde den 8. juni. Til finalen spiller de 4 bands:

  • THUS (Melodisk progressiv dødsmetal)
  • KOYA (Hardcore)
  • TERRORPY (Teknisk dødsmetal)
  • HEKSPROCES (Post doom/black)

Alle bands er udvalgt blandt 12 bands fra vækstlaget, der har spillet live i de indledende runder i løbet af foråret på henholdsvis Stengade, Godset og Studenterhuset i Aalborg. Over 30 bands fra den danske metalundergrund har i år sendt ansøgninger til Wacken Metal Battle Danmark i håb om at blive en del af årets Battle. 

Finalen i år bliver ekstra speciel, da MXD hjælper med at flyve en international jury ind til finalen. Juryen består af:

  • Isis Kolumbuchi fra Reigning Phoenix Music
  • Leoni Dowidat fra Nuclear Blast
  • Juan Ortiz De Zaldumbide fra That Music Agency
  • Oscar Rilo fra Dragon Productions
  • Benny Bats fra Doomstar Booking

Alle dommere er endvidere klar til at dele råd og erfaringer med de deltagende bands og den danske metalbranche.  

Til finaleshowet på Gimle vil der blandt andet være en ‘netværksbar’, hvor alle bands – også dem fra de indledende runder – har fået en invitation og mulighed for at møde branchen.

På Wacken bliver battlebands en del af Wacken Metal Battle-loungen, hvor bandet har endnu en mulighed for at netværke potentielle internationale samarbejdspartnere. Teamet fra Wacken Metal Battle Danmark vil sørge for introduktionerne nede på festivalen.

Læs mere om Wacken Metal Battle i heavymetal.dk‘s interview med hovedarrangør, Søren Weiss, fra Nightcrawler Management/PR: https://heavymetal.dk/interview/interview-wacken-metal-battle-danmark-soeren-weiss

Se mere på Wacken Metal Battle’s officielle hjemmeside: https://www.metal-battle.com/

Se Lamentari’s koncert på Wacken i 2022: https://www.youtube.com/watch?v=039FMOq5il8
Se Huldre’s koncert på Wacken i 2014: https://www.youtube.com/watch?v=1l08HcCv614
Se Savage Machine’s koncert på Wacken 2015: https://www.youtube.com/watch?v=VbPCmEux5y4

 

Redigeret
05.06.2024