Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Brutal Networking – When Copenhell Freezes Over vender tilbage

Publiceret

Music Export Denmark (MXD), Copenhell og VEGA lancerede i 2013 showcase-eventen “When Copenhell Freezes Over” som en forfest til sommerens Copenhell-festival og som et internationalt udstillingsvindue for dansk metalmusik. 

“When Copenhell Freezes Over” blev hurtigt til en meget udbytterig handelsplads for den danske og udenlandske musikbranche inden for genren. Metal branchen har været inde i en rivende udvikling de seneste år, og som det bl.a. blev beskrevet i en artikel i Kulturmonitor sidste jul, så skriver nye danske metalbands under på kontrakter med udenlandske pladeselskaber som aldrig før. Selv inden for streaming begynder tallene at minde om de tal, som vi ser hos pop-artister. Dertil kommer en meget sund merchandise forretning. 

Dansk metalmusik anno 2022 er således i god form. MXD har fulgt med udviklingen og har i perioden 2018 – 2021 cirka uddelt én million kroner fordelt mellem mere end 30 danske metal- og rockbands. I 2021 kunne MXD konstatere at 15 % af støttemidlerne er gået til metalbands. I 2022 har vi set en fortsat positiv udvikling med store supporttours, pladekontrakter, festivaller og flere nye metalnavne, der ligger sig i slipstrømmen af de danske fremadstormende navne. 

Du kan læse mere om den internationale musikbranches syn på den danske metal scene, den såkaldte “Bæst-effekt”, dødsmetal med styr på So-Me og meget mere i denne artikel.

”Danmark har, for at sige det ligeud, bare været en forstad til Sverige, når vi førhen har kigget på metalscenen. Men det har ændret sig i løbet af de sidste ti år. Danmark står ikke længere i skyggen af Sverige, men er nu fuldt ud konkurrencedygtige i forhold til svenske, norske og finske bands.” Citat – Jens Prueter, Head of A&R hos Nuclear Blast.

Networking i Helvede

Den 28. januar glæder vi os til at se seks upcoming danske metalbands indtage Vega til When Copenhell Freezes Over. MXD har igen i år inviteret en lang række branchefolk fra udlandet til København for at networke og overvære koncerterne med Orm, Feather Mountain, Omsorg, Kollapse, Nakkeknaekker og Plaguemace. 

Deltagende internationale Branchefolk:

Miles Sherman, MDNN, Los Angeles, US
Jens Prueter, Head of A&R at Nuclear Blast, Germany
Nathan Barley Phillips, A&R at Nuclear Blast, UK
Leoni Dowidat, Head Of PR & Media Relations, Nuclear Blast, Germany
Thorsten Harm, Rodeostar, Germany
Emmy Sjöström, Luger, Sweden
Alyx Holcombe, Kerrang Radio/BBC 1, UK
Frank Mcweeny, BBC 1, UK
Benjamin Voß, Circular Wave, Germany
Mathias Bluhdorn, Circular Wave, Germany
Kristoffer Neergaard, Inferno Festival, Norway
Jan-Martin Jensen, Inferno Festival, Norway
Yoann Le Nevé, Hellfest, France
Eric Perrin, Hellfest, France
Tobbe Lorentz, UTA, Sweden
Kamran Haq, Download Festival, UK
Joe James, Radar Festival, UK
Rich Hobson, Metal Hammer, UK
Kalle Blomgren, Sweden Rock Festival, Sweden
Dennis Moll, Century Media, Germany
Philip Schulte, Century Media, Germany
Theresa Henze, Sony Music, Germany
Aylin Martin, Warner Music, Germany
Maren Maxeiner, Warner Music, Germany
Jouni Markkanen, Tuska Festival, Finland
Juan Zaldumbide, M3Music, Colombia

Flere navne tilføjes løbende.

To internationale PR Firmaer, der samarbejder med MXD i 2023, vil også gæste København til WCFO:

Baroness PR UK: Steph Van Spronsen
Oktober Promotion: Niels Andersen, Jillian Boyd and Birgit Wolters, Germany

Sådan deltager du

Dagen begynder med networking i København forud for koncerterne. Arrangementet har start tidlig eftermiddag med mad, drikke og networking med de udenlandske gæster, hvorefter vi drager i samlet flok til VEGA for at se koncerterne. Der er et begrænset antal pladser, og deltagerne vælges af MXD’s bestyrelse, hvor der vil blive lagt vægt på, om man arbejder med nogle af de bands, der skal spille om aftenen, eller andre eksportrelevante metalbands, det professionelle set-up og formål med deltagelsen.  

Du kan ansøge om deltagelse her.
Netværksrrangementet er pt. fuldt besat. Ønsker du at komme på venteliste så skriv  til: anders@mxd.dk 

Publikum under Daze of June på When Copenhell Freezes Over 2022 – Foto: Morten Skovgaard