NEW FEMALE ENTREPRENEURS ACCELERATOR

Udgivet
07.09.2023
Hvornår 12.10.2023 - 22.06.2024
Søg inden LUKKET
Sted København
Projektleder Carolina Echeverri

I Danmark har vi brug for større repræsentation blandt musikprofessionelle. Der eksisterer en kønskløft i branchen, og derfor ser MXD et behov for særligt at understøtte de kvindelige talenter, der er i begyndelsen af deres karriere.

Derfor har 6 kvindelige managers nu mulighed for at accelerere deres viden og netværk i musikbranchen gennem projektet NEW FEMALE ENTREPRENEURS ACCELERATOR, der finder sted fra oktober i år og indtil foråret 2024.

Over et halvt år vil de 6 deltage i 1-2 dages masterclasses, hvor de går i dybden med emner som publishing, jura, booking, synlighed, økonomi, distribution og meget andet. Der vil i alt være 7 masterclasses, og de vil hver have en dansk og/eller udenlandsk musikprofessionel i spidsen.

Undervisningen vil både indeholde teori, øvelser og samtaler, og der vil være fokus på at skabe et undervisningsrum, hvor alle deltagere kan være med uanset deres forskellige baggrunde og indgange til musikbranchen.

Forløbet henvender sig til managers, der er i begyndelsen af deres karriere, og som ikke i forvejen har taget en uddannelse i management fra et universitet eller et musikkonservatorium. Det henvender sig både til musikprofessionelle og til de artister, der agerer management for sig selv. Forløbet er forbeholdt kvindelige musikprofessionelle, og musikprofessionelle der identificerer sig som kvindelige.

De undervisere, der allerede er på plads, kommer bl.a. fra Clintons (UK), Red Five Creative (UK),  Secretly Canadian (UK), Believe (UK) m.fl. Det fulde program bliver først tilrettelagt, når de 6 deltagere er udvalgt og skræddersys således specifikt til deltagerne, deres forudgående kendskab til musikbranchen, deres behov og netværksmuligheder.

Det er et krav, at man som deltager prioriterer at medvirke i alle 7 masterclasses, der vil ligge på hverdage i tidsrummet kl. 10-15 ca. en gang om måneden. Man vil også skulle deltage i en netværksmiddag den 5. december.

De første fastlagte datoer er i 2023 er:
Law & Copyright- 12. og 13. Oktober, 2023 (Kolme, KBH)
Publishing & Sync – 2. og 3. November, 2023 (Kolme, KBH)

ANSØGNINGSFRIST: Fredag d. 22 September via Open Call formular.
Vær venligst opmærksom at du overholder alle deltagerkrav for ansøgning.

Deltagerkrav for ansøgning
• Forløbet er forbeholdt kvindelige musikprofessionelle, og musikprofessionelle der identificerer sig som kvindelige.
• Ansøgere er forpligtigede til at deltage på samtlige masterclasses og i netværksmiddagen den 5. december 2023.
• Man kan ikke ansøge, hvis man har gennemført en managementuddannelse på et universitet eller et musikkonservatorium.
• Repræsenterer man et band, kan kun ét medlem fra bandet ansøge.
• Man er allerede aktiv som manager for én eller flere artister.

Alle masterclasses og netværksmiddagen finder sted i København. Er man bosat udenfor Sjælland, kan man via MXDs princip om lige adgang få refunderet transport og overnatning.

Spørgsmål: Carolina(@)mxd.dk

NEW FEMALE ENTREPRENEURS ACCELERATOR er muliggjort via en ekstrabevilling, som MXD modtog i 2022 fra Kulturministeriet. Læs eventuelt mere herom i denne artikel.

 

Redigeret
06.05.2024