Lukas Graham er flyvende i Tyskland

Udgivet
15.11.2012
Lukas Graham kommer flyvende fra start i Tyskland. Foto: Mark Falgren
Lukas Graham kommer flyvende fra start i Tyskland.
Foto: Mark Falgren

”Drunk in the Morning” er sprunget direkte ind på en 36. plads over de bedst sælgende singler i Tyskland.

2012 var året hvor Lukas Graham kom på alles læber i Danmark, senest med en pris for årets nye navn ved Danish Music Awards.

2013 ser nu ud til at blive året, hvor de fire gutter for alvor kan slå igennem i det store udland – Alene i januar og februar er der planlagt 15 koncerter i Tyskland, to i Østrig og en enkelt i Schweiz.

Bandet oplever netop nu en massiv interesse i det tyske, og har senest spillet en totalt udsolgt koncert i Hamborg. I september vandt den danske gruppe også en popularitetskonkurrence på radiostationen NDR2. Her skulle lytterne  stemme om hvilken kunstner, der skulle løbe af med titlen ”ugens hit”. Lukas Graham og deres ”Drunk In The Morning” konkurrerede mod selveste Robbie Williams’ seneste single ”Candy”. Lukas Graham endte med at få 58,18 procent af stemmerne og slog dermed Robbie Williams.

At især ”Drunk in the Morning” er populær blandt tyskerne, vidner den seneste airplay-chart om, her er hittet på Top-20 over de mest spillede sange i tysk radio. Og på den officielle liste over de 100 bedst sælgende singler, er nummeret sprunget direkte ind på en 36. plads.

Bandet har derfor for nylig lavet en ny video til singlen.

Lukas Grahams debutalbum udkommer på det tyske marked 23. november.

Det er ikke kun Tyskland, der får glæde af Lukas Graham i det nye år – de spiller også på den norske festival by:Larm, der foregår i Oslo 13-16 februar. Ulige Numre, MØ, Rangleklods, Indians og Efterklang skal også optræde til by:Larm.

 

Redigeret
15.11.2012