Sommerens europæiske festivaler kalder på Rangleklods

Udgivet
16.01.2013
Esben Andersen og Pernille Smith-Sivertsen havde på trods af det travle program, også tid til at nyde festivalen
Esben Andersen og Pernille Smith-Sivertsen havde på trods af det travle program, også tid til at nyde festivalen.

Ifølge det officielle program må Rangleklods være den mest aktive udenlandske kunstner under Eurosonic Festivalen. To regulære koncerter og et dj-set blev det til for Esben Andersen, der havde Pernille Smith-Sivertsen og bassisten Tikkie Hasselriis Jensen med i Groningen.

MXD mødte Esben og Pernille til en snak om, hvordan det går med at forsøge at slå igennem i udlandet:

– En hollandsk booker så os spille på SPOT Festivalen. Han hyrede os så til Amsterdam Dance Event, hvor én fra Eurosonic så os. Det er lidt sjovt, at den ene branchefestival leder til den næste, forklarer Esben Andersen.

– Vi har et godt booker-team i Tyskland, Østrig og især i Østeuropa, hvor vi har spillet meget på det sidste bl.a. i Ungarn og Rumænien. Det er overvældende, der kommer så mange til koncerterne. I Ungarn spillede vi for over 500 mennesker, der kom bare for at høre Rangleklods. Uden vi aner, hvordan de fandt ud af det, fortæller en smilende Esben Andersen.

– Vi er her på Eurosonic fordi vi håber på at finde en booker i Frankrig, England og Spanien. Målet er at komme ud på de europæiske festivaler til sommer. Det kunne vi rigtig godt tænke os.

Reaktionerne har været rigtig gode, og udover en Tysklands-tour i februar skal vi tilbage til Holland og spille. Desuden skal vi i februar spille til branchefestivalen by:Larm i Norge og til SPOT On Denmark i Wien. Til april skal vi rundt i Danmark, og her har vi så nyt materiale med. Det glæder vi os til at præsentere, lover Esben Andersen.

Rangleklods’ tyske booker Tina Krueger fra Karsten Jahnke Konzertdirektion er begejstret efter Rangleklods’ optrædener:

– Vi har fået meget positiv respons ovenpå koncerterne. Der er interesse fra både Tyskland, Spanien, Østrig og Frankrig. Der er allerede efterspørgsler på ham fra to franske festivaler. Desuden er han kommet på European Talent Exchange Programms (ETEP) shortliste for talenter, man skal holde øje med. Så for ham har det været et rigtig godt Eurosonic.

Se et 3voor12 live-radiointerview med Rangleklods fra Eurosonic her

Redigeret
16.01.2013