[Brutal Networking] When Copenhell Freezes Over 2024

Udgivet
12.11.2023
Hvornår 27.01.2024
Søg inden LUKKET
Sted Vega, København
Projektleder Anders Meisner

Music Export Denmark (MXD), Copenhell og VEGA lancerede i 2013 showcase-eventen “When Copenhell Freezes Over” som en forfest til sommerens Copenhell-festival og som et internationalt udstillingsvindue for dansk metalmusik.

“When Copenhell Freezes Over” har hurtigt etableret sig som en yderst givtig arena for både den danske og internationale musikindustri inden for metalgenren. Metalgenren har oplevet betydelig vækst i de seneste år, og som det blev fremhævet i en artikel i Kulturmonitor julen 22, indgår danske metalbands nu i stigende grad kontrakter med udenlandske pladeselskaber. Selv inden for streaming begynder tallene at matche dem, vi ser for popartister. Derudover trives merchandise-forretningen særdeles godt for de danske metalbands, hvilket udgør et solidt fundament for turne-virksomhed.

Den danske metalmusik anno 2023 har fortsat et rigtig stærkt momentum. Dette blev tydeligt da en lang række bands indgik internationale kontrakter efter 2023 udgaven af When Copenhell Freezes Over i Januar. Her blev der både indgået konktrakter med toneangivende pladeselskaber, booking agenter og festivaller efter koncerterne. Det er efterhånden blevet vanen at både MXD og den danske branche har høje forventninger forud for When Copenhell Freezes Over. Du kan læse mere om sidste års resultater og hvordan de forskellige bands fik fat i de internationale gatekeepers her.

Plaguemace – Foto: Sarah Lindbæk

Kryds i kalenderen

Den 27. januar glæder vi os til at se seks upcoming danske metalbands indtage Vega til When Copenhell Freezes Over. MXD har igen i år inviteret en lang række branchefolk fra udlandet til København for at networke og overvære koncerterne.

Deltagende internationale Branchefolk:

Jörg Düsedau, Dragon Productions, Germany
Daniel Da Silva, Dragon Productions, Germany
Thorsten Harm, Napalm Events, Germany
Daniel P. Carter, BBC 1, UK
Benny Bats, Doomstar, Belgium
Achim Oostertag, Summer Breeze, Germany
Jouni Markkanen, Tuska Festival, Finland
Runa Strindin, Midgaardsblot, Norway
Merle Doering, C22 Agency, Germany
Nanouk de Meijere, Kingstar Booking, Germany
Benjamin Voß, Circular Wave, Germany
Maarten Janssen, Avocado booking, Belgium
Manon Klindt, Seasside Touring, Germany
Jan Quil, Wacken Open Air, Germany
Bruno Russo, Cobra Agency, UK
Catherine Jackson-Smith, Radar Festival, UK
Joe James, Radar Festival, UK
Leoni Dowidat, Nuclear Blast, Germany
Steph Van Spronson, Baroness PR, UK
Kalle Blomgren, Sweden Rocks, Sweden
Tobbe Lorentz, United Talent, Sweden
Juan Ortiz de Zaldumbide, That Music Agency, Colombia/Sweden

Sådan deltager du

Dagen begynder med networking i København forud for koncerterne. Arrangementet starter kl 18.00 d. 27 januar på Vega med drinks og networking med de udenlandske gæster, hvorefter vi drager i samlet flok ovenpå for at se koncerterne. Der vil være et backstage lokale til branchefolk og bands hvor man kan networke mellem koncerterne. Der er et begrænset antal pladser, og deltagerne vælges af MXD’s bestyrelse, hvor der vil blive lagt vægt på, om man arbejder med nogle af de bands, der skal spille om aftenen, eller andre eksportrelevante metalbands, det professionelle set-up og formål med deltagelsen.

Du kan ansøge om deltagelse til følgende:

Networking på Ideal bar i Vega forud koncerterne:
Start: kl 18.00
Åben nu for tilmeldning her.

Redigeret
21.01.2024