Englænder udgiver dansk psykedelisk musik fra ’67 internationalt

Udgivet
08.11.2012

Kan du huske The Floor?

Mtjaaaee …. hvis ikke er du nok ikke den eneste. Men det gør engelske Kieron Tyler nu noget ved og udgiver psykedeliske The Floors eneste album fra 1967 “1st Floor” på det internationale label RPM.

Normalt kender vi Kieron Tyler som musikjournalist, og i den egenskab har han besøgt SPOT Festivalen mange gang for bl.a. Mojo Magazine, Billboard og The Arts Desk. Men Tyler har også en hang til bl.a. gammel psykedelisk musik, og han anser slet og ret “1st Floor” for at være Danmarks svar på “Sgt. Pepper”. “1st Floor is a gem. Whereever it is from, it remains a wonderful piece of the sound of 1967″, siger Kieron Tyler. Så nu udgiver han og RPM den internationalt – og har i samme anledning interviewet såvel gruppemedlemmer (gruppen var en videreudvikling af de danske beat pop-konger The Hitmakers) samt gruppens producer Johnny Reimar til en beskrivelse af indspilningerne og den danske samtid.

Og så er The Floor langt fra den eneste ældre danske gruppe Kieron Tyler er faldet for. Tidligere på året udsendte han og RPM et dobbelt-album med det nok mere kendte danske navn, Young Fowers  “Take Warning: The Complete Studio Recordings” (se link). Og mere kan sagtens komme til…

Redigeret
08.11.2012