When Copenhell Freezes Over indgår hollandsk samarbejde

Udgivet
24.03.2014

Copenhell-1416

Metalfans fra hele landet og en lang række internationale branchefolk var samlet i VEGA 1. februar til When Copenhell Freezes Over, der præsenterer det bedste fra den danske metalscene. Det var en aften med tonstunge guitarer, hardcore headbanging og et nyt samarbejde med den hollandske festival Buma ROCKS! 

When Copenhell Freezes Over er et nyt initiativ startet af MXD, VEGA og Copenhell, som skal introducere upcoming danske metalnavne for den danske og internationale branche forud for Copenhell i juni måned. Nu udvides When Copenhell Freezes Over med endnu et element: Et samarbejde med Buma ROCKS! i Holland. Festivalen er Eurosonics nye bud på en showcase-festival for de hårde genrer som trash metal og death metal.

Kollaborationen indebærer, at et dansk band fra When Copenhell Freezes Over skal spille på den hollandske festival til maj, hvorefter et af de hollandske bands spiller til næste udgave af When Copenhell Freezes Over.

“Det nye samarbejde med Buma ROCKS! giver MXD en ny platform i Benelux, hvorfra vi kan lave fremstød for den danske metalscene for internationale branchefolk. Indtil videre drejer det sig om et band om året, men jeg kan forestille mig, at vi kan indgå lignende partnerskaber i både Tyskland og UK i fremtiden. Det er en spændende udvikling,” siger Anders Meisner, Project Director for MXD.

Du kan læse mere på Buma ROCKS!’ her.

Helvede brød løs
Trods det kolde vejr og den konstante regn, samlede det metalelskende publikum sig i en pæn kø foran indgangen til Lille Vega til When Copenhell Freezes Over. Efter middag og netværkssession med MXD, Copenhell og VEGA havde de mange danske og internationale branchefolk fundet sig til rette i koncertsalen. Og så brød helvede ellers løs på scenen. Eventet var fordelt på to scener, som skiftedes til at præsentere et nyt band. Hvert band fik 45 minutter til at give alt, hvad de havde i sig, og derefter strømmede publikum til den anden scene og så næste band. De seks bands på plakaten var Essence, Billy Boy In Poison, Redwood Hill, Huldre, Pet The Preacher og Impalers.

Se MXD’s fotograf, Sara Lindbæks, videoreportage her:

”Som at være teenager igen”
Første navn på scenen var Impalers, som med deres thrash metal hurtigt fik flænget et solidt hul i lydmuren. Jörg Düsedau fra det tyske bookingbureau Dragon Productions beskrev Impalers således: ”Det er den slags musik, jeg voksede op til. Det fik mig til at føle mig som 17-årig igen. De minder om Metallica i 80’erne – de har et stort potentiale, hvis de fortsætter med det vilde udtryk, de har.”

Også Billy Boy in Poison, Pet the Preacher, Essence og Huldre fik pæne ord med på vejen. Aftenens største oplevelse var ifølge de fleste branchefolk Redwood Hill, der høstede stor ros for deres hårdtslående post-metal. De fik følgende ord med på vejen fra Jörg Düsedau: ”Jeg ville virkelig gerne høre mere. Det lyder som noget, der kan blive rigtigt stort.”

Det har han forhåbentlig ret i. I hvert fald bliver Redwood Hill det første danske indslag på den hollandske metalfestival Buma ROCKS! som del af samarbejdet med den Eurosonic-arrangerede festival. De hollandske branchefolk, der deltog i When Copenhell Freezes Over har selv udvalgt Redwood Hill til at optræde på Buma ROCKS!

When Copenhell Freezes Over afholdes igen næste år med branchefolk fra hele Europa.

De internationale delegerede dette år var:

Estanis Figueroa – Hinode
Ian Shaw – TKO
Jörg Düsedau – Dragon Productions
Zachris Sundell – Livenation
Tom Taaffe – The Agency Group
Richard Ardermark – Livenation
Beckie Sugden – The Agency Group
Jeps Selfischberger – Mojo Holland
Hans Maes – Groezrock
Sejka Ardermark – Livenation
Silvester Dezci – The Agency Group
Frodi Stenberg – Factory 92/G-festival
Olof Wickström – Skrikhult
Jon Aroya Haro – Cuatro Elements
Espen Slapgård – Metal Hammer Norway

 

Redigeret
24.03.2014