Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

[Karriereindblik: Helhorse] En vinterdag i helvedet gav karrieren et skub

Publiceret
Helhorse8

Billedet: Helhorse optræder på When COPENHELL Freezes Over i 2013. Bandets frontmand, Mikkel Wad Larsen, krediterer jobbet for flere af bandets efterfølgende signings. I morgen (lørdag d. 25. juni) optræder de på Copenhell 2016. Foto: Sara Lindbæk.

I morgen (lørdag d. 25. juni kl. 15:00) spiller Helhorse som det eneste danske band på Hades scenen, der er den næststørste scene på Copenhell 2016.

Bookingen er endnu kulmination på en række af små gennembrud for Helhorse. Københavnersekstetten har tidligere spillet på Roskilde Festival og åbnet for AC/DC. Og så optrådte Helhorse på ”When COPENHELL Freezes Over” tilbage i 2013, som ifølge bandet var et skelsættende job, der satte en kæde af store resultater i bevægelse.

Eksempelvis blev Helhorse signet af anerkendte Spinefarm Records, som en direkte udløber af When COPENHELL Freezes Over. Det første album under dette samarbejde, som i øvrigt er produceret af amerikaneren Michael Beinhorn (Marilyn Manson, Soundgarden, Ozzy Osbourne m.fl.), blev sendt på gaden for kort tid siden.

Og ambitionerne er store. For bandets frontmand, Mikkel Wad Larsen, er succeskriteriet klart: ”Med denne plade VIL vi blive en del af det man kan kalde The Touring Curcuit. Vi vil være en del af de bands der er i omløb i Europa, og på sigt også i USA. Og på den måde at banke bandet op på et højere internationalt niveau ved at spille på de betydningsfulde europæiske scener.”

Helhorses stigende ambitioner har fået næring og fokus via samarbejdet med Bonkers Management, som de blev signet af for cirka 2 ½ år siden: ”Vi gik fra at være et lettere forvirret punkrock style band, til at arbejde efter en fast plan. Bonkers Management har været ekstremt hårdarbejdende og disciplinerede omkring arbejdet med vores kontrakter og markedsføring. Derudover lærte de os, at sætte fokus på en enkelt ting og ikke prøve at nå alt på en gang.” Forklarer Mikkel Wad Larsen.

Bookingen styres world wide af Anders Wind fra 3rd Tsunami.

Om When COPENHELL Freezes Over (og se videoreportage fra 2016)

I begyndelsen af året inviteres Copenhell’s dedikerede fanskare til en højeksplosiv Copenhell-forfest i Vega, hvor 6 opkommende danske metal-bands optræder.

Blandt det energiske publikum står også repræsentanter fra metaltunge internationale musikselskaber (managers, agenter, labels, festival-bookere m.m.) og de førende metalmedier, fløjet ind af MXD.

De internationale branchefolk er taget til København for at opdage ny musik og etablere nye samarbejder med danske musikselskaber. Der er således også arrangeret networking med den danske musikbranche før og under koncerterne.

I år deltog blandt følgende profiler (læs mini-interviews):

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet X-Ray Touring

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet Doornroosje and FortaRock Festival

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet Rodeostar

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet 7pm Management

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet Buma ROCKS!

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet Live Nation UK / Download Festival

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet Petting Zoo Propaganda

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet Aalto University, Helsinki

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet Factory Music Management & Agency

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet Oktober Promotion

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet Dragon Productions

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet Century Media Records

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet Soulfood Music Distribution

[When Copenhell Freezes Over Networking] Meet Season of Mist & Metal Hammer

Se hvordan When COPENHELL Freezes Over 2016 forløb i videoen her:

Skærmbillede 2016-06-24 kl. 13.17.38

When COPENHELL Freezes Over vender tilbage i 2017 (dato tbd). Interesserede branchefolk kan henvende sig til Anders Meisner: anders@mxd.dk