Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

[Video-reportage] The Danish Night at Reeperbahn

admin
Mads Langer til The Danish Night @ Reeperbahn Festival 2014

Mads Langer til The Danish Night @ Reeperbahn Festival 2014

Omkring 250 branchefolk mødte op til networking under den efterhånden nærmest ceremonielle danske (lørdag) aften på Reeperbahn Festival.

Det foregik igen på spillestedet Indra, som ligger lidt tilbagetrukket fra selve den hidsige hovedgade, Reeperbahn – Men som har en plads helt i front af musikhistorien. For det var her, at The Beatles spillede deres første koncert, da de i begyndelsen af 60’erne gik i land i Hamborg.

The Danish Night var for femte år i træk en del af festivalens officielle program. Aftenen startede dog to timer før den annoncerede koncertstart, i en aflukket gård, bag Indra – med networking mellem danske og musikbranchefolk og medier fra hele verdenen.

Herefter blev dørene åbnet for de almindelige festivalgæster. Og The White Album, Blaue Blume, Mont Oliver og Mads Langer indtog på skift scenen.

Se hvordan det forløb i video-reportagen her:

(Se også Carsten Holms sidste blog fra festivalen: Reeperbahn Reportage 15 – Den Danske Aften, med hans personlige indtryk fra aftenen)

MXD’s Anders Meisner, der projektledte fremstødet, var tilfreds med aftenen:

“Konkurrencen er steget år for år. Og den havde tydeligvis fået et nøk opad i år. Så vi er temmelig tilfredse med fortsat at kunne tiltrække ca. 250 branchefolk til vores netværksarrangement. I år bemærkede vi, at især mange medier havde besluttet sig for at tage til vores aften. Og generelt set, kan vi bryste os af en meget solid pressedækning før, under og efter The Danish Night. Med både tv- og radiosessions samt også artikler i nogle af Tysklands største skrevne medier, som fx Die Welt og Der Spiegel. I de kommende måneder vil vi samle op på og evaluere afkastet (Red: Samarbejdsaftaler med udenlandske musikselskaber) for de danske bands”

Men MXD vil dog overveje om dele af formatet skal ændres til næste år:

“Reeperbahn Festival havde i år sat ekstra fokus på onsdagen. Hvilket betød, at festivalen i princippet var blevet en dag længere. Og vi synes at kunne spore en vis mathed på publikum om lørdagen. Vi havde, som vanligt, en mand rundt på de forskellige spillesteder for at tage bestik af konkurrencesituationen. Publikumsmængden var generelt noget mindre om lørdagen, som vi også kunne mærke. Indra var fyldt godt op. Men der var ikke lange køer udenfor hele aften, som i de forrige år. Så spørgsmålet er, om vi eventuelt skulle lægge vores danske aften tidligere til næste år? Det vil vil vi overveje og drøfte med Reeperbahn.”, uddyber Anders Meisner.

Se også

Alle Carsten Holms blogs fra festivalen: Tag på Reeperbahn Festival med Carsten Holm

Nogle af dem, som var tilstede på den danske aften:

MXD-SPOTLIGHT @ Reeperbahn Festival 1

MXD-SPOTLIGHT @ Reeperbahn Festival 2

MXD-SPOTLIGHT @ Reeperbahn Festival 3

MXD-SPOTLIGHT @ Reeperbahn Festival 4