SPOT Mon Amour: SPOT On Denmark til Paris – igen

Udgivet
02.10.2013

Den danske musikbranche inviteres til networking-event med fransk branche, når SPOT On Denmark vender tilbage til Paris. Schultz & Forever, Baby In Vain og Broken Twin er på plakaten på legendarisk klub i ’byernes by’.

SPOT On Denmark vender tilbage til Paris: Under titlen ”SPOT Mon Amour” spiller   Schultz & Forever, Baby In Vain og Broken Twin 14. november på det det meget kendte spillested Flèche d’Or foran fransk publikum og branche – og ved samme lejlighed bliver der stærke networking-muligheder for den danske branche, der måtte være interesseret i gode forbindelse med Europas tredje-største marked. Og hvem er egentlig ikke det?

Frankrig har nemlig åbnet øjnene ekstra for dansk musik gennem de senere år – bl.a. Agnes Obel og Asteroids Galaxy Tour og senest MØ – mens en gruppe som Powersolo i rigtig mange år har kørt de franske landeveje tynde og har haft væsentlige reklamespots for både de franske statsbaner og Renault.

Powersolo var i øvrigt del af den første SPOT On Denmark-showcase i Paris – efter nogle års pause er vi nu nået frem til fjerde udgave, og dette års tre danske indslag blev udvalgt efter årets SPOT Festival i maj af en jury bestående repræsentanter fra det franske bookingselskab Super og det parisiske PR-firma Boogie Drugstore.

Inden koncerterne om aftenen 14. november vil SPOT On Denmark afvikle sit efterhånden velkendte dinner-event: 50 repræsentanter fra dansk og fransk/international branche deltager i et ”matchmaking-event”, hvor der efter nøje forudtilrettelagt plan skiftes plads ved middagsbordene efter hver ret, så muligheden for værdifulde kontakter optimeres bedst muligt. Der er først-til-mølle-tilmelding til netværks-middagen, så….

Det er ingen tilfældighed, at SPOT On Denmark vender tilbage til Paris:

ROSAs og SPOT Festivalens leder Gunnar K. Madsen forklarer:
“… Vi har fokuseret på kulturel udveksling med Frankrig i mange år, hvilket bl.a. understreges af vores medlemskab af den fransk/internationale festival-sammenslutning De Concert – og gennem hvem vi senest har lavet et SPOT-event i december 2012 på Generiq festivalen. Disse netværk har sikret os vigtig erfaring med og kendskab til hvordan man skal arbejde med det franske marked. Derfor er dette come back i Paris en naturligt skridt i vores fortsatte strategi, når det gælder Frankrig…”

MXDs leder Thomas Rohde tilføjer:
“… set fra et forretningssynspunkt er der mere end god grund til lave dette projekt: For det første er Frankrig Europas tredjestørste musikmarked, og lige så vigtigt er dette marked i de seneste år begyndt at lukke op for danske bands. Bare se på Agnes Obels kommercielle succes, Asteroid Galaxy Tours udsolgte koncerter, eller mediernes interesse for nye danske udgivelser såsom det nye Trentemøller-album …”

Yderligere er den franske koncertscene karakteriseret ved en stærk national støttestruktur, hvilket igen vil sige at man – modsat f.eks. Tyskland og England – får et fee/betaling for at gå på scenen. For at nå så langt skal man nok have et fransk agentur i ryggen, men så burde der også være indtægtsmuligheder på den front. Så meget desto mere grund er der jo til at møde op til netværksarrangementet med den fransk branche i forbindelse med den danske aften.

Kontakt MXD’s Anders Meisner (meisner@mxd.dk), hvis du vil være del af den danske  delegation.

SPOT On Denmark anbefaler i øvrigt at man booker hotelværelse på Mamas Shelter (se link), som har rimelige priser og ligger tæt på spillestedet. Men der er begrænset kapacitet, så det er en god idé at booke hurtigt.

Redigeret
02.10.2013