Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

SPOT On Denmark i Wien: Særligt udvalgte danske talenter får chancen i Østrig

admin

En ung melankolsk historiefortæller akkompagneret af en violinist, et syv-mand stort calypso-orkester og en ambitiøs elektronisk wizzkid skal repræsentere ny dansk musik i Østrig. Det sker når SPOT On Denmark for fjerde år afvikles i Wien i næste uge.

Broken Twin har stor bevågenhed fra udlandet. (Foto: Mie Brinkmann)

Broken Twin har stor bevågenhed fra udlandet.
(Foto: Mie Brinkmann)

Rangleklods, The Eclectic Moniker og Broken Twin skal til Wien i næste weekend. De er alle blevet udvalgt af østrigsk branche i forbindelse med SPOT Festivalen sidste år, og det er nu fjerde år i træk at SPOT On Denmark efterfølgende drager til Wien med et stærkt hold danske musikere.

Arrangementet foregår det på det store wiener-spillested WUK med plads til op mod 700 tilskuere, for wienerne har i den grad taget den danske musik til sig. Ikke bare på tilskuerplan, hvor det nu er andet år WUK lægger ramme til, fordi efterspørgslen var for stor til den mindre klub, SPOT On Denmark benyttede sig af ved de foregående fremstød.

Desuden er meget store medier som Orf.at (Østrigs største site) og FM4 (Østrigs P3) opmærksomme på begivenheden, og så synes Østrigs musikeksport-kontor ligefrem så godt om den danske model, at de åbenlyst kopierer den.

Et stærkt program
Men det er også et stærkt to-dages program SPOT On Denmark byder på 31. januar-1. februar.
Udover østrigske branchefolk, deltager ca. 15 internationale folk fra så forskellige steder som UK, Tyskland, Sverige, Finland, Norge og Benelux-landene, sammen med ca. 40 repræsentanter for den danske musikbranche, så der bliver rig mulighed for at fortsætte/udvikle networking-delen.

Det går rigtig godt i Østrig for Rangleklods. (Foto: Brigitte Binger)

Det går rigtig godt i Østrig for Rangleklods.
(Foto: Brigitte Binger)

Første dag, 31. januar byder MXD’s østrigske partner, Ink Music velkommen til et aftenprogram, hvor der dels er listening-sessions med nye østrigske bands, og hvor de danske/østrigske/internationale gæster kan networke.

Dagen efter vil der om eftermiddagen være introduktion til det østrigske marked og dets rolle som indgang til Øst-Europa, ligesom der vil være pitching-møder med den store Waves Vienna-festival, inden den traditionelle tre-retters netværks-middag leder op til koncerterne med de tre danske grupper.

De danske bands er udpeget af en østrigsk jury bestående af radiostationen FM4, magasinet The Gap, statsradiofonien ORF.at og managementet Ink Music, – ud fra en konsensus om at de danske kunstnere alle har potentialet til at falde i det østrigske musikmarkeds smag.

Østrig åbner døre
At det virker at afholde showcases har Rangleklods erfaret:

– Vi har kun spillet én koncert i Østrig indtil videre. Det var til Waves Vienna i oktober. Men det gik til gengæld fantastisk, så vi skal spille en del koncerter der i år. Vi har et rigtig godt booking bureau i Østrig og den store radiostation FM4 har spillet “Clouds” en del. Så det går rigtig godt i Østrig, siger Esben Andersen, der er det elektroniske talent bag Rangleklods.

Rangleklods spillede senest til den store hollandske branchefestival Eurosonic, hvor hans koncerter skabte interesse fra både tysk, fransk, spansk og østrigsk side.

For Broken Twin, der også gav en meget rost optræden ved Eurosonic i starten af januar, er det heller ikke første gang der stiftes bekendtskab med det østrigske marked: Ep’en “Hold On To Nothing” blev præsenteret i november til Autumn Leaves Festivalen i den østrigske by Graz.

The Eclectic Moniker skal for første gang spille i Østrig. (Foto: Allan Henriksen)

The Eclectic Moniker skal for første gang spille i Østrig.
(Foto: Allan Henriksen)

Calypso-bandet The Eclectic Moniker har ikke spillet i Østrig før, men deres album bliver i foråret udgivet i Tyskland, Østrig og Schweiz.

Det er oplagt at bygge videre på de gode erfaringer fra SPOT On Denmark i Wien, fortæller MXD-chef Thomas Rohde om arrangementet:

– SPOT On Denmark indtager for fjerde år i træk Østrig. En af de stærke fordele ved et arrangement i Wien er, at vi ikke kun når ud til østrigerne, men også til nabo-landene mod øst som er nye spændende markeder, hvilket også har givet Østrigs nye showcase festival Waves Vienna en god start. De sidste års erfaringer har vist, at der er gode turné-muligheder i Østrig for danske bands. Ikke kun i Wien men i andre byer også. Markedet udgør et bindeled mellem Tyskland, Syd- og Østeuropa.

SPOT On Denmark-arrangementerne gennemføres i samarbejde mellem MXD og ROSA – Dansk Rock Samråd.