[Reeperbahn Festival 2020] Germany meets the Songwriters/Producers of Denmark … online

Udgivet
16.02.2021

Som del af “Reeperbahn Festival 2020 Celebrating Danish Music” søsatte DPA, Musikforlæggerne og MXD et nyt projekt for danske sangskrivere og producere under titlen ”Germany meets the Songwriters/Producers of Denmark”. 

Idemagerne bag projektet var to sangskrivere, der selv er godt placeret i den tyske branche: Den danske sangskriver og producer Thomas Stengaard og den engelsk/tyske sangskriver Michelle Leonard.

Netværksmøderne mellem tyske branchefolk og 10 udvalgte danske sangskrivere/producere var planlagt til at finde sted under Reeperbahn i Boogie studierne i Hamborg, men i takt med at pandemien gjorde det sværere og sværere at holde fysiske arrangementer, blev projektet i stedet rullet ud online. De udvalgte danske sangskrivere og producere fik mulighed for at møde tyske branchefolk i 1:1 onlinemøder. Der blev i alt afholdt over 20 online møder – og selv om det var online resulterede det i nyt netværk og indblik i den tyske branche, fortæller flere af deltagerne:

Reeperbahn-projektet gav mig muligheden for at få et bedre netværk og kendskab til den tyske musikbranche. Jeg havde ikke et netværk i Tyskland, men nu har jeg mulighed for at bygge videre på de nye kontakter jeg har fået via Reeperbahn-projektet.

Saman Piotr Kadduri, dansk producer

Jeg er rigtig glad for at have været en del af Reeperbahn Projektet 2020. Til trods for Corona-omstændighederne, med begrænsninger af fysiske møder og brancheevents, har forløbet stadig formået at videreformidle nogle gode kontakter til den tyske musikbranche, som jeg på daværende tidspunkt, ikke selv ville have kunnet skabe.

Cathrine Lassen, sangskriver og sanger 

Saman Piotr Kadduri og Cathrine Lassen, som deltog i “Germany meets the Songwriters/producers of Denmark”

Den tyske musikindustri var tungt repræsenteret, bl.a. med Ultra Records direktør, som sagde:

I had the honour to talk to a couple of cool inspring writers and I was very impressed about the quality of their songs and would love to get in touch anytime again.
 
Tom Keil, ULTRA RECORDS, General Manager / Head A&R Europe

MXD samarbejder tæt med DPA og Musikforlæggerne, som gennem årene har bidraget til at give flere af MXD’s eksportfremstød et højt fagligt niveau ift. de skabendes kunstneres og musikforlæggernes arbejde. I forhold til Reeperbahn Festival 2020 udvidede de således fremstødets samlede gennemslagskraft med ”Germany meets the Songwriters/Producers of Denmark”, som DPA og Musikforlæggerne selv projektledte sammen med idemagerne bag projektet. 

Et musikstudie i Hamborg var den planlagte ramme omkring projektet. Men det måtte som nævnt opgives.   

Niels Mosumgaard, formand i DPA, fortæller: 

Hele 2020 har været en begrænsning, men i stedet for at aflyse dette projekt, da det viste sig for svært at gennemføre fysisk i Hamborg, var Thomas Stengaard og Michelle Leonard hurtige til at komme med en online model, der på alle måder var en bedre løsning end bare at aflyse. Nu har en række danske sangskrivere og producere mulighed for selv at følge op på de tyske kontakter, de har etableret ved online møder, når verden åbner mere op igen.

Ole Dreyer, formand i Musikforlæggerne i Danmark, fremhæver, at sangskriverne var hurtige til at tilpasse sig onlineformatet:

Vi havde glædet os til netværksdelen omkring campen i Hamburg. Der var planlagt et tæt samarbejde imellem sangskrivere og producere, med musikforlæggere, pladeselskaber og managers på sidelinjen i processen, og i netværksfora. Den originale idé måtte desværre afløses af en online version. Det er en glæde at se at sangskrivere og producere trods ændringerne har fået bygget nye tætte samarbejder – det viser deres særlige evne til at transformere sig, og rette sig fokuseret imod et betydningsfuldt marked, trods Covid 19 pandemien.

 

 

 

 

Redigeret
16.02.2021