Roskilde Festival og MXD præsenterer dansk musik på SXSW 2024

Udgivet
28.02.2024
Hvornår 13 - 14.03.2024
Søg inden LUKKET
Sted SXSW, Austin, Texas, USA
Projektleder Thomas Rohde

Roskilde Festival og MXD er igen gået sammen om at præsentere dansk musik på South by Southwest (SXSW) i 2024. MXD’s direktør, Thomas Rohde, fortæller om baggrunden for samarbejdet:

“SXSW udgør et af de absolut største udstillingsvinduer over for talentspejdere og medier i den globale musikindustri. Men udbuddet er så også intet mindre end gigantisk med tusindvis af bands, der råber i kor om branchefolkenes opmærksomhed. Muligheden for at præsentere dansk musik via et stærkt brand som Roskilde Festival gør det langt mere sandsynligt at tiltrække de branchefolk, vi gerne vil have ind til koncerterne.”  

Koncerten

Roskilde Festival-showcasen, som er en del af SXSW’s Officielle program, finder sted onsdag d. 13. marts kl. 20:00 – 02:00 (amerikansk tid) på Empire Control Room

Følgende artister optræder: Lucky Lo (DK), Kari Faux (US), Ivan$ito (DK), Dry Cleaning (UK), Mina Okabe (DK) og Cumgirl8 (US). 

Kombinationen af et stærkt brand som Roskilde Festival og et line-up, der består af både danske og udenlandske artister, har tidligere år vist sig som en effektiv måde at bryde igennem lydmuren til den internationale musikbranche. 

Thomas Rohde uddyber: 

“Fra MXD’s side ser vi det som nævnt som en stor fordel, at vi kan spænde et stærkt brand på et dansk SXSW-fremstød. Med Roskilde Festival som partner kan vi endvidere slå på, at musikken er uafhængigt kurateret. Flere af de danske deltagere fra tidligere år har over for MXD også selv fremhævet, at det havde større værdi for dem at være kurateret af Roskilde Festival og at spille side om side med udenlandske navne, end hvis de havde optrådt på en typisk national showcase på SXSW, som mange af de andre lande kommer med.”

Deltag i en eksklusiv netværksfrokost

Alle danske musikfolk er inviteret til et lukket netværksarrangement torsdag d. 14. marts kl. 12:30 – 15:00 på Chess Club, hvor du kan møde internationale branchefolk, som de danske musikselskaber bag ovennævnte artister, Roskilde Festival og MXD har inviteret. 

Ud over mad og drikke kan du opleve endnu en optræden af Mina Okabe. 

Hvis du er interesseret i at deltage i denne, bedes du senest d. 10. marts skrive til: sxsw.rsvp@roskilde-festival.dk

NB: Der er et stærkt begrænset antal pladser. Disse fordeles efter dels “først til mølle”-princippet og dels relevans ift. musikeksport.

Alle danske koncerter på SXSW

Nedenfor følger en liste over samtlige danske artister, som optræder på SXSW’s officielle program i 2024: 

Lucky Lo – 3/13 Empire Control Room, 3/14 Iron Bear, 3/15 Swan Dive

The Courettes – 3/14 Low Down Lounge, 3/16 Hotel Vegas

Blue Lake – 3/13 St. Davids Bethel Hall

Mina Okabe – 3/13 Empire Control Room, 3/12 International Day Stage

Ivan$ito – 3/13 Empire Control Room

MXD’s fremstød i samarbejde med Roskilde Festival er muliggjort ved hjælp af støtte fra Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Statens Kunstfond. 

Redigeret
28.02.2024