Mew og múm spiller på Ja Ja Ja Festival – en fejring af ny nordisk musik, mad og film

Udgivet
13.05.2013
Mew spiller til Ja Ja Ja Festival i London til november.
Mew spiller til Ja Ja Ja Festival i London til november.

Roundhouse lægger lokaler til to-dagsbegivenheden 8.-9. november.

Mew og múm headliner fredag aften – lørdagens headliner og det fulde program vil blive offentliggjort senere.

Lancerings-event i aften med eksklusiv opførelse af Mews kommende single af LYRICA (medlemmer fra Björks backingband og kor, Graduale Nobili).

Nogle af de største navne i nordisk musik headliner en ny to-dagsbegivenhed på Londons Roundhouse 8.-9. november 2013.

Mew (DK) og múm (IS) er de første artister, der er offentliggjort til Ja Ja Ja Festival – en showcase for den bedste nye nordiske musik og kultur.

Som en videreudvikling af de elskede Ja Ja Ja klubaftener på The Lexington, der drager fordel af novembers mørke vinteratmosfære, er begivenheden et samarbejde mellem Ja Ja Ja Music og Roundhouse med støtte fra de nordiske ambassader i London og Nordisk Kultur Fond.

Festivalen udnytter den ikoniske venue til fulde med ny nordisk mad og dokumentarfilm-screeninger. Yderligere vil Roundhouse fungere som hjemsted for Ja Ja Ja klubaftener i løbet af festivalen, hvilket giver plads til 6-8 nordiske upcoming artister i The Studio Theatre.

Festivaldirektør Anna Hildur forklarer festivalens målsætning:

“Hvadenten det er musik, film, litteratur, mode, mad og teknologi, er nordisk kultur anerkendt for innovation og individualitet. Ja Ja Ja bringer disse elementer sammen og præsenterer fantastiske artister og tilbyder festivalgængerne en komplet nordisk oplevelse i hjertet af London.”

Mews optræden på Ja Ja Ja er deres første show i London i mere end fire år. Den anmelderroste trio arbejder i øjeblikket på deres sjette studiealbum, der er opfølgeren til “No More Stories…” fra 2009. Tidligere på året annoncerede Mew uafhængighed fra deres pladeselskab med henblik på at udforske mulighederne for at optimere det kreative output. De første resultater er et banebrydende samarbejde med B&O PLAY, med hvem Mew skaber en ny oplevelse med lyd og musik.

Med en legesyg kombination af analoge og elektroniske lyde fik múm stor international opmærksomhed med deres andet album, “Finally We Are No One”, fra 2002. Berømt for deres betagende liveshows, vender det islandske kollektiv i denne måned tilbage med en ny single, “Toothwheels”, der efterfølges af et album på Morr Music i 2013.

Dagens offentliggørelse markeres også med en speciel lancerings-event på Roundhouse med den islandske vokalgruppe LYRICA (alle medlemmer fra Graduale Nobili – Björks backingband og kor), der vil fremføre en eksklusiv forpremiere på Mews kommende single, “Koor”. Aftenen vil også indholde den svenske kok Herman Rasmusons innovative madlavning.

Flere detaljer omkring festivalen og de øvrige artister offentliggøres i de kommende uger.

Kontakt adam@jajajamusic.com for flere festivaldetaljer.

Billetter
Billetter er nu til salg for Roundhouse-medlemmer

Læs mere om Roundhouse-medlemsskab på roundhouse.org.uk

Normalt salg åbner 15. maj kl. 9

Billetter: £25 / Golden Festival Passes: £60

Billetkøb: roundhouse.org.uk / 0844 482 8008

Der vil være billetgebyr på alle billetter købt online eller pr. telefon. Ingen gebyr i døren. Se website for detaljer.

Info
Ja Ja Ja Festival – featuring Mew and múm

8.-9. november 2013

Roundhouse, Chalk Farm Rd, London, NW1 8EH (nærmeste undergrundsstation: Chalk Farm)

£25 standard / £60 Golden Festival Pass

Web: roundhouse.org.uk

Tlf.: 0844 482 8008

Om Ja Ja Ja
Ja Ja Ja er grundlagt i 2009 og er både en etableret og betroet hjemmeside og event destination for engelske fans af nordisk musik. Ni gange om året på Londons The Lexington udvælger Ja Ja Ja’s bookinggruppe en vifte af fremragende upcoming talenter fra alle kroge af den kulturrige region til showcases. Ja Ja Ja finder sted den sidste torsdag i hver måned i samarbejde med The Line of Best Fit og Record of the Day.

Ja Ja Ja klubaftener og hjemmesiden er et fælles nordisk musikeksport-projekt administreret af Nina Finnerud (email: nina@musicnorway.no).

www.jajajamusic.com

www.facebook.com/jajajamusic

www.twitter.com/jajajanordic

Om Roundhouse
Roundhouse er mere end bare en fantastisk venue. Hvert år arbejdes der med over 3000 11-25-årige, som får mulighed for at realisere deres kreative potentiale og tilbyder publikum i alle aldre nye og ekstraordinære oplevelser med live-musik, cirkus, det talte ord, teater og nye medier.

Redigeret
13.05.2013