Ideen til et dansk tema blev født på SPOT Festival i år. Intro’s udsendte medarbejdere var begejstrede over niveauet og fortalte, at redaktionen havde leget med tanken om et tema, der koblede den fremadstormende danske musikscene sammen med fx dansk mode, som nyder bred anerkendelse i Tyskland. MXD og ROSA/SPOT Festival inviterede efterfølgende Intro til Danmark igen. Vi gav dem absolut 100% frie hænder mht. hvor i Danmark og hvad de skrev om.
Det danske tema omfatter blandt andet følgende:
Music Export Denmark (MXD) har talt med Intro’s Chefredaktør, Daniel Koch om det danske tema.
MXD: Kan du afsløre noget af indholdet i jeres danske tema?
Daniel Koch: Vi vil gerne vise Danmark fra forskellige kulturelle vinkler, så vi kombinerer interviews med 5 up-and-coming danske acts med en by-guide til København og et kig på dansk tøjdesign. Vi synes, at der for tiden kommer rigtig megen spændende ny musik fra Danmark. Derfor vælger vi at fokusere på de her unge bands.
MXD: Og koblingen mellem dansk musik, mode, mad osv. – eksisterer den i forvejen hos det tyske publikum?
Daniel Koch: Jeg synes at mange af de her ting allerede mødes i musikken. Når vi bliver præsenteret for et dansk band går musikken jo ofte hånd i hånd med artwork, bandets stil, osv. Danske bands bliver derfor en slags ambassadører for dansk kultur. Og de er på denne måde også med til at cementere den position og store anerkendelse, som dansk mode og design nyder i Tyskland.
MXD: Hvordan ser den tyske branche og medier på dansk musik for tiden?
Daniel Koch: Lige nu er der en generel følelse af, at der sker rigtig meget i dansk musik. Især når man tænker over landets størrelse, og det faktum at en stor andel af befolkningen bor i København, er det imponerende at der skabes så mange bands med internationalt potentiale.
MXD: Har du et dansk yndlingsband?
Daniel Koch: Jeg har været på SPOT Festival to gange. Og er kommet på Roskilde Festival i mange år, hvor jeg altid godt kan lide at se bands som jeg kender fra mindre indie-festivaler her i Tyskland optræde på de større scener. Især var det en stor oplevelse at se Raveonettes på Orange Scene. Derudover har jeg altid godt kunne lide Trentemøller, som også har lavet en del ting for Intro og spillet på en masse tyske festivaler.
MXD: Tusinde tak for at sætte fokus på Danmark. Bladet kommer jo på gaden lige efter at danske bands har været stærkt repræsenteret på C/O POP i Køln. Og senere på måneden vil et stort antal danskere optræde på tysklands vigtigste festival for musikbranchen, nemlig Reeperbahn Festival. Kommer du også i år?
Daniel Koch: Ja, jeg er der fra onsdagen af og kommer også til jeres “Danish Night” på Indra. (Red: Læs mere her: [Danish Night At Reeperbahn] Mød mere end 200 internationale branchefolk på MXD’s reception.
MXD: Og er der nogle nye danske bands på Reeperbahn, som du er særlig interesseret i?
Daniel Koch: De er jo ikke helt nye længere, men jeg glæder mig til at se Communions. Jeg har ikke set dem live før, men i live-videoerne synes jeg at de her unge fyre fremmaner den samme feeling som tidlig Brit-pop. Så dem glæder jeg mig meget til.
MXD: OK, og kan du give os danskere nogle tips til tyske bands, vi bør se på Reeperbahn?
Daniel Koch: Klart. “Gurr” som er rebelsk pige-pop fra Berlin med en pragtfuld voldsom live-energi.
“Drangsal” – han har lyttet MEGET til The Smiths, men lyder mere som en moderne opdatering af The Cure (fortæl ham venligst ikke det!). En rigtig karismatisk fyr på kun 22 år, men allerede med en stor stemme. Meget underholdende…
“Oum Shatt” – De lyder faktisk ikke særligt tyske. Der er en masse arabisk lydende rytmer i deres intelligente indie sange.
You must be logged in to post a comment.