Nordisk Handelsmission til Music Biz 2024 i Nashville

Udgivet
12.12.2023
Hvornår 13 - 16.05.2024
Søg inden LUKKET
Sted Nashville, Tennessee, USA
Projektleder Anders Meisner

Nomex (de nordiske musikeksportkontorer heriblandt MXD) arrangerer i maj måned en handelsmission, som bringer nordiske musikeksportører til Nashville i forbindelse med Music Biz Conference 2023.

Music Biz er blevet en af de vigtigste forretnings- og netværksbegivenheder for musikindustrien i USA. I de senere år er Nashville blevet et af de vigtigste knudepunkter for musikindustrien sammen med New York og Los Angeles. Nashville er en musikby med stærke og særlige live- og sangskrivningstraditioner, men byen tiltrækker i dag sangskrivere fra stort set alle genrer.

Chefen for Music Biz, Portia Sabin, hilser den nordiske delegation velkommen:

“The Music Business Association applauds and encourages the Nordic Trade Mission’s initiative to bring music business professionals to Nashville, allowing for deeper connection and collaboration in an all-too important global hub for the industry at large. Nashville has been home to our Annual Music Biz Conference since 2015, and in that time it has evolved into a thriving melting pot for creatives and executives alike to push the industry at large forward, gain exposure for international innovations & working methods, and especially to support songwriters and publishers who are the heart of what we do. We look forward to welcoming and working with our peers from the Nordic music industry in just a few short months!”

Sideløbende med Music Biz vil Nomex organisere et program, der løber over 3 dage (ml. d. 13. – 15. maj), og som byder på møder med nøglepersoner, virksomhedsbesøg og netværksarrangementer.

Den nordiske handelsdelegation henvender sig helt specifikt til forlag og managers, der repræsenterer sangskrivere.

Handelsmissionen ledes og arrangeres af Music Finland, der har erfaring med handelsmissioner til netop Nashville. Handelsmissionen vil have deltagere fra Sverige, Norge, Finland, Island og Danmark. MXD (ved Anders Meisner) deltager også i Handelsmissionen.

Deadline for ansøgning:
22. januar

Hvornår:
Handelsmissionen begynder mandag den 13. maj og indeholder et fuldt dagsprogram fra mandag til onsdag. MXD anbefaler, at man ankommer til Nashville senest søndag, da vi skal være klar mandag morgen. Hjemrejsen kan tidligst finde sted torsdag, men det er også muligt at rejse fredag, hvis man ønsker at deltage i den sidste konferencedag til egne møder (der er ingen Nomex-programaktiviteter om torsdagen).

Hvem henvender projektet sig til?
Forlag og managements, der repræsenterer sangskrivere. MXD prioriterer at rejse med en delegation, der har fokus på salget af danske sange og etableringen af nye internationale samarbejder for danske sangskrivere og producere. Deltagerne fra Danmark i sidste års handelsmission fremhævede følgende:

  • Muligheden for at møde A&R-repræsentanter fra større amerikanske selskaber, som kunne åbne dørene til samarbejder med større amerikanske kunstnere og producenter.
  • Indsigt i ny teknologi, der giver danske forlag adgang til nye indtjeningsmuligheder.
  • Det blev også fremhævet, at deltagerne selv skal aktivt opsøge netværk og arrangere møder ud over det planlagte Nomex-dagsprogram for at maksimere udbyttet af turen.

Team Danmark:
Ud over Nomex-dagsprogrammet arrangerer MXD og de danske deltagere selv to middage i Nashville. Disse middage, som betales af MXD, er for det danske team og amerikanske publishers, sangskrivere, managements m.fl. 

Det er vigtigt at understrege, at opsætningen af disse forretningsmiddage og invitationen af de rette brancheaktører med henblik på B2B-samarbejde er en kollektiv opgave. Det kan være udfordrende, men vi kan og bør drage fordel af hinandens forskellige netværk. Derudover anbefaler MXD, at vi koordinerer og holder hinanden opdateret om mulighederne, så de tre danske deltagere kan hjælpe hinanden med at planlægge møder. MXD opretter en WhatsApp-gruppe til dette formål og giver nogle retningslinjer for samarbejde og gensidig hjælp. Deltagerne skal med andre ord være indstillede på at dele deres viden og netværk med hinanden.

Hvordan ansøger jeg?
Du ansøger ved at udfylde denne formular. Deltagere udvælges af MXD’s bestyrelsesleder og direktør, som vil fokusere på eksportrelevans, erfaring, diversitet og muligheden for at sammensætte en gruppe, der kan samarbejde om at skabe resultater. Herudover prioriteres som nævnt deltagere fra forlag og managements.

Støtte til deltagere?
Deltagere får et delegates pass til Music Biz (værdi 1499 USD) og har også mulighed for at søge om MXDs “eksportstøtte til branchefolk“. MXD dækker op til maksimalt 50% af de samlede omkostninger til hotel og fly. I 2023 kostede turen i gennemsnit 18.000 kr for de danske deltagere, hvoraf MXD støtten dækkede 9000 kr.

Hvor mange danske branchefolk kan deltage?
Der er pt. plads til 3 danske branchefolk i den nordiske handelsmission.

Du kan læse mere om Music Biz her, og i nedenstående grafik finder du et overblik over hvilke firmaer, der deltog i 2023.

Spørgsmål rettes til anders(@)mxd.dk

Redigeret
03.01.2024