”Top Of The SPOT” – dansk fremstød i Frankrig

Udgivet
07.11.2012
Sådan præsenterer Generiq-festivalen sit danske islæt: Med en crowdsurfende Mads Damsgaard fra Reptile Youth.
Sådan præsenterer Generiq-festivalen sit danske islæt: Med en crowdsurfende Mads Damsgaard fra Reptile Youth.

Den rullende franske festival Génériq præsenterer Veto, Reptile Youth, I Got You On Tape, Battlekat og Pinkonoizu i fire byer i november-december: Fremstødet er et SPOT Festival-udbytte via medlemskabet af den internationale festivalorganisation De Concert.

Den franske festivalscene kører året rundt, og en af dem, Génériq er en rullende international festival, der i perioden 21. november til 1. december har et program, hvor fem danske navne Veto, Reptile Youth, I Got You On Tape, Battlekat, Pinkunoizu  samt færøske Budam er blevet plukket på de senere års SPOT Festivaler og i alt præsenterer musik i fire franske byer:

Veto, I Got You On Tape og Buddam i byerne Belfort og Olion i weekenden 21.-22.november – samt Battlekat, Pinkunoizu og Reptile Youth i Mulhouse og Besancon 30. november-1. december, hvor amerikanske The Dandy Warhols i øvrigt også er på plakaten.

Det er de franske arrangører selv, der har opfundet titlen til fremstødet, Top Of The SPOT – med slet skjult inspiration fra det gamle engelske musikprogram Top of the Pops, og alt i alt kan SPOT Festivalens leder Gunnar Madsen kun være tilfreds med det fransk styrede festival-fremstød, som kommer efter SPOT’s mangeårige samarbejde med den franske musikbranche.

– Vi har gennem rigtig mange år samarbejdet med bl.a. Bourges Festivalen og Trans Musicalles i Rennes og senere Belfort-festivalen Eurockéennes. Men dette fremstød er resultatet af vores samarbejde med den internationale festival-sammenslutning De Concert, der optog SPOT som medlem i 2009, forklarer Gunnar Madsen og fortsætter:

– Det her giver en dejlig ny mulighed for at få promoveret og præsenteret dansk musik på det store franske marked. Og igen er det vigtigt at slå fast, at det er franskmændenen selv, der har opfordret til samarbejdet – og som selv har plukket de deltagende navne efter at have oplevet dem på SPOT. I forvejen byder De Contert-samarbejdet på øget promotion for de deltagende festivalers navne, men samarbejdet vil også gerne lægge kræfterne sammen og skabe mere, siger Gunnar Madsen, der glæder sig over at se at samarbejdet på det organisatoriske plan nu også udvikler sig i konkrete projekter.

Både i forbindelse koncerterne i Dijon og Besancon arrangeres branche-receptioner, hvor den danske branche stadig kan nå at tilmelde sig. Interesseret? Så skriv her til projektleder Christian Buhl.

Top of The SPOT afvikles fra dansk side i et samarbejde mellem SPOT Festivalen og MXD – Music Export Denmark.

GENERIQ (Les Festival Tumultes Musicaux En Villes) Top Of The SPOT-programmet:

Onsdag 21. november / Torsdag 22. november:
La Poudriére, Belfort / Le Consortium, Dijon

  • Veto
  • I Got You On Tape
  • Budam (Færøerne)
  • BRNS (Belgien)

Fredag 30. november / lørdag 1. december
Le Noumatrouff, Mulhouse / La Rodia, Besancon

  • Battlekat
  • Pinkunoizu
  • Reptile Youth
  • The Dandy Warhols (USA)

 

Redigeret
07.11.2012