Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

Eurosonic åbner døre for danske kunstnere

admin
Lukas Graham tyvstartede sin Europa-tour på Eurosonic.

Lukas Graham tyvstartede sin Europa-tour på Eurosonic.

Publikum ved Eurosonic Festivalen sang med på Lukas Grahams sange, selv om de ikke er udgivet i det hollandske endnu – og førende internationale musikmagasiner som NME og Q Magazine roser MØ, Nelson Can, Broken Twin og Efterklang for deres stærke koncerter ved den store internationale festival.

Lukas Graham kunne næppe have fået en bedre tyvstart på den turné i det europæiske, som starter for alvor i dag, da han i sidste weekend spillede ved den internationale livefestival, Eurosonic i Groningen. For publikum sang med på hits som “Drunk In The Morning”, selv om musikken slet ikke er udgivet i Holland endnu, og jobbet i det hollandske har også kastet kontakter af sig, som skal dyrkes under den nystartede turné, der især fokuserer på det tyske marked.- “Drunk In The Morning” har nu i tre måneder været med i toppen af den tyske airplay-hitliste – pt. er den nr. 17 – og nummeret er bl.a. via YouTube blevet et pænt hit i det tyske.

Men det smitter tilsyneladende også af på Holland og andre lande, konstaterer en tilfreds Jakob Sørensen, direktør for Copenhagen Records, der også kan glæde sig over at Hamburg, Zürich og Köln allerede nu må melde udsolgt til den kommende turné, mens Berlin, Bremen, Lübeck og Flensburg er tæt på. – Indtil nu er Lukas Grahams album udgivet i Tyskland-Østrig-Schweiz, og Norge følger i slutningen af januar. Men i løbet af foråret udgives albummet også i Sverige, Holland, Frankrig og forhåbentlig Belgien. I det hele taget udvider vi indsatsområdet nu, så selv om Tyskland er det primære område under den nye turné, er der også afstikkere til Paris, Stickholm, Wien, Innsbruck, og Zürich, fortæller Jakob Sørensen.

Store britiske roser til flere danskereMen de flotte resultater stopper ikke med Lukas Graham:Nelson Can bider fra sig i Holland (Foto: Louise Koustrup)Både det anerkendte engelske NME Magazine og det engelske online indie musik magasin The Line of Best Fit har fremhævet MØ og Nelson Can som noget af det allerbedste ved hele festivalen.

NME kaldte Broken Twin for “den smukkeste sangskriver de har hørt i evigheder”.

Q har Efterklang med på deres Top 10 over “up & coming bands” man skal holde øje med.Den hollandske musikblog Nordic Vibes kårede Efterklang og Nelson Can som henholdsvis nr. 1 og 2 blandt alle de skandinaviske optrædende.

Radiostationen 3voor12 fra Holland udnævnte Efterklang som værende højdepunktet på Eurosonic.

For Rangleklods har Eurosonic allerede resulteret i efterspørgsler fra flere festivaler.

Nabiha vandt en European Border Breaker Award, også kendt som en EBBA-Award, der atter i år havde en dansker som en af vinderne – Prisen uddeles til nye talenter inden for europæisk popmusik, der har opnået succes uden for deres eget lands grænse med den første internationale udgivelse. Nabiha modtog den prestigefyldte pris i fornemt selskab med internationale navne, som Niki & The Dove og Emile Sandé.

Broken Twin, Efterklang, Indians, Lukas Graham, MØ, Nelson Can, Rangleklods,The Good The Bad og Turboweekend udgjorde de i alt ni danske navne, der havde showcases på Eurosonic.

Læs alle MXD’ artikler fra festivalen her:

Sommerens europæiske festivaler kalder på Rangleklods

Efterklang i storform og med overskud

MØ rykker i mere end én forstand

Lukas Graham har en opskrift der virker

Nelson Can – røvsparkende attitude med indhold