EMPOWERMENT VIA REPRESENTATION – International Sponsorship Programme

Udgivet
30.03.2023
Hvornår 01.06.2023 - 31.12.2024
Søg inden LUKKET
Sted Branchefestivaler i Europa
Projektleder Carolina Echeverri

Music Export Denmark er stolte af at kunne offentliggøre det nye projekt
“EMPOWERMENT VIA REPRESENTATION – INTERNATIONAL SPONSORSHIP PROGRAMME”.

Initiativet har til formål at støtte deltagelse for kvindelige danske musikprofessionelle i centrale europæiske musik-showcases, netværksarrangementer og konferencer. Programmet skal udvikle kompetencerne for kvindelige danske musikprofessionelle og sikre deres adgang til det europæiske musikindustrifællesskab. Målet er at nye kvindelige musikprofessionelle får netværk, erfaring, indflydelse og deltagelse i de begivenheder og samtaler, der er relevante for eksporten af dansk musik.

Music Export Denmark (MXD) ønsker at lette adgangen til de centrale rum i musikbranchen ved fuldt ud at dække omkostningerne for nye kvindelige musikprofessionelle ved deltagelse i 4 europæiske showcases, som de selv udvælger – MXD vil dække alle udgifter forbundet med akkreditering, eventuel flytransport, lokal transport og hotel. Derudover vil programmet fokusere på deltagelse i relevante MXD-begivenheder både nationalt og internationalt, og projektet inkluderer desuden MXD’s team til sparring, støtte og netværk. Programmet forløber 1 år.

De branchefestivaler, som programmets deltagere kan vælge mellem, er nogle af de bedste i Europa: For eksempel ADE, Eurosonic, The Great Escape, Inferno, Primavera Pro, Reeperbahn Festival, by:larm, Tallinn Music Week, Brighton Music Conference, MaMa og Sonar. Disse begivenheder er fantastiske muligheder for at netværke med internationale musikprofessionelle og at deltage i paneldebatter og workshops.

Med “EMPOWERMENT VIA REPRESENTATION – INTERNATIONAL SPONSORSHIP PROGRAMME” ønsker MXD at øge kønsmangfoldigheden i den danske musikindustri og bidrage til en positiv udvikling i branchen, der i dag er præget af en skæv kønsbalance, som MXD ønsker at ændre på. Projektet er finansieret af en ekstrabevilling som MXD modtog i 2022 fra Kulturministeriet. Læs eventuelt mere herom i denne artikel.

“EMPOWERMENT VIA REPRESENTATION – INTERNATIONAL SPONSORSHIP PROGRAMME” henvender sig til alle danske musikprofessionelle, der identificerer sig som kvindelige, er bosiddende i Danmark og som har mindst et års erfaring i musikbranchen. Ansøgningerne vil blive bedømt af MXD’s bestyrelse.

Ansøg venligst senest mandag den 24.april, kl 24:00 via denne formular

MXD er stolte over lanceringen af “EMPOWERMENT VIA REPRESENTATION – INTERNATIONAL SPONSORSHIP PROGRAMME” og ser frem til at støtte og udvikle arbejdet for danske kvindelige musikprofessionelle. Initiativet er en vigtig del af MXD’s mål om at skabe et mere mangfoldigt og inkluderende musikmiljø både i Danmark og udenfor landets grænser.

For yderligere information kontakt venligst Carolina@mxd.dk.

 

Redigeret
13.12.2023