Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Roskilde Festival og MXD præsenterer dansk musik på SXSW 2022

Publiceret

Roskilde Festival og MXD præsenterer dansk musik på SXSW 2022

Live koncerter er ikke blot den primære indtægtskilde for de fleste artister; live-aktiviteten er også af andre årsager helt afgørende for karriereudviklingen. Verden er ganske vist blevet meget digital. Men for de fleste artister og bands er det i dag fortsat afgørende at optræde live for at opbygge og vedligeholde sin fanbase. Og inden et pladeselskab, management, booking agentur og forlag indgår en kontrakt med et nyt talent ønsker de fleste altid først at se, hvordan musikken fungerer live.

Roskilde Festival og Music Export Denmark (MXD) ser derfor frem til i fællesskab at kunne præsentere danske talenter på den vigtige festival South By South West (SXSW), som afvikles mellem den 11.-12. marts i Austin, Texas, USA.

Det danske kulturfremstød, som er muliggjort ved hjælp af støtte fra Statens Kunstfond og Udenrigsministeriet og Kulturministeriet (Danish Arts in USA), finder i år sted på et meget vigtigt tidspunkt.

Roskilde Festivals direktør, Signe Lopdrup, uddyber:

“Efter 2 år med slet ingen eller en stærkt begrænset live-aktivitet pga. pandemien skal alle kunstnere nu ud at turnere. Konkurrencen er derfor hård. Det kan vi i den grad selv konstatere. Det er en del af Roskilde Festivals DNA at hjælpe nye talenter på vej. Herunder føler vi et særligt ansvar for den danske scene og har hvert år to scener på Roskilde Festival, som er dedikeret til de nye danske og nordiske navne. Men i udlandet forventer jeg, at konkurrencen bliver meget vanskelig for de kunstnere, som netop nu er i gang med at opbygge deres karrierer. Mange agenter og koncertarrangører i udlandet vil utvivlsomt være nødsaget til at fokusere på de mest kommercielle og sikre artister. Derfor er Roskilde Festival særligt glade for, at vi lige netop i år igen kan være med til at præsentere dansk musik på SXSW, der er en af de vigtigste musikbranchefestivaler i verdenen.”

Hvorfor er SXSW vigtig for dansk musik?

Der findes i dag en lang række festivaler, som har specialiseret sig i at samle den internationale musikbranche og præsentere dem for nye talenter, som de kan arbejde med. De omtales på fagsprog som “musikbranche-festivaler” eller “showcase festivals”.

Spot Festival i Aarhus er et eksempel på sådan en type festival. I udlandet er nogle af de vigtigste: Reeperbahn Festival (Hamborg, Tyskland), Eurosonic Noorderslag (Groningen, Holland), The Great Escape (Brighton, England), by:Larm (Oslo, Norge), Amsterdam Dance Event (Holland) og endelig er der South By South West (SXSW) i Austin, Texas, USA.

SXSW blev etableret i 1987 og er i dag verdens største musikbrancefestival. I 1994 blev festivalen udvidet til også at omfatte film, siden er interactive (gaming/AI/blockchain) og meget andet kommet til.

SXSW samler hvert år et meget stort antal musikbranchefolk fra hele verdenen, og festivalen har givet adskillige danske musikeres karrierer et solidt skub i ryggen, heriblandt Junior Senior, The Raveonettes, Oh Land, Efterklang og MØ. Men det kræver en særlig indsats at udnytte muligheden.

MXD’s direktør, Thomas Rohde, uddyber:

“SXSW tilbyder et udstillingsvindue over for nogle af de vigtigste talentspejdere og medier. Men udbuddet er intet mindre end gigantisk. Der er 4.000 bands eller endnu flere (fx til privat arrangeret showcases udenfor det officielle program), som råber i kor om branchefolkenes opmærksomhed. Det kræver enten held, snilde eller store ressource-muskler at trænge igennem lydmuren til dem. MXD er derfor glade for, at der siden 2019 har været mulighed for at samarbejde med Roskilde Festival om at præsentere dansk musik på SXSW. Roskilde Festival er ikke bare en gigant hjemme i Danmark, de er et stærkt brand i den internationale musikindustri, som kan give os en langt større synlighed på en festival som SXSW”.

Programmet

Onsdag d. 16. marts, kl. 20:00 – 02:00, byder SXSW’s officielle program på ROSKILDE FESTIVAL @ SXSW 2022, som præsenterer seks navne – tre udenlandske og tre danske navne, som bookerne fra Roskilde Festival og SXSW mener, at den internationale musikindustri absolut bør opleve.

Fra Danmark præsenteres: Astrid Sonne, Debbie Sings og School of X.

Roskilde Festival afholder i 2022 også sin festival nummer 50. Og det fejrer og udnytter vi naturligvis også i markedsføringen og invitationen til eventen.

MXD er med til at sætte turbo på invitationen af den udenlandske branche og til at arrangere networking før og under koncerterne.

Flere danske navne på SXSW

Foruden Astrid Sonne, School of X og Debbie Sings optræder også Nanna B., D/troit og The Entrepreneurs på SXSW 2022.

Det er dog ikke kun dansk musik der er repræsenteret på SXSW. Dansk Industri, Creative Denmark og Trade Council US præsenterer også en dansk showcase for danske firmaer, der arbejder inden for de kreative erhverv som fx lyddesign, virtual reality, gaming, design og meget mere. Læs mere på DI’s hjemmeside her.