Maximillian – Vejen til det globale streaming-publikum begyndte på Filippinerne

Udgivet
15.04.2020
 

Maximillian – Vejen til det globale streaming-publikum begyndte på Filippinerne

Maximillian vokser på Spotify. Den unge sangers månedlige Spotify-lytterantal er mere end fordoblet. Det samme er antallet af hans fans på de sociale medier. Forleden tilføjede Justin Bieber Maximillians sang ’Beautiful Scars’ til sin personlige Stay At Home-playliste, blandt udgivelser fra superstjerner som Drake, Billie Eilish og The WeekndDen store opmærksomhed omkring nummeret har endvidere resulteret i, at Maximillians nye EP, ‘Still Alive’, er blevet tilføjet til 25 New Music Friday-playlister verden over.
 
Vejen til det globale streaming-publikum begyndte med en uventet interesse fra Filippinerne, som Maximillians management (Stellar Music) og label (Copenhagen Records, Universal Music Danmark) var hurtige til at udnytte. MXD har ydet støtte til kampagnen. 
 
Lasse Persson og Morten Winther fra Stellar Music fortæller:
 
“I marts måned begyndte sangen ’Beautiful Scars’ pludselig at streame mere og mere på Filippinerne. Vi fandt ud af, adet udsprang fra et pastore lokale musik-facebooksider, som havde slået sangen op. Vi etablerede hurtigt en god relation til folkene bag siderne og har sidenhen stiftet selskabet ‘Stellar SoMe Philippines’ sammen med dem. Vi kunne se, de havde en massiv rækkevidde i markedet. Og via vores joint venture kan vi nu tilbyde egne og andre artister en stor eksponering i markedet.”
 
I slipstrømmen af en vellykket viral-kampagne (med indtil videre 80.000 delinger på Facebook, adskillige Tik-Tok videoer, samt et cover fra en stor filippinsk popartist) har Copenhagen Records sideløbende promoveret sangen igennem de asiatiske Universal-kontorer. Beautiful Scars’ er i dag vokset ind på Spotifys Global Viral Top 50 og Philippines Top 25 hitliste.

Persson og Winther er tilfredse med udviklingen og ser en forretningsmodel med et stort potentiale: 

“Filippinerne er et særligt trigger-market’, da det er et stort musikmarked, der deler et musikalsk kulturfælleskab med flere Sydøstasiatiske lande. I disse lande deles især vestlig popmusik hurtigt på tværs af landegrænser. Samtidigt har Filippinerne, med sine spanske rødder også vist sig at kunne være en effektiv indgangsdør til andre vigtige triggermarkeder’, i Syd- og Mellemamerika. Det er voldsomt interessant at udforske, hvordan man på denne måde kan få en ’snebold til at rulle fra land til land. Så ud over vores ambition om at breake Maximillian internationalt, er vi på samme tid ved at opbygge et set-up og en ’know-how’, vi også kan tilbyde andre kunstnere.
 

For yderligere info

Lasse Persson | Stellar lasse@stellarmusic.dk

Morten Winther | Stellar morten@stellarmusic.dk

Om MXD’s Eksportstøtte

Mens tourné-aktiviteten ligger stille under Covid-19, kan du fortsat søge MXD om eksportstøtte til PR og markedsføring via puljen “eksportstøtte til markedsudvikling”. Der er ansøgningsfrist d. 15. i hver måned, undtaget juli måned. 

MXD kan konstatere, at flere af de store udgivelser i USA er rykket til efteråret (bl.a. fordi en stor del af forbruget af indspillet musik sker under transport derovre). Der kan med andre ord være huller i markedet lige nu, som potentielt kan udnyttes af danske artister.

Redigeret
15.04.2020