Monkey Week i Sevilla med tydeligt dansk aftryk

Udgivet
29.10.2013
Ice Cream Cathedral. Her under SPOT Festival 2013. Foto: Allan Henriksen
Ice Cream Cathedral. Her under SPOT Festival 2013. Foto: Allan Henriksen

Fra 31. oktober til 2. november afholdes der Monkey Week i Sevilla i Spanien. To danske bands skal optræde på festivalen, ligesom to paneldebatter har deltagelse af ROSA og SPOT.

Ice Cream Cathedral og Broke tager turen til den andalusiske hovedstad, Sevilla, i det sydlige Spanien. Det gør de for hver at give to koncerter i løbet af Monkey Week Festivalen og dermed præsentere det spanske publikum for to upcoming danske musiknavne.

I Spanien har man virkelig fået øjnene op for nordisk og ikke mindst dansk musik, hvilket tydeligt ses ved bl.a. Rangleklods’ deltagelse på Días Nórdicos Festivalen i Valencia og Madrid sidste weekend. Nu er turen så kommet til Monkey Week festivalen, og Ice Cream Cathedral og Broke kan således sætte en tyk streg under dansk musiks popularitet i Spanien.

Paneldebatter med dansk medvirken
I løbet af Monkey Week Festivalen er der også mulighed for at opleve paneldebatter. To af disse paneler har i år dansk deltagelse.

1. november kl. 11.00 afholdes “Knock,Knock, Knocking On The Right Doors: Public Entities And Institutions Helping To Promote The Internalization Of Music”. Denne paneldebat har deltagelse af Gunnar K. Madsen, daglig leder af ROSA – Dansk Rock Samråd.

Panelet skal bl.a. diskutere resurser, finansiering og udvekslingsprogrammer, som hjælper bands frem på den internationale scene.

Udover Gunnar Madsen deltager også Nicolás Peyre fra Frankrig, Mauro Lozano og María Lara som begge er fra Spanien.

2. november kl. 14.00 afholdes: “I’m A Legal Alien: International Music Circuits”, som har undertitlen “European Context”. Her deltager SPOT Festivals booker, Esben Marcher, og han giver sit syn på det danske marked, set fra en festivals synspunkt, i forhold til eksport af musik til udlandet. I panelet deltager også Rebecca Ayres fra England og Marcio Laranjeira fra Portugal.

Broke og Ice Cream Cathedrals deltagelse på Monkey Week er støttet af ROSA – Dansk Rock Samråd.

Oversigt over de danske bands på Monkey Week
Broke, 1. november, Mucho Teatro
Broke, 2. november, Martina
Ice Cream Cathedral, 1. november, Milwaukee Jazz Club
Ice Cream Cathedral, 2. november, El Niño Perdio

Redigeret
29.10.2013